Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Beru Brintellix jednu tabletu rano 5mg a amisulprid.

Psychiatrie Tomas 3.1.2018

Dobry den beru brintellix jednu tabletu rano 5mg. A amisulprid pul tablety rano a vecer.zajimalo by me vedlejsi ucinky a jestly kdyz budu vysazovat jestly budu mit treba abstinecni priznaky .dekuji za odpoved

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, nejdříve lék Brintellix. Přípravek Brintellix je indikován k léčbě depresivních epizod u dospělých. Pacienti léčení přípravkem Brintellix mohou užívání léčivého přípravku ukončit náhle bez nutnosti postupného snižování dávky, abstinenční příznaky nejsou. Co se nežádoucích účinků týče, nejčastějším nežádoucím účinkem byla nauzea, pocit na zvracení. Nežádoucí účinky byly zpravidla mírné nebo střední intenzity a vyskytly se během prvních dvou týdnů léčby. Účinky byly obvykle přechodné a nevedly obyčejně k ukončení terapie. Přesný přehled NÚ naleznete v příbalové informaci k léků, případně zde na odkazu:
http://www.ema.europa.eu/docs/cs_CZ/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/002717/WC500159449.pdf

K léku Amisulprid. Amisulprid je indikován k léčbě akutní i chronické schizofrenie. Léčba se má ukončovat pozvolna, aby se zabránilo příznakům z vysazení. Akutní příznaky z vysazení jako je nauzea, pocit na zvracení, zvracení a nespavost byly vzácně pozorovány po náhlém
přerušení léčby vysokými dávkami antipsychotik. Při užívání amisulpridu byl hlášen také návrat
psychotických příznaků a rozvoj mimovolních poruch hybnosti. Doporučuje se tady přípravek vysazovat postupně. K NÚ, těch je mnoho, jejích výčet opět buď v příbalové informaci léku anebo zde v odkazu:
file:///C:/Users/Veronika/Downloads/amisulprid-generics-spc.pdf

S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Ambulance Smrková ulice, Plzeň

Dobrý den, Brintellix 5mg je velmi nízká dávka. Obecně je vhodné lék užívat 12 měsíců poté, co příznaky nemoci, pro které byl nasazen, zcela vymizely. Vzhledem k dávce se vysazuje bez titrace. Amisulpirid (nepíšete dávku) v této dávce má přesně opačný efekt než antipsychotický - ten začíná cca okolo 40mg v běžné praxi. V dávkách pod 200mg naopak může schizofrenikovi příznaky vyvolat, používá se pro léčbu dysthymie. Vysazení je opět najednou. Ani u jednoho z léků v těchto dávkách bych nečekal žádné abstinenční příznaky. Podle stavu, délky léčby apod se ale mohou vrátit potíže, pro které byly nasazeny. Vás psychiatr, který vás a vaše potíže zná, vám ale poradí jistě lépe. Zdraví Luboš Janů

Související dotazy

Vysazení antidepresiv - Brintellix a amisulprid
dobry den chtel bych se zeptat pred tydnem mi doktorka...
Tablety
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda se čípky Candibene...
Deprese
Dobry den chtel bych se zeptat bral jsem brintellix...
Léky na odvodnění
Dobry vecer. Moje mama ma problem a to takovy ze po...
Dvě tablety antikoncepce
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat zda by se mohl vyskytnout...
Glucophage XR 2tablety 1000mg - ráno mám tablety ve stolici.
Dobrý večer, užívám léky na cukrovku Glucophage XR...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Beru 6tý den Eliceu10mg půl zatím, k tomu Lexaurin

Dobrý den, beru 6tý den,eliceu10mg půl zatím,k tomu lexaurin ,jeden denně3mg,na...

Beru anitikoncepci a nemám měsíčky

Dobrý den,beru antikoncepci po porodu sem měla antikoncepci při kojení a když...

Beru antibiotika, podezření na mononukleozu

Třetím dnem beru Klacid 500, je mi skoro 18 let, mám bolest v krku jako u angíny,...

Beru antikoncepci a nedostala jsem menstruaci

Dobrý den, už 8let beru pravidelně antikoncepci Lindynette 20, už 4.den jsem...

Beru antikoncepci a přitom krvácím

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, 2 roky beru HA Sunya a nikdy jsem s ní neměla...

Beru antikoncepci Asumate

Dobrý den beru antikoncepci Asumate chci se jen zeptat po tom21 dnu je tam pauza...

Beru antikoncepci Lindynette 20 (už 9let), nyní beru bez pauzy 3 měsíce

Dobrý den, beru antikoncepci lindynette 20 (už 9let), nyní beru bez pauzy...

Beru Antikoncepci Luiseu krvacim nepravidelne a neni mi dobre, bojim se tehotenstvi

Dobry den Pane doktore, beru poprve antikoncepci Luiseu, ted beru druhe platicko,...

Beru antikoncepci Minisiston a pár prášků (6 ks) jsem nechala doma

Dobrý den, Již 3. měsíc beru antikoncepci Minisiston, včera při odjezdu jsem...

Beru antikoncepci, můžu užít postinor?

Dobrý den pane Doktore, cca po 5 letech jsem začala brát antikoncepci Jangee,...

Beru HAK, zkracuje se mi doba trvání menstruace

Dobry den, posledni dobou se mi zkracuje doba trvani menstruace. Zacinala mi...

Beru Klacid 500 2 krát denně a mám neustále hořko v ústech.


Beru léky na RS Gilenya, hladinu jaterních testů mám dlouhodobě vyšší(ALT 1,9), (AST 0,75), (GGT 2,7)

Dobrý den, chtěl bych se zeptat beru léky na RS Gilenya (2 roky) - ty musím...

Beru léky na vysoký krevní tlak, zjistila jsem, že jsem nejspíš těhotná

Dobrý den, je mi 34 let a s nástupem do zaměstnání po rodičovské dovolené mi...

Beru Letrox 50 již týden

Zdravím Martin chci jse zeptat beru letrox 50 jiz tyden moje THS7,25...

Beru Macmiror complex

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Beru Macmiror complex 500 a zároveň s přítelem...

Beru moc často antibiotika

Dobrý den, mám obavy o své zdraví, protože beru moc často antibiotika a stejně...

Beru pravidelně HA a přítel se udělá do mě tak se nic neděje?

Dobry den, jestli to dobře chápu tak když beru pravidelně HA a přítel se udělá...

Beru Triquilar a poklesla mi chuť k sexu

Dobrý den, beru HA Triquilar a mám problém týkající se mého libida - postupně...

Beru už delší dobu antikoncepci (Stylia)

Dobrý den, beru už delší dobu antikoncepci (Stylia) se sedmi denní pauzou. Při...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kyčelního kloubu

Dobrý den. Chci se zeptat na. Kyčelní kloub, okraj hlavice acetabula je přihrocený,...

Bolest zad v noci

Dobrý den chtěla jsem se zeptat, proč mě bolejí hodně záda, hlavně když se probudím,...

Tvrdé břicho

Dobrý den, asi týden jsem ležela v nemocnici kvůli tvrdšímu bříšku, jsem ve...

Špatné hodnoty štítné žlázy

Dobrý den, pred Vanoci jsem byla na odberech krve kvůli alergiim. Ma obvodní...

Rychlý tep

Dobrý den, mám normálně tlak 120/70 a klidový tep po ránu nebo večer cca 65...

EKG popis

Dobrý den pane doktore, jsem muž, 30 let, aktivne sportující bez nadváhy (178cm,...

Vyrážka na kůži

Dobrý den,asi před měsícem se mi začaly dělat sušší místa na kůži na rukou,...

Antidepresiva a alkohol

Dobrý den, v 16 letech jsem měla žaludeční vředy a následně zánět dvanácterníku....

Nízký tlak

Dobrý den - stručně info o mně: žena, 25 let, 175 cm, 72 kg, denně lehká pohybová...

Postinor 2

Chtěla bych se zeptat, s přítelem jsem měla sex (1.1.). Postinor jsem si vzala...

Postinor 2

Dobrý den. Před třemi dny jsem použila Postinor a téměř od té doby mám bolesti...

Otěhotnění při menstruaci

Dobrý den můžu otěhotnět když jsem měla menstruaci druhy den jsme měli nechraneni...

Antidepresiva

Dobrý den, obrátila jsem se na Vás ještě s jednou prosbou. Pokud budu mít zájem...

Přeskakování v kyčli

Dobrý den, pane doktore. Po úraze kolene, následném znehybnění a operaci, která...

Nateklá uzlina v třísle, pupínky na stydkých pyscích

Dobrý den, chtěla jsem se vás zeptat, už dva dny mám nateklou uzlinu v levém...

Svědění kolem konečníku


Putujici zanet v tele

Dobry den, Jiz nekolikatym mesic jsem v PN. Lecba zacala infekci HCD,nasledovne...

Bradavice na vulvě

Dobrý den, mám vztah cca 3 roky a všimla jsem si u partnera drobných bradavic...

Masturbace a nateklá předkožka

Dobrý den, dnes po masturbaci mi lehce natekla předkožka, nebolí to ani nesvědí,...

Bolestivá boulička

Dobrý den, před 3 dny se mi udělala boule která je veliká asi jako hrášek a...