Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Bolesti paty

Ortopedie Daniel 19.3.2019

Dobrý den.
Před necelým rokem mě začala bolet pata.
Někdy silně, někdy slabě, hlavně když jsem měl v práci už více odchozeno.
Ortoped mě poslal na rehabilitaci, bez RTG. Jsem bechtěrevik.
Po ukončení rehabilitací (16.11.2018), resp. po 6ti týdnech od ukončení rehabilitace bolest úplně zmizela.
Poté jsem bohužel dostal zápal plic a byl jsem dlouhou dobu "mimo".
Jen sem ležel a odpočíval, nechodil jsem skoro vůbec.
Přibližně po dvou měsících od ukončení rehabilitací se bolest vrátila.
Silnější na poklepání na patu, ale slabší i po delších obchůzkách.
Nyní jsem objednaný na kontrolu a nevím, co se bude dít dál.
Rád bych věděl názor více lékařů.
Mohla nepřítomnost chození, během zápalu plic nějak narušit ten léčebný proces, že se bolest vrátila?
Oplatí se jít znovu na rehabilitaci, nebo se to řeší už nějak jinak a invazivněji?
Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, každá infekční nemoc může zhoršit průběh chronické nemoci (nebo jiné nemoci, která se nově objevila). Navíc pokud jste převážně ležel, končetiny si trochu odvykly od běžné zátěže a když jste začal více chodit, bolesti se opět objevily (je celkem obvyklé, že po delším ležení se objevují bolesti či jiný dyskomfort různě po těle).
Určitě bych doporučila kontrolu lékařem. Vyšetří Vás a určí další postup. Obecně- pokud to jde- se volí postup konzervativní - tj. rehabilitace, lokální terapie. Bohužel bez vyšetření nelze dopředu říci, jaký konkrétní postup bude zvolen u Vašich potíží. K tomu je nutné vyšetření (je nutné znát aktuální nález a podle toho až určit terapii, nemocí se mohlo něco změnit a to je potřeba zjistit).
Ortoped Vám také minule doporučil gelové vložky, ty byste měl nosit. Patu také můžete mazat analgetickými gely (např. Voltaren, Dolgit a jiné - jsou volně prodejné v lékárně). U někoho mají tyto přípravky dobrý efekt, u někoho je efekt slabší - musí se to ale vyzkoušet, dopředu nepoznáte jaký efekt budou mít u Vás.
Váš dotaz předám ještě i specialistovi, aby Váš stav posoudil a napsal Vám i svůj pohled na věc (a abyste měl více názorů).
Přeji brzké vyřešení potíží. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Skoták


Dobrý den. Je velmi pravděpodobné , že po prodělané infekci a klidu se potíže vrátily. Vzhledem k dobrému efektu rehabilitace bych doporučil její opakování . Bylo by dobré při kontrolním vyšetření provést ještě rtg snímek k zjištění nálezu případné ostruhy. Ta ale nemusí být přítomna protože u Bechtěrevovy choroby jsou bolesti patních kostí velmi časté a jsou někdy i příznakem zhoršení choroby či stavu.

Související dotazy

Bolest paty
Dobry den pri chozeni ve spratnych botach me zacala...
Bolest pat
Dobrý den. Již sedm měsíců mě bolí paty. Jedna pata...
Bolesti paty
je mi 50 let pracuji v provoze 4 roky a 7,5 hodin...
Bolesti paty
Operace bakerovy cysty. Dobrý den. Před týdnem mi...
Úraz paty
Dobry den .Ja Jan střeleček mam uz mesic problem s...
Bolesti pat
Četla jsem zde dataz na bolesti pat a v odpovědi jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bolesti páteře s nevolností

Vážený pane doktore, prosím o vysvětlení diagnózy Synkonvexní skolióza přechodu...

Bolesti páteře v bederní oblasti

Mám už několik let bolesti páteře hlavně v bederní oblasti. CT: ploténka L5-S1přesahuje...

Bolesti páteře v oblasti pánve

Dobrý den , mohli byste mi přeložit do češtiny závěr rtg vyšetření LS + Pánev: dextrolioza...

Bolesti páteře, bolesti hrudníku

Před rokem jsem měla silnou blokaci páteře s následným propichováním do hrudníku...

Bolesti páteře, výsledek RTG

Dobrý den, mám bolesti v oblasti Hrud. a beder. páteři. Výsledky RTG: lehká...

Bolesti páteře, vysvětlení MR

Dobrý den, prosím můžete mi blíže vysvětlit výsledky mangetické rezonance. Dlouhodobě...

Bolesti páteře.

Dobrý den.Mám bolesti páteře které střílí do lévé nohy.měloa jsem injekce,dále...

Bolesti páteře.

Vážený pane doktore, před deseti týdny po naklonění se a natažení dopředu mě...

Bolesti paty

na skeletu levé patní kosti v boč.proj.calcar calcanei plantaris 2x1 mm et dorsalis...

Bolesti paty

Dobry den,asi pred mesicem mne zacal bolet spodek paty,stupnovalo se to az do...

Bolesti paty

Dobrý deň, mám bolesti paty - po prebudení alebo dlhšom sedení, keď sa postavím...

Bolesti paty

Operace bakerovy cysty. Dobrý den. Před týdnem mi byla operovana septovana...

Bolesti paty

Dobrý den, je to tak půl roku, co jsem začala mít problémy s patou jedné nohy....

Bolesti paty

je mi 50 let pracuji v provoze 4 roky a 7,5 hodin stojim na nohou.je to asi...

Bolesti paty

Dobry den, posledni dobou me zacla bolet zespodu leva pata jak kdybych ji mel...

Bolesti paty

Dobry den, uz tři měsíce nemužu šlapnout na patu ted mi zjistily ze tam mam...

Bolesti paty po skoku na atletických závodech

Dobrý den, Včera jsem si něco udělal s patou při atletických závodech, když...

Bolesti paty, jde o ostruhu?

Dobrý večer pane doktore, mám již delší dobu nesnesitelné bolesti pat a vnější...

Bolesti paže

Dobrý večer. Už delší dobu mě pobolivaa pravá paže. Nemůžu si třeba natáhnout...

Bolesti paže po úrazu hlavy

Po docela silném úderu do hlavy mám nesnesitelné bolesti do pravé ruky.

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Průjem a bolest žaludku

Dobrý den, již třetí den mě trápí šílený průjem a bolest žaludku. Neustále mi...

Diabetes?

Dobrý den, můj dotaz je poněkud zvláštní. Spíš chci ujištění, že je vše v pořádku....

Dieta při mononukleóze - lze jíst čokoládu?

Dobry den,muze se pri mononukleoze aspon nejaka čokoláda občas?Nebo vyrábí se...

Pocit knedlíku v krku


Průjem a bolest v pravém podžebří

Dobrý den,je to měsíc,co jsem navštívila pohotovost,protože mě delší dobou bolelo...

Pískot při výdechu

Dobrý den, je mi 20 let a poslední 3 měsíce u sebe pozoruji při výdechu slabý...

Jak rychle mají antibiotika působit?


Průjem a bolest v levém podbříšku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat dva dny jsem trpěla průjmy pak na jeden den...

Otok prstu po úrazu


Kombinace léků

je možné kombinovat l tryptofan s persenem forte děkuji

Průjem a bolest při vyprazdňování po operaci kýly

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně mého otce. Je mu 57 let, v srpnu mu...

IVF

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaký máte názor na drilling vaječníků? Mám...



Odřený penis

Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat co mohu používat za mast na odřený penis...

Nasládlá chuť v puse

Dobry den už pátým dnem mám nasládlou chuť v ústech, hlavně při pití obyčejné...

Diabetes..?

Přeji hezký den,mám dotaz,který se týká mého manžela.Je mu 33 let a zastává...

Pupínky na penisu

Odpověď jen od kožního lékaře-lékařky.Děkuji.Mám už dlouho na pokožce penisu...

Otok prstu

Dobrý den, už 14 dní mám napuchlý prsteníček pravé ruky (první článek prstu)....

Průjem a bolest okolo pupku

Dobrý den, poslední dva dny vždy, když jsem se ráno probudil, mě velmi bolelo...

Hodnota AMH

Dobrý den, pane doktore, je mi 24 let, byla mi zjištěna hodnota AMH 0,88ng/ml....

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.