Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Antikoncepci jsem těchto 18 dní brala pravidelně.

Antikoncepce Veronika 29.11.2018

Dobrý den, mám takový dotaz...Užívám již rok antikoncepci Diane 35. Užívala jsem ji po celou dobu tak, jak se má-21 dní braní a sedmidenní pauza na menstruaci. Pak jsem ji ale musela na 21 dní vysadit(kvůli zdravotním potížím) a po těchto dvaceti jedna dnech, kdy jsem měla udělat sedmidenní pauzu, ve které se mi měla objevit menstruace, jsem ji opět nasadila bez udělání této pauzy. Odky jsem v tomto případě chráněná? Slyšela jsem, že když ji žena začne brát v 1. den menstruace, je chráněná ihned a když v jiný den, je chráněná po sedmi dnech braní. Je to pravda? Já ji brala 18 dní a v 18. den užívání jsem měla pohlavní styk. Byla jsem v této době již plně chráněná? Antikoncepci jsem těchto 18 dní brala pravidelně. Přítel si dával pozor, ale přesto se chci ujistit, jestli antikoncepce byla po 18. dnech již plně účinná. Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, podle toho jak popisujete užívání, není mně jasné, zdali jste užila první tabletu nového platíčka v první den menstruačního krvácení. V tom případě by jste chráněná určitě byla. Pokud ale jste nasadila antikoncepci v podstatě v nejasné fázi menstruačního cyklu, 21 dní po 7mi denní pauze, či 21 od poslední účinné tablety předchodzího platíčka, pak tato ochrana určitě nebude stoprocentní. Pro tento případ by jsem doporučila během celého prvního platíčka používát kondom k prevenci otěhotnění. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Prasky beru pravidelně už 13 dni a moje menstruace také trvá 13 dní
Dobrý den. Je mi 16 a začala jsem brát HA Cormetin....
Jaké je riziko otěhotnění, když beru pravidelně nehormonální antikoncepci Jangee?
Otěhotnění při antikoncepci Zdravím, chci se zeptat,...
Zpožděná menstruace, beru antikoncepci
ahoj, je mi 20let, pravidelně beru antikoncepci, vždy...
Antikoncepce..
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli pravidelně...
Krvácení před menstruací ( beru antikoncepci)
Dobrý den, menstruace mi má začít za týden beru antikoncepci...
Beru pravidelně HA a přítel se udělá do mě tak se nic neděje?
Dobry den, jestli to dobře chápu tak když beru pravidelně...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antikoncepce,zánět a bolest břicha

Dobrý den, Beru hormonální antikoncepci Lindynette 20, jenže mi dělá problém...

Antikoncepce!!!!

Předem prosím o rychlou odpoved! Dobrý den..Beru už měsíc a půl svou první HA...

Antikoncepce.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na dvě otázky. Mám antikoncepci Jangee 0,03/3mg...

Antikoncepce. po porodu

Dobrý den, prosím pěkně chtěla bych se zeptat ve středu jsem byla na kontrole...

Antikoncepce..

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli pravidelně beru antikoncepci a mela...

Antikoncepce/ Antibiotika

Dobrý den, užívám antikoncepci Tri-Regol, v příbalovém letáku jsou napsaná antibiotika,...

Antikoncepce/antibiotika

Dobry vecer, uzivam antikoncepce Lindynette a tretim dnem beru antibiotika Biseptol....

Antikoncepce+Adipex Retard

Dobrý den, chtěla bych si zeptat, jestli můžu užívat HA Eloine současně s Adipex...

Antikoncepce+antibiotika

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat.Beru Lindynette 20 a mám antibiotika Nitrofurantoin....

Antikoncepci beru omylem bez přestání

Dobrý den, omylem jsem dobrala platíčko a začala jsem nadále brát další bez...

Antikoncepcia

Dobry den, uzivam antikoncepciu softine, akurat na dovolenku mi vyslo a rada...

Antikoncepcia - vynechanie tabletky

Dobry den, uzivam antikoncepciu Belara, uz druhe 3-mesacne balenie, a spravila...

Antikoncepcia a antibiotiká

Znižujú antibiotické lieky Cefzil účinnosť nízkohormonálnej antikoncepcie Daylla?

Antikoncepcia a ATB

dobry den, uzivam HAK Karhla, kvoli chorobe som uzivala ATB zinnat 500, uzivala...

Antikoncepcia a ATB

dobry den, uzivam HAK Karhla, kvoli chorobe som uzivala ATB zinnat 500, uzivala...

Antikoncepcia a Betaloc

Dobrý deň. Prosím Vás o Váš názor jestli je bezpečné užívať HA(Marvelon) zároveň...

Antikoncepcia a gastrologické pilulky

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať dotaz ohľadne mojej situácie. Mám menší chronický...

Antikoncepcia a migrena s aurou

dobry den, z casu na cas mavam migrenu s aurou (zle vidim do strany, dezorientacia,...

Antikoncepcia a vlasy

Dobrý deň.Štvrtý mesiac užívam antikoncepciu a 3 mesiace nato mi začali výrazne...

Antikoncepcia Minerva a Biseptol 480


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Písek ve žlučníku - operace?


Lupání a křupání v hlavě a krku

Dobrý den, už delší dobu mám problémy s krční páteří - tuhnutí šíje atd.. Poslední...

Koleno, podlamování kolena

Dobrý den, může být příčinou podlamování kolene.. ochabnutí svalstva?? Děkuji

Bolesti podbřišku, vynechání menstruace, těhotenský test negativní

Dobrý den, již měsíc mě trápí bolesti v podbřišku, píchání spojené s občasným...

Nadměrná plynatost

Dobry den,rada bych Vas pozadala o radu. Manzel jiz pres rok trpi nadmernou,nekdy...

Uzel na štitné žlaze

Dobrý den.V oblasti pravého laloku oválný homogenní,isoechogenní uzel o pruměru...

Přenos HPV


Lymfocytoza

Dobrý den, prosím Vás, byla mi diagnostikována lymfocytóza. co to pro mě znamená?...

Bolest na levé straně hrudníku


Podlamování nohou

Dobrý den Mám menší problém na který bych se chtěla tímto způsobem zeptat....

Biseptol a kyselé potraviny


Boule u pupiku po operaci zlucniku

Dobry den pane doktore dnes jste mi uz jednou poradil a proto jdu na radu opet...

Viklavost zubů

Dobrý den bojím se svého zubaře a chtěl bych se zeptat, na dolní části čelisti...

Panický strach ze smrti

Dobrý večer paní doktorko. Píši vám, protože mám v sobě stále zabudovaný problém,...

Bulka na lokti

Dobrý den, cca před pár měsíci se mi udělala celkem velká bulka na lokti. Je...

Bolest úponů stehenního svalu

Dobrý den, již nějakou dobu mě trápí bolest na vnějších stranách stehen, nahoře...

Nežádoucí účinky Cipralexu


Jemná a praskající kůže na penisu

Dobrý den. Již nějaký čas se mi na penisu značně zjemnila a ztenčila svrchní...

Vyšetření Magnetickou rezonancí

Dobrý den, po velkých a vleklých problémech s pravým kolenem jsem po výměně...

Biseptol a kyselé


Reklama