Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Antikoncepce

Zuzana 7.4.2016 redakce uLékaře

Dobrý den. Beru antikoncepci Triquilar. Před asi měsícem začal můj ,maraton' nemocí, kdy jsem neustále s něčím nemocná a beru už 4.antibiotika. První antibiotika (Penbene) jsem brala ještě v minulém cyklu, tedy před minulou menstruací, avšak hned po Penbene mi doktor předepsal Amoksiklav, ten jsem začala brát první den předešlé menstruace. Poté byl nějakou dobu od antibiotik klid, ale o Velikonocích se mi pro změnu stalo to, že jsem antikoncepci vyblila, bylo to uprostřed plátíčka, tedy by se nemělo nic stát, ale raději jsem si za asi 18 hodin vzala další s tím, že ta vyblitá se počítá jako zapomenutá. Asi týden od toho jsem začala mít gynekologické problémy, tak mi paní doktorka předepsala lokálně Macmiror. Během léčby Macmiroru jsem ještě dostala angínu, tak beru (dodnes) antibiotika Augmentin. Posledni tabletku Augmentinu beru v pondělí a poslední prášek antikoncepce si beru dnes, tedy v úterý by se měla dostavit menstruace. Moje otázka tedy je, jak moc tyto antibiotika + vyblití antikoncepčního prášku mohli zeslabit účinnost antikoncepce a taky bych se chtěla zeptat, za jak dlouho od konce menstruace by měla být zase antikoncepce plně účinná. Mám ovšem ještě jednu otázku a to je: Za jak dlouho by měla být antikpncepce plně účinná, pokud bych 7-denní pauzu vynechala a pokračovala bez menstruace. Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Pokud si nejste jisté je lepší pauzu udělat vyčkat zde přijde normální menses pokud ne udělejte si gravitest antibiotika mohou účinnost antikoncepce o něco snížit a po zvracení a pauze 18 hodin je také účinek snížen.
Příjemný den

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Antikoncepce..
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli pravidelně...
Antikoncepce
Dobrý den. Do teď jsem brala antikoncepci chloe v dlouhých...
Antikoncepce
Dobrý den. Chtěla bych se Vás zeptat na vhodnou antikoncepci....
Antikoncepce
Dobrý den. Užívala jsem asi dva nebo tři roky antikoncepci...
ANTIKONCEPCE
Dobrý den, minulý týden jsem dokončila poslední balení...
Antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych -Vás požádat o radu. Užívala...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antikocepce dlouhodobá


Antikocepční účinek - kdy po nasazení antikoncepce?


Antikonccepce Mirelle


Antikonce


Antikonce a olivnění početí


Antikonce a operace


Antikonce JAZ


Antikonceepce Daisenette

Dobry vecer,mam dotaz teprve 4den beru anikoncepci Daisenette 75mcg.A dneska...

Antikonceoce Jeanine


Antikoncepca a Crohnova choroba


Antikoncepce


Antikoncepce

Prosím Vás existuje generikum hak jeanine?

Antikoncepce

Dobry den.Beru antikoncepci Lyndinette.V utery 31.5. Dobiram posledni prasek...

Antikoncepce


Antikoncepce


Antikoncepce


Antikoncepce


Antikoncepce


Antikoncepce


Antikoncepce

Dobrý den, ještě se chci zeptat, při užívání antikoncepce, když je 21 tablet,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dyshidrotický ekzém, vodnaté pupínky kůže


Před třemi dny jsem měl 3 klíšťata.


Antibiotika


Bartholiniho či Bartholinská žláza

Ahoj, Bartholliniho žlázy jsou kanálky, odtud odchází ejakulát žen, nebo se...

Mrtvění

Dobrý den,chtěla bch se zeptat zda mrtvění rukou může být od krční páteře.V...

Postinor a jeho vliv na plodnost

Dobry den, Chtela bych se zeptat, zda Postinor muze zpusobovat neplodnost?...

Špinění při užívání cerazette

Dobrý den, jsem 15 měsíců po porodu a 13 měsíců užívám antikoncepci cerazette....

HST a zlomenina patní kůstky


Boulička u konečníku


Akutní zánět žlučníku a ERCP

Dobrý den, manželka zřejmě prodělala žlučníkový záchvat, který během dvou hodin...

Viróza a bolest kloubu

Dobrý den , jeden den horečka bolest svalů a kloubů jako při chřipce , druhý...

Hnisavá rýma

Dobrý den, sedmiletý syn má již druhý měsíc intenzivní žlutozelenou rýmu. Po...

Suchý a vrásčitý žalud

Dobrý den. prosím potřebuju pomoc. poslední dobou mě velice tíží pocit, že...

Krev ve stolici

Dobrý den, přibližně od Vánoc mojí dceru 13 let trápí občasná krev na toaletním...

Kručení v oblasti střev

Dobrý den, asi měsíc/dva mi opravdu hodně kručí v oblasti střev a žaludku....

Genitální herpes

Dobry den mam problem s genitalnim herpes vraci se mi nekolikrat do roka je...

Distenze Achillovy šlachy

Dobrý den, můj dotaz směřuje k tomu, zda bylo správně diagnostikováno mé zranění...

Bolest při hlubokém nádechu

Dobrý den, už delší dobu cítím při hlubokém nádechu pichlavou bolest na pravé...

Podvrknutí kotníku a natažené vazy

Dobrý den, v sobotu 26.9. jsem na fotbale špatně došlápl, okamžitě se mi udělal...

Antibiotika, několik infekcí a únava

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na nějaké věci ohledně mých zdravotních potíží.Začalo...

Inzerce
×