Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Beru léky na RS Gilenya, hladinu jaterních testů mám dlouhodobě vyšší(ALT 1,9), (AST 0,75), (GGT 2,7)

Mozek a nervy Petr 15.8.2018

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat beru léky na RS Gilenya (2 roky) - ty musím brát neustále. Ale hladinu jaterních testů mám dlouhodobě (ALT 1,9), (AST 0,75), (GGT 2,7) beru ostropestřes (silymarin atd. i ve větší dávce než je doporučená) - přesto se hladiny pohybují +- v tomto rozmezí, spíš nepatrně pomalu stoupají. Dále mám i vysoký cholesterol , přesto že se snažím jíst zdravěji a více pohybu (CHOL 7,27), (TAG-4,6),(LDL 4,9), (NONHDL 6,0) - nekouřím a roky jsem alkohol téměř nepil nyní si dám jen třeba 2x týdne 1 pivo či skleničku vína. Bilirubin celkový je v pořádku 17,2. Chtěl jsem se zeptat zda dlouhodobě tyto jaterní hodnoty - neničí nějak nevratně játra či zda jsou v pořádku ? A zda i kdybych si dal třeba 1 pivo denně zda vadí či ne ? Děkuji

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:


Dobrý den, zvýšení jaterních testů souvisí dle mého názoru s užívanou léčbou. U pacient...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den Petře
Gilenya na roztroušenou sklerosu je velmi komfortní lék s jednoduchým užív...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Hladiny jaterních testů
Dobrý den, jsem ve 13.tt a z krevních testů (a moči)...
Hodnoty jaterních testů a Essentiale N
Vážený pane doktore, obracím se na Vás s mými problémy....
Zvýšená hladina ALT u jaterních testů
Dobrý den, před necelými třemi měsíci jsem byl na odběru...
Dlouhodobé zvýšení jaterních testů
Dobrý den pane doktore, mám dlouhodobě zvýšené jaterní...
Zvýšení jaterních testů
Dobry den Chtel bych se zeptat ohledne jaternich testu. Mam...
Zvýšené hodnoty ALT a AST
Dobrý den, již delší dobu mám zvýšené hodnoty ALT...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Beru antikoncepci Lindynette 20 (už 9let), nyní beru bez pauzy 3 měsíce

Dobrý den, beru antikoncepci lindynette 20 (už 9let), nyní beru bez pauzy...

Beru Antikoncepci Luiseu krvacim nepravidelne a neni mi dobre, bojim se tehotenstvi

Dobry den Pane doktore, beru poprve antikoncepci Luiseu, ted beru druhe platicko,...

Beru antikoncepci MAITALON

Dobrý den, beru antikoncepci MAITALON už 3 měsíce v kuse, predtim jsem měla...

Beru antikoncepci Minisiston a pár prášků (6 ks) jsem nechala doma

Dobrý den, Již 3. měsíc beru antikoncepci Minisiston, včera při odjezdu jsem...

Beru antikoncepci Mistra

Dobrý den mám takový problém beru antikoncepci Mistra už 10let..ted jsem měla...

Beru antikoncepci, můžu užít postinor?

Dobrý den pane Doktore, cca po 5 letech jsem začala brát antikoncepci Jangee,...

Beru Brintellix jednu tabletu rano 5mg a amisulprid.

Dobry den beru brintellix jednu tabletu rano 5mg. A amisulprid pul tablety rano...

Beru HAK, zkracuje se mi doba trvání menstruace

Dobry den, posledni dobou se mi zkracuje doba trvani menstruace. Zacinala mi...

Beru již 20. den Doxycyklin 200 mg denně

Dobrý den beru již 20 den doxycyklin 200mg denně. Na infekci chlamydia trachomatis...

Beru Klacid 500 2 krát denně a mám neustále hořko v ústech.


Beru léky na vysoký krevní tlak, zjistila jsem, že jsem nejspíš těhotná

Dobrý den, je mi 34 let a s nástupem do zaměstnání po rodičovské dovolené mi...

Beru Letrox 50 již týden

Zdravím Martin chci jse zeptat beru letrox 50 jiz tyden moje THS7,25...

Beru Macmiror complex

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Beru Macmiror complex 500 a zároveň s přítelem...

Beru moc často antibiotika

Dobrý den, mám obavy o své zdraví, protože beru moc často antibiotika a stejně...

Beru od začátku listopadu AD Cipralex

Dobrý den. Beru od začátku listopadu AD Cipralex (úzkostně-depresivní porucha)....

Beru poprvé antikoncepci třetí měsíc

Dobrý den. Beru poprvé antikoncepci třetí měsíc. Mezi prvním a druhým platickem...

Beru teď druhe balení v kuse a objevilo se u mě silne krvácení

Dobrý den potřebovala bych poradit s antikoncepci Yadine. Beru teď druhe balení...

Beru Triquilar a poklesla mi chuť k sexu

Dobrý den, beru HA Triquilar a mám problém týkající se mého libida - postupně...

Beru už 3 měsíce v kuse antikoncepci

Dobrý den, beru už 3 měsíce v kuse antikoncepci. Teď jsem začala brát 4 měsíc,...

Beru už delší dobu antikoncepci (Stylia)

Dobrý den, beru už delší dobu antikoncepci (Stylia) se sedmi denní pauzou. Při...