Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Bolesti zad

Věra . 16.2.2016

Neurologický nález: m.n.norm, C5-8 sym.+,L2-S2sym.+,py jevy nepř., Lasegue bil neg., pánev bez sešikmeni, vyhlazení bederního úseku i v předklonu, naznačen chr. vertebralni syndrom, Thomayer 30 cm. Rtg páteře snížení L5/S1 v incip. spondylosou difusně. Artrosa IVK, ale i SIK. Děkuji za vysvětlení a jaká je vhodná léčba?

Odpovídá:

MUDr. Jiří Marek


Pokud je nález stoprocentní. není úkolem neurologa přesně funkčně vyšetřovat( i kdyý někteří toho jsou schopni-školeni, a opět někteří jsou ochotni, čili popisují...),tak jste již v dobré léčbě. Pokud však ono nepopsané( jak je výše v zívorce) obsahiuje funkční poruchy v oblasti C a LS páteře, pak jste správné léčbě blízko. Časrtoto bývá u dobrých fyzioterapeutů, kteří ovšem nejsou schopni léčit tak, jak může lékař, který pracuje" aktivně fyzioterapeuticky". Rozdáíl je v dostatečné aktivnitě léčby, což běžný fyziooterapeut prostě nemůže.Snížení meziobratlového prostoru meti 5. bderním obratlem a kostí křížovou velmi často provází již nevratné změny meziobratlové déstičky v této etáži. neurologický nález však nesvědčí pro problematické postižení, proto neurologa nebude nic nutit doporučit daklšíé došetření jako CT nebo MRI. Je pravda, že přínos by byl , bylo liby provedeno EMG vyšetření.Chybí ropvněž přesný popis symptomatologie, bez toho nelze konkrétně určit další vš. či léčbu. jediné, co lze s určitostí doporučit je léčba " akrtivně fyzioterapeutická",kterou procvádí lékař. běžná fyzioterapie je riziková, nebo nedostatečně aktivní( jaki již výše).Současně se zlepšením funkce je třeba dle zácviku cvičit konkrétní cviky, které povedou nejen k obnaově , ale i k udržení dobrého funkčního stavu, posléze k jeho stabilizace. Víc oprabvdiu nelze.

Související dotazy

Bolest zad
Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat, již delší dobu...
Bolest zad
Dobrý den, mám celkem velkou bolest zad při ležení...
Bolest zad
Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor. Cca...
Bolest zad
Dobrý den, už nějakou dobu, zhruba půl roku mě trápí...
Bolesti břicha a zad
Dobrý den mám řezavé bolesti ve spodní části hrudníku...
Bolesti zad
Bolest zad v okoli beterni patere a ledvin. Dobry...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bolesti vpravo pod pupkem

Dobrý den, mám mírné bolesti vpravo nad pupkem a vpravo v podbřišku. V srpnu...

Bolesti vpravo v podžebří

Pro bolesti v podžebří jsem podstoupi poměrně rozsáhlé vyšetření. Ve vyšetření...

Bolesti všech kloubu

Dobrý den, moc bych přála, abyste mi řekl, co znamená: Při scintigrafii skeletu...

Bolesti všech končetin.

Dobrý den, Mé zdravotní problémy začali od září 2014 měla jsem opakovaný záněty...

Bolesti vystřelující z nadvarlete

Dobrý den, můj přítel se před 3 týdny doléčil ze zánětu močových cest při kterých...

Bolesti z HA

Dobrý den :) beru HA tyden,od 2. dne menstruace,tudíž od pondělí.Včera jsme...

Bolesti za krkem

Dobrý den, už třetí týden bolesti za krkem k právě lopatce až dolů do zad.Bolest...

Bolesti za očima

Dobrý den poslední dobou mě dost tlačí za očima provází to únava a někdy i návali...

Bolesti za očima

Dobrý den, už týden mám bolesti za očima, spíše pnutí. Asi 14dní jsem měla rýmu...

Bolesti za uchem

Dobrý den, ráno jsem při ranní hygieně vytočila mírně hlavu a uslyšela zvláštní...

Bolesti zad

dobrý den,mám C5/6 hernie disku 3,6mm,p.k 7,6mm,mírná imprese míchy diskem.C6/7...

Bolesti zad

dobry den pprosim o radu mam dosti velke bolesti v oblasti zad vleve casti...

Bolesti zad

dobrý den bolí mě pořád pod obouma prsama a jde bolest i zepředu až dozadu pod...

Bolesti zad

Dobrý den, mám velké bolesti bederní páteře. Nevydržím dlouho sedět,když se...

Bolesti zad

Dobrý den,mám již asi 2 roky bolesti zad v oblasti beder a asi 1/2 roku brnění...

Bolesti zad

Dobrý den, podle vyšetření na ortopedii mám lordózu bederní páteře, byla mi...

Bolesti zad

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat - jestli je možné abych měla skoro denně bolesti...

Bolesti zad

Dobrý den Poslední dobou mám problémy v pravém boku a pod žebry. Vyskytuje...

Bolesti zad

Dobrý den, asi rok a půl trpím bolestí horní poloviny zad. Během té doby 2 x...

Bolesti zad

Dobrý den mam bolesti zad dlouhodobé a byl me u lekare diagnostikovano,vyrazne...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Cysta na páteři


Pervitin, bolesti hlavy, dezorientace, brnění rukou 2


Bolesti chodidel


Zahlenění a potíže s polykáním


Klacid a paralen

dobrý den, mohu společně s klacidem 500 užívám paralen, bolí mě hlava.

BOLEST NOHOU A RUKOU


Jak zjemnit stolici ?


Krvácení z nosu v létě


Chronický zánět slepého střeva


Bolest pod kolenem


MUDr. Iva Růžičková

Ordinace PL pro dospělé

Potvrzeno: očím ubližuje nejen vysoký, ale i nízký krevní tlak


Bolest žaludku+bolest pod žebry na levé straně


Rozedma plic


3 denní a 10 denní antibiotika


Velikost uzlin na krku

Dobry den, je sono krcnich uzlin v poradku? Byla jsem ns vysetreni v Motole,...

Rekonvalescence


Probiotika blahodárně působí při průjmu i ekzému


Bolí váš nohy? Můžete mít nemocné srdce!


Jak probíhá spánek, v kolik chodit spát


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×