Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Borelióza

Infekce Jana 26.10.2017

Dobrý den, mám dotaz ohledně borreliózy. V květnu 2017 se mi udělal na noze flek asi 10 cm, klíštěte si nejsem vědoma. Lékař podle vzhledu diagnostikoval boreliózu a nasadil Doxybene 2x denně na 14 dní a odebral krev. Borrelióza se potvrdila, proto mi byla prodloužena antibiotika na celkově 28 dní. V červenci byl udělán kontrolní odběr, protilátky ukazovaly pokles, podle lékaře bylo IgM bylo mírně pozitivní, spíše hraniční. Lékař mi sdělil, že se jedná o normální stav po úspěšné léčbě. Cítím se unavená, občas mám pocit lehkého šumění v uších, proto jsem si nechala v říjnu udělat ještě jeden odběr v laboratoři, podle něhož je IgM i IgG pozitivní. Konkrétně Osp C Ba pozitivní, OSpC Bg pozitivní, OspC Bs pozitivní, VIsE Ba pozitivní, VIsE Bg pozitivní, VIsE Bs pozitivní a p41 pozitivní. Prosím o názor, zda se může jednat jen o odeznívání nemoci nebo by byla vhodná ještě nějaká léčba nebo další sledování. Případně kam se obrátit. Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, výsledky mohou být pozitivní i několik let, ale je důležité, zda titr protilátek...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Borelioza
Dobry den, mam dotaz ohledne boreliozy. Minuly ctvrtek...
Borelióza
Dobrý den, brala jsem antibiotika kvůli podezření...
Borelioza
Dobry den, syna postipali komari, pupinky si rozskrabal....
Borelióza?
Dobry den, vcera se objevil cerveny flicek na noze....
Borelióza
Dobrý den, ráda bych se zeptala na léčbu boreliozy....
Borelioza?
Dobrý den, před rokem mě začala lehce mravenčit levá...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Borelioza

dobry den,ma 3,5roku stara dcerka ma zjistenou pocatecni boreliozu,pani doktorka...

Borelioza

Dobry den! Co to znamena PL proti BA, BB, BG - E+ITS, PCR na borrelie, krev...

Borelióza

Dobrý den, děkuji za odpověď. Dnes jsme si byly pro další antibiotika. Protože...

Borelioza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda by byla zvýšená sedimentace v případě výskytu...

Borelioza

Dobrý den,bola mi diagnostikovaná -Neuroborreliza s Banvart sy(L5 1. dx,bolesti...

Borelioza

Dobrý den, mám velké pohybové problémy.Našli mě borelii druhu hispanica.Prosím...

Borelioza

Dobrý den, v srpnu 2010 jsem měla klíště. Měla jsem jenom trochu flek, který...

Borelióza

Dobrý den, v červnu jsem měla klíště, po vyjmutí mi zůstal červený pupínek,...

Borelióza

Hezký večer, prosím o radu, nikdy jsem se s boreliózou nesetkala, a pokud vím,...

Borelióza

Dobrý den, si před deseti lety jsem se nakazil boreliózou. Myslel jsem, že to...

Borelioza

Dobrý den. Před víc jak rokem mi byla zjištěná borelioza. Loni v prosinci jsem...

Borelioza

Dobrý den, mam podezreni ze mam boreliozu. Zimnice, asi vysoka teplota, nevolnost,...

Borelióza

Dobrý den, potřebuji radu, jde o mojí maminku(51), která je na tom teď hodně...

Borelioza

Dopbrý den chtěla bych se zeptat,zda může lékař nasadit atb na boreliozu bez...

Borelióza

Zdravím Vás a přeji hezký den.Dcera (14 let ) měla na paži klíště.Během 3-4...

Borelioza

Dobrý den, asi před třemi měsíci jsem měla klíště, které jsem objevila až za...

Borelioza

Dobrý den. Je mi 20 let a před půl rokem jsem prodělal boreliozu. Týden jsem...

Borelióza

Dobrý den, synovi (3 roky), se na stehně udělal flek, viz fotografie. (Starší...

Borelioza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na potíže s borelií.Po klíštěti se mi potvrdila...

Borelióza

Dobrý den, Nemám praktického lékaře, protože jsem se přestěhoval a ještě si...