Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Bolesti zad-reseni

Jana . 13.5.2016

Jsem po hospitalizaci na neurologické s nalezem-choreograf plotenekTh10/11,L1/2-L5/S1.Spondylartroticke změny.Th10/11:odeslání mediální herniace4mm.Foramina volná.L1/2:Levostranne převažující dorzalni prostuduje až herniacVD 5mj,deformaci předníchSA prostor.Kanál VD13mm.L2/3:Odeslání med. prostuduje do 3mj.L3/4:široká doraz.prostuduje ažsubligamantozni herniaceVD5mm,deformace předníchSA prostor.kanálVD 13mj oboustranně jen zcela užší foramina.L4/5:široká doraz.prostuduje VD do 4mj,mírná deformace vlaku zcela lehce užší foramina.L5/S1:bez významné prostuduje.Léčena invaze+karikatury bez efektů,poté3aplikace tlakového aktuálního bloku,ty s efektem.nyní bolesti a ráda,bych věděla co bude následovat a jak si mohu sama i pomocí?

Odpovídá:

MUDr. Jiří Marek


Nález sice není optimistický, nevypadá však nijak dramaticky v této chvíli. Je otázkou, zda tyto změny působí opravdu současné bolsti. nemusí tomu vždy být. Příčina podobných změn je vždy dlouhodobá nefunkce v oblasti, spojená s výraznou svalovou reakcí, podpobné změny vznikají léta prakticky bezbolestně. V této chvíli nelze konkrétně předvídat další průběh. Léčbu by měl vést lékař, který pracuje " aktivně fyzioterapeuticky", tzn. zlepšit funkci páteře tam, kde je to možné, což většinou nelze přímo v problematické oblasti. Zlepšení okolní páteře přinese zklidnění stavu, většinou i omezení či vymizení bolestí. Současně s " aktivně fyzioterapeutickým" zlepšením je třeba cíleně ( dle kon krétního lokálního nálezu) cvičit, aby ono zlepšení mělo nejen trvalejší efekt, ale aby bylo možno stabilizovat páteř bez dalších neurochirurgických zásahů. Bez správné léčby lze bohužel očekávat postupnou progresi, zhoršování situace v oblasti páteře . Na přesnější plán by bylo třeba znát přesnou symptomatologii a klinické vyšetření včetně reflexologického.

Související dotazy

Bolest zad
Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat, již delší dobu...
Bolest zad
Dobrý den, mám celkem velkou bolest zad při ležení...
Bolest zad
Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor. Cca...
Bolest zad
Dobrý den, už nějakou dobu, zhruba půl roku mě trápí...
Bolesti zad
Bolest zad v okoli beterni patere a ledvin. Dobry...
Bolesti břicha a zad
Dobrý den mám řezavé bolesti ve spodní části hrudníku...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bolesti zad ve spodní části

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, čím to může být, že když ležím na břiše, tak...

Bolesti zad ve střední části

Dobrý den, každé ráno se probouzím s bolestí zad ve střední části směrem k...

Bolesti zad vskolioza.s

Dobrý večer.Již delší dobu mívám bolesti celích zad,myslím že je to námahou,ale...

Bolesti zad vystrelujici do dk

Dobry den,pane doktore.Je mi 47 let a mam letite problemy s pateri. Z pocatku...

Bolesti zad vystřelující do nohou i rukou

Dobrý den, prosím, byla jsem na MR C páteře a závěr je mediolaterální, pravostranná...

Bolesti zad vystřelující do nohy


Bolesti zad vystřelující do nohy

Dobrý den, v polovině září jsem při vstávání z dřepu upadla. Šla jsem na ambulanci...

Bolesti zad vystřelující do nohy,,,

Dobrý den pane doktore,už půl roku se léčím s bolestmi zad,které vystřelují...

Bolesti zad- nutnost operace

Dobrý den pane doktore na vyšetření EMG byla prokázána radikulopatie L4 L5....

Bolesti zad- zmenšení prsou

Dobrý den. Od porodu mého druhého syna mám velké bolesti zad. Měřím 175cm a...

Bolesti zad, bolest v levém boku pod žebry

Dobrý den, už měsíc mám bolesti zad ani ne krční páteř, spíš dolu nad kříži...

Bolesti zad, borelióza

Dobrý den, mám rozsáhlejší otázku.. Táta si dlouhá léta stěžuje na bolesti...

Bolesti zad, brnění prstů rukou

Dobrý den, je mi 31 let a jsem na mateřské dovolené. Už přes rok trpím na bolesti...

Bolesti zad, diagnóza spastická kvadruparéza

Vážený pane doktore, Obracím se na vás s prosbou o radu a pomoc.Je mi 25 let...

Bolesti zad, dysplazie kyčle a porod

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně ortopedického problému. Od narození mi...

Bolesti zad, invalidita

Hezký den,již několik let se potýkám s problémy páteře.Bolesti se zvyšují.Nyní...

Bolesti zad, kloubů

Pane doktore, ptám se skrz manžela (36let), který několik měsíců trpí bolestmi...

Bolesti zad, kloubů, otoky

Dobrý den, proběhla u mne léčba boreliozy,dle lékařůkloubní forma, naposledy...

Bolesti zad, kloubů,unava, dušnost

Uz delsi dobu trpim stalou unavou, bolestma zad a kloubů,predevcirem v noci...

Bolesti zad, kožní potíže, podezření na revmatické onemocnění, žena 39 let

Dobrý den, prosím vás, mám k Vám dotaz, léčím se se seropozitivní revmatoidní...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Natekla pochva

Dobry den, dnes rano jsme meli s pritelem sex po delsi dobe. Po sexu jsem se...

Žluto-bílý povlak na penisu


Zánět okostniceu

Dobrý den, před dvěma lety jsem se dal na běhání. Když sem začínal měl sem problém...

Vypadávaní vlasů z kouření a nikotin v těle

Dobrý večer chtěla bych se vás zeptat v říjnu minulého roku jsem se stala občasným...

Ubývání dásní kolem zůbů


Mapovitý jazyk


Condrosulf


Změna HAC


Gynekologické vyšetření

Gynekologické vyšetření je soubor lékařských úkonů prováděných za účelem stanovení diagnózy...

Operace tenisového lokte


SPRÁVNÉ VYŠETŘENÍ RAMENE

Dobrý den.Mám již dlouhé měsíce problém s ramenem.Zranil jsem to přímo při cvičení...

Malá bulka v tříslech a zvětšená boule v oblasti stydkého pysku

Dobrý večer, už delší dobu (cca půl roku) mám bouli v oblasti stydkého pysku...

Bolest na leve strane hrudniku

Dobry den, pred 2 lety jsem mela zapal plic a infekci plic. Od te doby me...

Průjem


Průjem


Sinistroskolioza

Dobrý den, chci se zeptat, zda lze léčit sinistroskoliozu? Děkuji.

Otok chodidla

Dobrý den,udělal se mi otok na chodidle ze spodní strany mezi patou a poštářkem...

MUDr. Iveta Pavlatová

Ordinace stomatologa

Jak navzdory eresce uvařit snadno a rychle?

Potíže s vařením při roztroušené skleróze se nejčastěji připisují únavě. Problém...

Přetahování předkozky

Dobrý den,zanedbal jsem par měsíců přetahování předkozky a teďkon poslední dobou...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×