Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Aslo

Vnitřní lékařství Eva 3.12.2013

Dobrý den paní doktorko.Již řadu let se léčím na neurologii.Obtíže - bolesti kloubů, svalů,svalové křeče,závratě,bušení a přeskakování srdce.Chtěla jsem se zeptat dle výsledků jestli by se mohlo jednat o revmatickou horečku a nebo o něco jiného?Můj děda revmatickou horečku měl.Výsledky :Biochemie AST a ALT v normě GMT 0.88 norm do 0,68, Cholesterol celkový 3 norma 3,1- 5, eGf -MDRD 1,1 norma 1,58- 2,67, CRP 19,6 norma 0 - 5,ASLO 399 norma 0-120.
Hematol.
Segment 40,7 norma 43- 65, eozinofil 5,1 norma 0,9-2.9, Acla 20 norma do 10.RF negativní.
Lymska borelioza ELISA igg i igm negativní WB v obou hodnotách pozitivní.
Děkuji předem za odpověď a za případné rady o jaké onemocnění by se mohlo jednat.Hezký den

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Nemocnice na Bulovce, klinika infekčních, parazitních a tropických nemocí

Evo, hodnota ASLO je zvýšená, nelze vyloučit ložisko v těle jako zdroj streptokokové infekce či opakované infekce (od bacilonosiče v okolí). Doporučovala bych vyšetření ASLO opakovat a případě přetrvávání zvýšení ASLO bude nutné pátrat po zdroji streptokokové nákazy. Dále máte pozitivní protilátky proti lymské borelióze ve WB, proto pokud přetrvávají neurologické obtíže, bylo by vhodné provést lumbální punkci s vyšetřením mozkomíšního moku k vyloučení neuroboreliózy, příp. jiného nervového onemocnění postihující mozek a míchu.

Související dotazy

Zvýšené ASLO
Dobrý deň, Prosím Vás o radu ohľadne zvýšeného ASLO. Syn...
Zvýšené AFP, FV a ASLO
Dobrý den, mam pořád afp markry 24, sedimentace kolem...
Vysoké ASLO
Dcera 11.let vysoké ASLO. Dobrý den, už si nevím rady...
Chronická tonzilitis
Dobrý deň, Bola som so synom (15 rokov) u kožnej...
4 měsíce mě trápí zápach z úst
dobrý den, zhruba 4 měsíce mě trápí zápach z úst. Na...
Bolest kloubů
Dobrý den, mám takový nevšední dotaz. Dlouhodobě jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

ASK P RAMENE

Dobrý den.Vážený pane doktore chtěla bych se Vás zeptat po mag. rezonanci ramene...

ASK pravého kolene

Dobrý den prosím o vysvetlení nálezu: Ruptura MM g.ldx. , Plicea PM hypertrophica...

ASK ramene

Dobrý večer jsem 2 měsíce po operaci ramene ASK subakromiální dekomprese Neer...

ASK v lokální anestezii po embolii

Dobrý den, rád bych se prosím zeptal byl jsem na ASK pravého kolena 13.1.2015....

ASL , fascikulace jazyka , po operaci

Dobry den pane doktore, jsem po extrakci 4x osmicek v celkove narkoze, spatne...

ASLO

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda příčinou vysokého ASLA je pouze streptokoková...

ASLO

Dobrý den, po intoxikaci co2 mi našli v krvi zvýšenou hladinu ASLO - hodnoty...

ASLO

Dobrý deň už dva roky ma trápia bolesti kolien a aslo som mal na začiatku 800...

Aslo

Dobrý den.Dcera ma 13 let.Před rokem dcera brala víc než rok antibiotika,protože...

ASLO

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat jak podpořit a posílit imunitu. Mám zvýšené...

ASLO

Dobrý den již delší dobu mám v krvi zvýšené aslo 500+.. dobrány tři antibiotika...

ASLO

Dobrý den, mám neustálý problém s ASLEM. Už jsem sem sice jednou psala jak posílit...

Aslo

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda dlouhodobě zvýšená hodnota aslo může způsobit...

ASLO

Dobrý den, zajímalo by mě. co může znamenat hodnota ASLO přes 600?Ze zprávy...

ASLO

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať či je možné, že sa v tele nachádza infekcia...

Aslo

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda zvýšené Aslo má nějaký vliv na darování...

ASLO

Dobrý den, co je důvodem, když po nálezu streptokoka pyogenes (dýchací cesty...

Aslo

Dobrý den, mýval jsem časté angíny a horečky okolo 40, takže pomáhaly jen zábaly...

ASLO

Zdravim chcel by som sa spytat na ten antistreptolizyn 0 ja uz mandle nemam...

ASLO

Dobrý den, děkuji za Vaši odpověd na můj dotaz ohledně zvýšené hodnoty ASLO...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti žaludku a neustálý pocit hladu

Dobry den, nyni asi mesic vkuse kazdy den mam bolesti zaludku od rana do vecera...

Tlak v podpaží

Dobry den,asi tri dny citim takovy tlak v podpazi, jakoby tam bylo neco navic,...

Toxoalergický exanthem

Dobrý den. Dosp. synovi - částeč. chodící DMO - se při dobírání ATB doxybene...

Prasklý kondom

Přeji hezký den prosím měla jsem styk se svým přítelem asi 4 den menstruace...

Kouření marihuany

Dobrý den, rád bych se na něco zeptal. Jde o to, že nedávno mi moje kamarádka...

Závislost na pervitinu

Dobrý den, mám 30-ti letou dceru, která je závislá na pervitinu. Je jí závislost...

Pálení močové trubice

11,6 jsem masturboval a při výstřiků mě začala palet močová trubice a pak jsem...

Brnění prstů a jazyka

Dobry dem mam dotaz sem diabetik na inzulinu brnej mi dva prsty na leve ruce...

Vytrhnutí zubu na žádost

Přeji Vám krásný den Pane doktore . Jako první bych Vám chtěl poděkovat že mi...

Sex

Dobry den, mam problem a neni pro me zrovna moc prijemne jit hned rovnou k doktorovi...

Plicní chlamydie a chlamydie trachomatis

Dobrý den , 1) Lze Chlamydia trachomatis přenést i insertivní felaci ,kdy...

Ztráta sluchu po paracentéze

Dobrý den, dcera 15 let je po oboustranné otitidě, 5.den od paracentézy, má...

Zánět průdušek a antibiotika

D.den, Jaká antibiotika sou nejšetrnější k organismu při léčbě zánětu průdušek?...

Očkování VHA+VHB

Dobrý den, odpověděla jste mi pouze na tu druhou, méně podstatnou část. Jak...

Ukapávání moči

Dobrý Den když jsem byl mladší podstoupil jsem operaci předkožky (fimoza), bez...

Bulka v prsu

Dobry vecer nahmatala sem si bulku v pravem prsu u bradavky neboli je docela...

Zatekajuce hlieny po viroze

Dobry den, asi pred piatimi tyzdnami som prekonal virozu (s klasickym priebehom,...

Závislost na pornu

Dobry den, je mi 23. Mam psychicky problem a jsem zavislej na pornu, jelikoz...

Snížené sexuální libido a Sertralin

Dobrý den, v únoru tohoto roku jsem začala brát antidepresiva na úzkost (spíše...

Plastika víček

Dobrý den. Cca před 2 měsíci (11. května) jsem byla na plastice očních víček....

Reklama
Zavřít