Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Bolest zad s trnutím levé ruky

Ortopedie Marek . 27.8.2012

Již 5 týdnů mě trápí bolest zad, při záklonu hlavy doleva se bolest zvětšuje a vystřeluje do levé ruky. Před 10ti dny RTG Cp (2012) - lehká sinskolioza, lordoza krční vyrovnaná, osterochondricky blok C4-6. Ploténky C4-5 a C5-6 jsou snížené asi o 1/4 výšky, styčné plochy přiléhajících obratl. těl jsou skleroticky zahuštěné a vybíhají v osteofyty ventrální i menší dorzální. Uncartroza je na C5 a C6 oboustranně. Horní Thp do výše Thp5 sinskolioza, bez degen. změn. V současné době rehabilitační cviky, zatím bez zlepšení. Jaká je šance snížit cvičením bolest na únosnou mez? Jak často a za jak dlouho vede takový stav k operaci? Na jak dlouho po operaci obtíže většinou ustupují? Je mi 39 let a plánujeme mít ještě jedno dítě, proto je pro mě velice důležité znát odhad odborníka na možný průběh mých potíží. Děkuji za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Milan Navrátil


Probíhající degenerativní změny v oblasti krční pateře. Změna osy pateře, vyrovnání lordozy svědčící pro probíhající odezvu i ve svalové části kolem krční pateře.Ke zhodnocení je třeba znát nejen rtg nález krční pateře, ale i popisované potíže a objektivní většinou neurolopgický a ortopedický nález. K objasnění změn, které se týkají nejen postavení krční pateře, ale i změn na meziobratlovývh klouibech a meziobratlových ploténkávch by při nezlepšení stavu bylo vhodné provedení dalšího zobrazovacího vyšetření, CT nebo magnetické rezonance, která zobrazí změny měkkých tkání. Nicméně pokud nebude zřetelný efekt současné léčby doporučuji přijetí do nemocnice na ortopedii nebo neurologii k důkladnějšímu vyšetřní, medcikamentosní i infuzní léčbě a rehabilitaci. Pokud by se i takto stav nezlepšoval je třeba po zhodnocení zmíněných zobrazovacích metod teprve konsultovat neurochirurga.

Související dotazy

Bolesti zad
Dobrý den,mám již asi 2 roky bolesti zad v oblasti...
Brnění levé ruky
Dobrý den před 5 letí jsem spadla na schodech na rengenu...
Bolest zad a levé ruky
Dobrý den, celkem dlouho mě už bolí záda především...
Bolest levé ruky
Dobry den, pri zvedani tezsiho bremene mi rublo v tak...
Bolesti zad, brnění prstů rukou
Dobrý den, je mi 31 let a jsem na mateřské dovolené....
Brnění levé ruky a nohy
Dobrý den,ráda bych se zeptala mám časté brnění levé...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bolest zad pod žebry

Dobré den, už nějakou dobu mě trápí bolest pod žebry jakoby na zádech až na...

Bolest zad pouze v noci, hubnutí

Dobrý den, již druhý měsíc mě trápí noční (nebo spíše ranní) bolesti zad. Budí...

Bolest zad přecházející do levé nohy

Dobrý den, jsem dobře rostlý mladý muž a rád posiluji. Při jednom z těžších...

Bolest zad při kašli

Dobry den, jsem ted na neschopence s bronchitidou a pri zakaslani mi kruplo...

Bolest zad při menstruaci

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o řadu, co mám dělat. Včera od rána mě bolely...

Bolest zad při našlápnutí pravé nohy

Dobrý den, v pubertě mi zjistili skoliózu, chodila jsem na rehabilitace, obstřiky......

Bolest zad při osteoporoze

Dobrý den, jsem onkologický pacient a léčba mi způsobila značnou osteoporozu,...

Bolest zad při péči o kojence

Dobrý den, chci se zeptat čím by mohla být způsobena bolest mezi lopatkami která...

Bolest zad při stolici

Zdravím, zhruba před týdnem večer se objevila bolest v bederní části zad...

Bolest zad při vstávání

Prosím už dlouhodobě při vstávání mě bolí v zádech, dříve jen v kříži,nyní i...

Bolest zad se "střílením" do levé nohy

Dobrý den,prosím Vás chtěl jsem se zeptat co mám dělat při velké bolesti zad...

Bolest zad se zmenila v necitlivost

Dobry den, chci se zeptat asi rok jsem trpela silnou bolesti krcni patere na...

Bolest zad spojená se zvracením


Bolest zad šířící se do dolní končetiny

Dobrý večer,několik let me bolí pater,nejčastěji bederní.Snad každý rok chodim...

Bolest zad u Bechtěrevovy nemoci

Pane doktore mám bechtereva již 20 roků teď je mi 52 .Mám 5tý stupeň této nemoci...

Bolest zad u čtyřletého dítěte

dobrý den mám na Vás dotaz.Mám čtyřletého syna stěžuje si již dva měsíce na...

Bolest zad u ledvin

Dobrý den, asi před týdnem mě začaly bolet záda u ledvin. Při tělesné výchově...

Bolest zad u ledvin

Dobrý den. Bolí mne záda na pravé části jako by to bily ledviny bolest vystřeluje...

Bolest zad u lopatky

Dobrý den, před 1/2rokem jsem skončila v nemocnici kvůli buseni srdce,rychlému...

Bolest zad u posilování

Dobrý den,už dlouhou dobu mě bolí mícha a píchá mě u srdce.Dnes jsem na tréninku...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kýčelního kloubu


RS nárok na duchod či příspěvek na péči.


Průjem


PhDr. Ľudmila Langrová

Klinická psychologie

Občasná bolest v podbřišku


MUDr. Otakar Zavadil

Praktický lékař pro dospělé

Problém s erekcí


PhDr. Jana Skácelová

Zařízení klinické psychologie

Nezaměňujte anxiolytika s antidepresivy


Salmonelóza


Vaginální mykóza nebo zánět močových cest


Bolest holení kosti, kotníku a kolene


Výtok z pochvy


Vyšetření osteoporózy


Grawitzův tumor


Lupus


Srdce


Atarax


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×