Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Aritmické chování srdce

Srdce a cévy Mirek . 20.4.2010

Dobrý den, moje problémy začaly, když mi bylo 25, když jsem byl v klidu po práci a odpočíval, vyrušilo mne jakoby překlepnutí či přebouchnutí srdce.. Navštívil jsem lékaře, dostal holtra na 48 hodin. Byla mi zjištěna prodleva na srdci, která se objevovala asi tak jednou denně v rozmezí 3.5s - 4.7s to se panu doktoru moc nelíbilo a poslal mě na katetrizační vyšetrení, kde bylo zjištěno, že je vše v normě. Byl mi navrhnut kardiostimulátor s tím, že se uvidí, jak se věci budou vyvíjet.. byla provedena celá řada zkoušek..test na nakloněné rovině, zátěžový test.. vše však s negativním nálezem na jakoukoliv poruchu. Fce štítné žlázy také v normě. Holtr mi byl dáván asi tak po dvou měsících až ony prodlevy úplně vymizely. Dnes je tomu přes dva roky, co jsem začal mít opět problémy s "přeskočením" srdečního svalu. Začalo to někdy na začátku tohoto roku, kdy jsem pocítil tuto nepříjemnou příhodu na běžícím páse ve fit centru.. okamžitě jsem ukončil běh a návštěvu fit centra.. Mám totiž poměrně fyzicky náročné zaměstnání a stresům se člověk také neubrání. Snažím se teď více odpočívat a nepřepínat se. Zajímalo by mne, jak moc je srdeční sval spojen s psychikou? Vždycky, když se nějaký takový problém objeví, jde to do tachykardie, což je naprosto normální, když vás něco vyděsí. K aritmiím nebo jak to nazvat, dochází většinou, když jsem v klidu např. při sledování filmu aj. projevuje se to jakoby stažením srdce..prudkým zpomalením..kde tak chvilku setrvá, pak má tendenci se rytmus vrátit zase zpět do normálu. Nic příjemného to rozhodně není a něco co by se dalo jen tak přejít také ne. Děkuji za provoz těchto stránek pro lidi v nelehkých situacích :)

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, pokud jste podstoupila tato vyšetření, není se čeho obávat a jste pod velmi velkou kontrolou. Srdce a psychika jsou přímo provázané, ne nadarmo se říká - leží mu to na srdci a podobné příměry. Popřemýšlejte tedy, co vám leží na srdci a jaké souvislosti byste našel. Poté by bylo podle mého názoru dobré, navštívit psychosomaticky orientovaného lékaře, který by vám pomohl tyto souvislosti a obrazy rozklíčovat a zpracovat. Některé psychosom. lékaře najdete na tomto odkaze nebo jinde na netu: http://www.lirtaps.cz/seznam_mapa.htm. Co je psychosomatika? Odkaz odpovídá tento (velmi laicky): http://www.mineralfit.cz/domaci-lekar-clanek/psychosomatika-202/. Ještě přidám zajímavý odkaz na souvislost mezi srdcem a psychikou: http://www.kardiochirurgie.cz/novinky-pro-odborniky/syndrom-zlomeneho-srdce-tako-tsubo-kardiomyopatie-200?confirm_rules=1 . Hezký den.

Související dotazy

Srdce
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak se dá poznat...
Srdce
Dobrý den, delší dobu mě píchá u srdce a cítím bolest...
Srdce
Dobrý den. Už docela dlouho mívám stavy kdy je mi na...
Srdce ?
Dobrý den . před pul rokem sem měla pocity bušení srdce...
Srdce
Dobrý den, před 2 roky mi byla provedena ablace, diagnóza...
Srdce
Dobry den chtel jsem se zeptat mam problemy delsi dobu.Jako...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Arginin a MSM

Dobrý den, jsem po implantaci kardioverter-defibrilátoru, z důvodu městnavého...

Arginin a umělá chlopeň

Dobrý den, jsem 5 let po operaci srdce (umělá chlopeň) Chtěl jsem se zeptat...

Arginmax

Dobrý den, ráda bych se zeptala zda je užívání přípravku Arginmax u manžela...

Arginmax pro ženy těhotenství

Je, prosím, Arginmax pro ženy možné používat i v případě, že chci otěhotnět?...

ARGOFAN

Dobrý den,užívám již 8 měsíců Cipralex a jsem s ním velmi spokojená po psychické...

Argofan

Dobrý den,opět se na vás obrací s radou.Začala jsem užívat Argofan 75,první...

Argofan a Haloperidol

Beru 1 tabletu Afgofanu 75 SR ráno a půl tablety Haloperidolu-Richter 1,5mg...

Argofan alkohol marihuana

Dobrý den, začal jsem brát argofan 70 kvůli problémům s holkou a težké práci....

Argofan v těhotenství

Dobrý den, jsem těhotná ve 23tt a trpím na uzkostne stavy, nezvládám své emoce....

Argofan(SRNI) + Buspiron

Dobrý den, nedávno jsem byl u mého psychiatra, který mi napsal nové léky na...

Aritmie

dobrý den, prosím vás trápí mě vynechvání tepu i když úplně nevynechá spíš přeskočí...

Aritmie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat s čím by mohly souviset tyto obtíže. Většinou...

Aritmie

Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat. Jsem sportovec, nekuřák a alkohol jen příležitostně....

Aritmie nebo se vratila úzkostná porucha?

Dobry den. Je mi 24 let před pul rokem jsem se vyléčila z úzkostné poruchy kterou...

Aritmie srdce

Dobrý den,je mi 40let,asi před 4 lety se u mě objevilo jako by bušení srdíčka,hrozně...

Aritmie srdce

Dobrý den mam dotaz ohledně srdeční aritmie je mi 19 let a už asi 4 roky mam...

Arketis

Dobrý den..Prosím o radu.Po konzultaci s lékařem jsem vysadi l lék jmenem arketis.Týden...

Arketis

dobrý den,chci se zeptat,zda může muž brát arketis ,aby měl delší výdrž při...

Arketis a nežádoucí účinky

Dobrý den, 1) začal jsem užívat lék Arketis 20mg na panickou poruchu, kterou...

Armada.ČR

Dobrý den, chci se jen zeptat jestli, když uvažuji o službě v armádě a chci...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Velké bolesti kyčelního kloubu


Lipom


Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle


Progresivní svalová relaxace: 10 kroků k fyzické úlevě


Anafylaktická reakce


Antibiotika penebne a HA Minerva


Podčelistní uzliny


Problémy se stolicí


Skřípnutý sedací nerv


Doplňěk k dotazu


Deset překvapivých příčin zácpy


Odborníci odhalili nové geny zodpovědné za řídnutí kostí


Léky proti bolesti při srdeční arytmii


Extrasystoly


Trhání osmiček v těhotenství


Pomalý srdeční tep


MUDr. František Feit

Gynekologie MUDr. Feit s.r.o.

Krev ve spermatu


MUDr. Karel Dvořák

Ordinace lékaře specialisty - chirurgie

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×