Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Bolest páteře

Praktické lékařství Ivana 7.2.2017

Dobrý den, jsem momentálně v péči neurologa, ale nejsem zcela spokojená. Nic moc mi nevysvětlí a mám pocit, že zcela neposlouchá, co mu říkám. Příklad - informuji, že se v noci budím velkými bolestmi, které mi vystřelují z oblasti břicha do obou rukou. Budím se 3-5 x za noc. bolest trvá cca 5 minut, pak ustane. Přijdu domů a ve zprávě si přečtu, že spím bez přerušení a můj stav se zlepšuje.. toto je záležitost poměrně nová o které jsem dnes lékaře informovala. Původně jsem v péči s jinými bolestmi, na které již několik týdnů
užívám Neurotop Je to v souvislosti se silnou bolestí, která mi vystřeluje do jednoho konkrétního místa na pravé straně temene hlavy . Jinak mám bolesti hlavy již téměř nepřetržitě. Po magnetické rezonanci je tento nález: Signálová intenzita šedé i bílé hmoty mozku je přiměřená. supratentoriálně oboustranně nacházíme více četná drobná ložiska nespecifické gliozy, v oblasti pontu parasagitálně vpravo dorsálně je drobné T2 hyperintenzivní ložisko cca 3-4mm s výrazným susceptibilním artefaktem v sekvencích SWI. Komorový systém je nerozšířen, středové struktury bez dislokace. Vícečetná ložiska nespecifické gliozy supratentoriálně vaskulárně ischemické ev. pozánětlivé etiologi. Drobný kavernom pontu vpravo parasagitáně dorsálně. Závěr lékaře - všechno je v pořádku. Nezpochybňuji, nicméně vzhledem k výše uvedenému bych ráda měla jistotu, že není potřeba nic řešit. lék Neurotop se bude nyní postupně snižovat. Jinak lékař mé nově vzniklé bolesti v břiše a rukou označil za zvládnutelné 5 standardními rehabilitacemi, které mám plánované v souvislosti s již dlouhodobě trvajícími bolestmi hrudní a krční páteře. Děkuji za vyjádření k mému nálezu z magenetické rezonance.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Na magnetické rezonanci sice nějaké minimální změny jsou, ale nejsou k řešení, proto závěr pro léčbu zní normální nález. Bolest z břicha do rukou vám nemůže vystřelovat, zde není žádná souvislost v nervovém vedení, aby tomu tak bylo. Jednoduše řečeno, není to anatomicky možné, proto asi lékař vaši stížnost nevzal jako opodstatněnou. Pokud skutečně máte bolesti břicha a následně i bolest rukou, jedná se anatomicky o dva odlišné problémy, kdy je náhoda, že vznikají současně. Pravděpodobně máte degenerativní onemocnění páteře v celém úseku od krční až po hrudní část, kdy dochází k dráždění jednak nervů vycházejících z páteře pro horní končetiny, a současně nervů, které zásobují bříšní oblast. Trvalá rehabilitace je jediným řešením, v případě bolesti analgetica. S pozdravem Dr. Janoušková

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Bolest krční páteře
Dobrý den,již několik let trpim bolestmi hlavy krční...
Bolesti bederní páteře
Dobry den, porosim vas o vas nazor, mam velke bolesti...
Bolest páteře
Dobrý den jsem po MR ls páteře kde my bylo zjištěno...
Mám bolest bederní páteře
Dobrý den pane doktore mám bolest bederní páteře a...
Bolest páteře
MRI Th a LS 7/2014 Th páteře mícha je volná kořeny...
Dlouhodobá bolest krční a bedeřní páteře
Zdravím, dlouhodobá bolest krční a bederni patere a...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bolest pat po poranění

Měla bych dotaz ohledně paty... Už to je dlouho, tím myslím asi 4-5 let, pořád...

Bolest pately po ASK

Dobrý den pane doktore, opět Vás žádám o radu. 3 měsíce po ASK operaci kdy mi...

Bolest pately po křupnutí

Dobrý den, pane doktore. Jsem 10 měsíců po ASK operaci, kde byla pouze ošetřena...

Bolest patere

Dobry den pane doktore, 21.3. me zacalo bolet pod pravou lopatkou (vseobecne...

Bolest patere a hrudnika

Dobry den. Ja sa na Vas obraciam pretože už neviem čo mam robit...takže začnem...

Bolest patere, brneni rukou

Dobrý den, chtěla bych se informovat, jak probíhá tato léčba. Nález od lékaře...

Bolest páteře

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu.Již od loňského srpna marodím...

Bolest páteře

Dobrý den,čeká mne již třetí operace ploténky a podruhé je to jedna a tatáž...

Bolest páteře

Dobrý večer,rád bych se zeptal čím může být způsobeno vystřelování bolesti do...

Bolest páteře

Dobrý den, je mi 65 let a již rok a půl trpím bolestmi vystřelujícími od bederní...

Bolest páteře

Dobrý den, je to už 3roky co jsem byla na CTvyšetření...v etáži L4/L5 koncentrická...

Bolest páteře

Dobrý den , chtěla bych jsem se zeptat , mám problémy s pátěří . Asi půl roku...

Bolest páteře


Bolest páteře

Dobrý den mám dotaz ohledně mých potíží.Nevím kam se obrátit o pomoc .Můj stav...

Bolest páteře

Dobrý den, mám 60let a už asi rok trpím bolesti páteře. Při předklounu praská...

Bolest páteře

Dobrý den , už delší dobu mě bolí páteř v oblasti kde se střetává krřní a bederní...

Bolest páteře

Dobrý den, mám výpis z MR;m: v úrovni L2-S1 se táhne ve středu páteřního kanálu...

Bolest páteře

Dobrý den, Obracím se na vás, protože mě zajímá váš názor. J emi 24 let. Již...

Bolest páteře

Dobrý den.Rád bych se zeptal,pokud to bude možné na toto: 29.9.2011 jsem měl...

Bolest páteře

Dobrý den, z důvodu vleklé a velké bolesti zad (levá strana kříže)jsem absolvovala...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vysvětlení nálezu na ECHO

Dobrý den, prosím můžete mi vysvětlit co znamená BEM vyšetření do maxima?...

Naražený prst na noze


Arteriální hypertenze

Dobrý den p, doktore prosím Vás už asi 3 dny mám spodní diastolický krevní tlak...

Laringitida

Dobrý den, můj vnuk byl teď v nemocnici, neboť trpí laringitidou, prosím o sdělení,...

Bouličky varlat

Dobrý den, už dlouho, co si pamatuji 2roky určitě mám u varlat takově dvě bouličky,...

Mateřská znaménka

Dobrý den, chci Vás poprosit, jestli mi můžete orientačně říct, zda znaménka...

Bolest konečníku při sezení, chůzi

Dobrý den, již cca 2 měsíce mě trápí tlak v konečníku a nyní občas až bolest,...

Masti Imacort a Imazol

Jaký je rozdíl mezi imacortem krém a imazolem plus krém?

Bolest v oblasti hrudní kosti

Dobrý den, už 3 týdny mě bolí v oblasti horní 2/3 hrudní kosti při hlubokém...

Slinné kameny

Dobrý den můj manžel byl 3.4.2009 operován ve Znojmě odebrali mu slinnou žlázu...

Možné příznaky těhotenství


Extraintestinální yersiniosa

Dobrý den,byla mi zjištěna extraintestinální yersinioza mohu tím ohrozit rodinu?Beru...

Používání KLACIDU 500 a kouření

Dobrý den, je mi 19 let a již prvním týdnem užívám dvakrát denně KLACID 500....

Přeskakování v oblasti hrtanu


Již druhý den mám puls docela vysoký

Dobrý den, již druhý den mám puls docela vysoký.. pohybuje se dnes kolem 88...

Gastrofibroskopie

Dobrý den. Zítra mam podstoupit gastroskopii. Již jednou jsem ji absolvovala,takže...

Bolest zad a žaludku

Dobrý den , chtěla jsem se zeptat , mám problémy ze žaludkem a střevama , a...

Mravenčení


Artroskopie menisku

Dobrý den, v prosinci jsem se podrobil artroskopii kolene, když byla na MR diagnostikována...

Přejídání

Dobrý den, poslední 3 měsíce se téměř každý den přejídání (někdy i zvracím),...

Zavřít reklamu