Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Aslo

Eva . 3.12.2013 redakce uLékaře

Dobrý den paní doktorko.Již řadu let se léčím na neurologii.Obtíže - bolesti kloubů, svalů,svalové křeče,závratě,bušení a přeskakování srdce.Chtěla jsem se zeptat dle výsledků jestli by se mohlo jednat o revmatickou horečku a nebo o něco jiného?Můj děda revmatickou horečku měl.Výsledky :Biochemie AST a ALT v normě GMT 0.88 norm do 0,68, Cholesterol celkový 3 norma 3,1- 5, eGf -MDRD 1,1 norma 1,58- 2,67, CRP 19,6 norma 0 - 5,ASLO 399 norma 0-120. Hematol. Segment 40,7 norma 43- 65, eozinofil 5,1 norma 0,9-2.9, Acla 20 norma do 10.RF negativní. Lymska borelioza ELISA igg i igm negativní WB v obou hodnotách pozitivní. Děkuji předem za odpověď a za případné rady o jaké onemocnění by se mohlo jednat.Hezký den

Odpovídá:

MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí v nemocnici Na Bulovce

Evo, hodnota ASLO je zvýšená, nelze vyloučit ložisko v těle jako zdroj streptokokové infekce či opakované infekce (od bacilonosiče v okolí). Doporučovala bych vyšetření ASLO opakovat a případě přetrvávání zvýšení ASLO bude nutné pátrat po zdroji streptokokové nákazy. Dále máte pozitivní protilátky proti lymské borelióze ve WB, proto pokud přetrvávají neurologické obtíže, bylo by vhodné provést lumbální punkci s vyšetřením mozkomíšního moku k vyloučení neuroboreliózy, příp. jiného nervového onemocnění postihující mozek a míchu.

Související dotazy

Zvýšené ASLO
Dobrý deň, Prosím Vás o radu ohľadne zvýšeného ASLO. Syn...
Zvýšené AFP, FV a ASLO
Dobrý den, mam pořád afp markry 24, sedimentace kolem...
Vysoké ASLO
Dcera 11.let vysoké ASLO. Dobrý den, už si nevím rady...
Chronická tonzilitis
Dobrý deň, Bola som so synom (15 rokov) u kožnej...
4 měsíce mě trápí zápach z úst
dobrý den, zhruba 4 měsíce mě trápí zápach z úst. Na...
Bolest kloubů
Dobrý den, mám takový nevšední dotaz. Dlouhodobě jsem...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

ASK lev.kolene -pooperační stav

Děkuji moc za překlad diagnozy ASK lev.kolene ze dne 3.5.201u a doplňuji: Diagnoza:...

ASK lev.kolene -pooperační stav

prosím o přeložení diagnozy po ASK lev.kolene laesio men med gen I.sin. ASK...

Ask levého kolene

Dobrý den, prosím o vysvětlení lék. zprávy. Doktor mi řekl, že si mám koupit...

ASK menisku

Dobrý den. Jsem 2 měsíce po ASK menisku (zahlazování vnitřního i vnějšího menisku)....

ASK operace medial partial.menisectomie 1.sin shaving

Prosím opřeklad lékař.zprávy: F-P kompl.:intaktní Med.komp.:nález rpt.med.men.,v...

ASK P RAMENE

Dobrý den.Vážený pane doktore chtěla bych se Vás zeptat po mag. rezonanci ramene...

ASK pravého kolene

Dobrý den prosím o vysvetlení nálezu: Ruptura MM g.ldx. , Plicea PM hypertrophica...

ASK ramene

Dobrý večer jsem 2 měsíce po operaci ramene ASK subakromiální dekomprese Neer...

ASK v lokální anestezii po embolii

Dobrý den, rád bych se prosím zeptal byl jsem na ASK pravého kolena 13.1.2015....

ASL , fascikulace jazyka , po operaci

Dobry den pane doktore, jsem po extrakci 4x osmicek v celkove narkoze, spatne...

ASLO

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda příčinou vysokého ASLA je pouze streptokoková...

ASLO

Dobrý den, po intoxikaci co2 mi našli v krvi zvýšenou hladinu ASLO - hodnoty...

ASLO

Dobrý deň už dva roky ma trápia bolesti kolien a aslo som mal na začiatku 800...

Aslo

Dobrý den.Dcera ma 13 let.Před rokem dcera brala víc než rok antibiotika,protože...

ASLO

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat jak podpořit a posílit imunitu. Mám zvýšené...

ASLO

Dobrý den již delší dobu mám v krvi zvýšené aslo 500+.. dobrány tři antibiotika...

ASLO

Dobrý den, mám neustálý problém s ASLEM. Už jsem sem sice jednou psala jak posílit...

Aslo

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda dlouhodobě zvýšená hodnota aslo může způsobit...

ASLO

Dobrý den, zajímalo by mě. co může znamenat hodnota ASLO přes 600?Ze zprávy...

ASLO

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať či je možné, že sa v tele nachádza infekcia...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nystagmus

Děkuji za Vaši rychlou odpověď ohledně nystagmu. Ještě bych měl jeden doplňující...

Dysurické potíže

Ahoj, celý svůj život chodím na lehko, i jako dítko školou povinné jsem nikdy...

Antikoncepce Bonadea

Dobrý den, antikoncepci Bonadea užívám již 4. měsíc zhoršila se mi pleť,nemám...

Zánět močového měchýře ?

Dobrý den, před měsícem jsem ležela v nemocnici s akutním zánětem močového...

Genitální opar

Dobrý den, nedávno měla moje přítelkyně genitální opar. Nevíme, kde tento vir...

Zvyšovat hladinu prolaktinu v těle může mnoho věcí – třeba hladovění

Prolaktin, hormon produkovaný přední částí hypofýzy, přirozeně stoupá po porodu,...

Tik oka

Dobrý den, levé oko už mě tak měsíc zlobí. Skoro celý den samovolně mi tiká...

Motání hlavy

Dobrý den už od května trpím na motani hlavy nemůžu vůbec chodit ven obvodni...

Gardnerella vaginalis

Dobrý den, co jsem se vrátila od moře trápil mě tvarohovitý výtok, svědění,...

Necitlivost části prstu na noze

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat čím to může být, že mám již delší dobu (pozorováno...

Nelze souložit

Dobrý večer,chtěla bych poradit,dcera má přítele bude mu 18 let. Nemůže s ním...

Pomalý tep

Dobrý den, je mi 37 let, 184cm/100 kg.Na problémy s vyšším tlakem a rychlým...

Nekuřákům se lépe hojí pooperační jizvy

Jste kuřák a máte před sebou nějaký operační zákrok? Pokud se vám alespoň na...

Jaká antikoncepce?

Dobrý den, chci se prosím zeptat jaký druh antikoncepce bych si měla pořídit?...

MUDr. Zdena Nekvapilová

Praktický zubní lékař

Ztráta rovnováhy

Dobrý den, moje mamka (63let) byla před 6 týdny na operaci šedého zákalu s pravým...

Oční "alergie" na slunce

Vážený pane doktore, chtěla bych se zeptat, zda může existovat oční alergie...

Interkostální neuralgie

Od včerejšího dne mám ostrou bolest v pravém podžebří při ohnutí .Silnou ostrou...

Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×