Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Asymptomatická ureaplazmová infekce

Urologie Sarka 10.8.2019

Dobrý den , mám zajištěnou ureoplazmu, jsme s manželem 12 let . Byla mi zjištěna nahodou . Manzel je čistý což za celých 12 let se nenakazil. Nemam žádné priznaky a nic mi není. Porodila jsem dvě zdravé děti. Antibiotika jsem brala až teď ve 40 letech už 5 atb a bakterii stále mám . Je možný ze se ji už nezbavim. Už nechci brát žádné atb. Děkuji

Doplňující dotaz: dobrý den, píšete ze ureaplazma z moci, ale mě braly z pochvy . Tam se nasla . To je stejně jako z moce? Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

DObrý den Šárko, ureaplazma patří do skupiny mykoplazmových bakterií, které se však často objevují v urogenitálním traktu jako zcela normální běžná součást flóry. Pokud jste neměla žádné obtíže, pak nevím proč byla zahájena léčba. Nevím jaké množství bakterií se v moči nácházelo, nicméně jak bylo řečeno výše- až u 70% sexuálně aktivních lidí se zcela běžně v močových cestách vyskytuje a nedělá žádnou neplechu, proto se jí třeba ani zbavit nemůžete. Váš dotaz ještě přeposílám odborníkům v oboru urologie, kteří budou na Váš dotaz ještě odpovídat.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka


Dobrý den, teoreticky to možné je. Zopakoval bych odběr (výtěr) u manžela. První mohl být falešně negativní. Ať bude výsledek jakýkoliv, tak bych vás dále oba najednou léčil antibiotikem. Tímto postupem minimalizujete riziko vzájemného přenosu infekce. Při dalším trvání pozitivních nálezů byste se měla poradit na infekčním. Ale pokud nezpůsobila bakterie doposud komplikace, tak by tomu snad nemělo být ani v budoucnu. Je spousta lidí, kteří mají ureaplasmata a ani o tom neví.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka


Dobrý den, u ženy je samozřejmě nejvýtěžnější test výtěr z pochvy zpracovaný metou PCR

Související dotazy

Asymptomatická bakteriurie
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co může asymptomatická...
Asymptomatická bakteriurie - opakování?
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli se může asymptomatická...
Infekce
Ziji v USA a s doktory nemam moc dobre zkusenosti....
Infekce
Ktera infekce spusobuje lymf. uzliny a muze napadat...
Infekce
dobry den, mela bych dotaz co se tyce moznosti infekce....
Infekce
Dobrý den,na cevním mi byla diagnostikován infekce./přikládám...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Asymetrie velikosti prsou

Dobrý den, chci se zeptat na to, když mám levé prso větší než druhé. Přisuzovala...

Asymetrie zornic

Dobrý den, Je mi 22 let, nekouřím, nepiju alkohol. Můj dotaz se týka zornic...

Asymetrie zornic

Zdravím, je mi 15 let, asi před týdnem či dvěma jsem kouřil marihuanu. No všiml...

Asymetrie zorniček

Dobry den, je mi 37 let, jsem zdrava, s nicim se nelecim, v rodine zadna zátěž...

Asymptomatická bakteriurie

Dobrý den, jedná se ještě o asymptomatickou bakteriurii když moč zapáchá. Děkuji...

Asymptomatická bakteriurie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co může asymptomatická bakteriurie ( konkrétně...

Asymptomatická bakteriurie

Dobrý den, měla jsem asymptomatickou bakteriurii - střevní bakterie v moči bez...

Asymptomatická bakteriurie - opakování?

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli se může asymptomatická bakteriurie opakovat....

Asymptomatická bakteriurie v těhotenství

Dobrý den,nemám žádné problémy jako pálení při močení, střevní kmeny v moči...

Asymptomatická hematurie

Dobrý den.Prosím o radu.Mému bratrovi /roč.1970/zjistili na preventivní prohlídce...

ATA


Atak těla, krční bod a zavolání sanitky

Zdravím vás, potřeboval bych vědět a rozlousknout další můj problém a pro mě...

Ataka a deprese

Dobry den prave jsem prodelala ataku a po preleceni solumedrolem mam celkem...

Ataka nebo úzkost

Dobrý den,před půl rokem (4/2015) jsme byli s manželkou propuštěny z práce z...

Ataka paniky

Dobrý den, Mám takový slozitější dotaz. V srpnu jsem bohužel vyzkoušela marihuanu......

Ataka RS? (Kontrastní látka)

Dobrý den, před měsícem jsem byla vyšetřována v nemocnici na neurologii pro...

Atakovité bolesti v oblasti bederní páteře

Dobrý den, dcera - čerstvě 13 let, vrcholově sportuje a potýká se s problémy...

Ataky

dobrý den již po duhé hsem měla hypersenzitivní atak jak mi bylo zděleno...jak...

Ataky bolestí břicha

Dobrý deň, Chcem sa informovať na môj problém, mám 22r. - študent, nefajčím,...

Ataky bušení srdce a extrasytoly v mladším věku

Dobrý den je mi 31 let a chtěl bych vás poprosit o radu případně pomoc. Už několik...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Rychlejší srdeční tep

Dobry den , chtel bych znat vas nazor na celkovou rychlost srdceniho tepu porovnavame...

Myomy dělohy

Dobrý den, 2.5. jsem byla na operaci Hysteroskopii odstranění myomu 3 cm z...

Bolest krční páteře v těhotenství

Dobrý den, před týdnem v noci mě začla bolest prava strany hlavy , nejvíce...

Krvácení po hysterektomii

Dobrý den.V březnu loňského roku mi byla provedena hysterektomie pro myom.Poté...

Bolesti beder, kyčle, třísel

Prosím,o váš názor, dle mého lékaře problémy u mne budou přetrvávat, po téměř...

Vykašlávání hlenu s krví

Dobrý den, Chtěl bych se vás zeptat.. Jednoho dne v pátek měl kamarád oslavu...

Porucha erekce

Dobry den. Je mi 44 let, a pred dvema mesici jsem mel embolii plic. Ta se uspesne...

Absces na kostrči

Dobrý den, mám jen rychlý dotaz. Před 2 lety v létě jsem prodělala poprvé absces...

Obřízka-obavy, dotazy.

Dobrý den, Jmenuji se František a je mi 14 let. Chtěl jsem se Vás zeptat, mám...

Bolesti pod levým žebrem

V poslední době mám problém ,který mě trápí a samozřejmě se bojím k lékaři,mám...

Červený flek na bérci

Prosim o radu rano jsem se vzbudil a na noze jsem mel velky cerveny flek .......

Délka DPN po hysterektomii

Dobrý den je mi 45 let a na začátku května jsem byla na gynekologické operaci...

Bolesti nohou

Dobrý den chtěla jsem se zeptat už 4 měsícekdyž rano vstanu mne silene bolí...

Ruptura svalu lýtka

Opakovaná ruptura v lytkovém svalu Při fotbalovém treninku mi ruplo v Lytku....

Duomox 1000 a tetování

Dobrý den mám zánět průdušek dostal jsem duomox 1000 druhý den po dobrani mám...

Bolest v krku,bulka u ohryzku

Dobry den, jiz cca rok zpatky mam boleni v krku.nebo spis skrabani v krku,vezmu...

Výtok a svědění pochvy


Červený flek na noze

Dobrý den, mám dotaz ohledně podivného fleku (nyní už více) na těle. Už dva...

Cholesterol

Pěkný den.Chtěla jsem poradit jaké účinné potravní doplňky,by mi pomohly snížit...

Bolest špičky nosu zevnitř

Dobrý den už asi měsíc mě trápí bolest uvnitř nosu. Zhruba na rozhraní přepážky...

Reklama