Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Bradykardie a Elicea

Srdce a cévy Přemysl 30.3.2019

Dobrý den, poslední dobou se že mě stává tak trochu hypochondr a chtěl bych se zeptat, zda je bezpečné pokračovat v užívání léků elicia 10mg když mi zpomalují srdeční tep (v sedě nebo leze se mi tep pohybuje okolo 50, při pohybu už to lítá 60-120), bohužel nevím kolik jsem měl klidový tep před začátkem brání léků, ale určitě nejsem sportovec aby to bylo tak nízko. Navíc během uplynulého měsíce (před branim léků) jsem byl několikrát na EKG a taky EKG echo, kde bylo všechno v pořádku (sice to bylo kvůli cítění tlaku na hrudi, ale věřím že kdyby tam byl problém s pomalým pulsem, tak by tam na to taky přišli). Děkuji za odpověď a přeji krásný zbytek dne.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková


Dobrý den, pane Přemysle,
na Váš dotaz jsem již dnes odpovídala, dokonce jsem jej i konzultovala s kardiologem. Dle jeho slov tedy i odpovídám: Elicea primárně nezpůsobuje bradykardii, pouze může prodlužovat QT interval. Tedy nenasazujeme ji u pacientů, kteří mají z nějakého důvodu QT interval prodloužený (což je obraz na EKG křivce, který si každý lékař, natáčející EKG umí vyhodnotit) Pokud jste měl v předchozím vyšetření na kardiologii vše v pořádku, pak by mělo být vše v pořádku. Zpomalení tepové frekvence může být dáno i celkovým účinkem léků, který Vás zklidňuje. 50 tepů za minutu je pomalejší tepová frekvence, ale je-li dobře snášena, nemusí být nijak ohrožující. Přesto bych já i kardiolog doporučila v pondělí zajít k praktickému lékaři a nechat si natočit kontrolní EKG. Do té doby je případně možné snížit lék na 1/2 užívané dávky. Hezké odpoledne.

Související dotazy

Elicea a alkohol
Dobrý den, mám na vás prosbu. Je mi 20 let a od června...
Elicea
Dobry den, chcem sa opytat, ci je to tak u kazdeho...
Bradykardie
Dobrý den, manžel, jakožto dobrovolný hasič, musí...
Elicea
Dobrý den, moje dcera (14let) dostala předepsané léky...
Elicea
Dobrý den, prosím, chci se jen u Vás informovat. Byl...
Prosulpin a řízení vozidla
Dobrý den, mohu řídit auto když beru prosulpin50...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bradykardie

Dobrý den, můj přítel má strašně dlouho nízký tep. Tak 47 při normálním tepu...

Bradykardie

Dobrý den paní doktorko, mamince (70 let) byla diagnostikována bradykardie.Užívá...

Bradykardie

Dobrý den, chci se zeptat na táty srdeční tep. věk 62 let, rekreační sportovec...

Bradykardie

Dobry den, Je normalni ze mi v noci,zvlast behem spani srdce bije strasne pomalu...

Bradykardie

Dobrý den, manžel, jakožto dobrovolný hasič, musí pravidelně podstoupit lékařskou...

Bradykardie

Dobrý den, poslední dobou (bylo mi zjisteno pri kolonoskopi) mám nízky tep pohybuje...

Bradykardie

Dobrý den chtěla bych se zeptat mám chytré hodinky a ty mi měří tepovou frekvenci...

Bradykardie

Je normální že mi občas klesne tep až takhle nízko je to nepříjemný pocit když...

Bradykardie

Dobrý deň. Ja som Vám už písala ohľadom mojej maminy, ktorej bolo v 09/2019...

Bradykardie a beta blokátory

dobrý den chci se zeptat beru tabletku na tlak 2,5mg bisoprolol a tlak je dobrý...

Bradykardie, bolesti levého prsu, motání hlavy, slabosti

Dobrý den. Nijak nesportuji. Před 8 měsíci jsem byl na ekg a měl jsem holter...

Brachyesofagus

Dobrý den , chtěla jsem se zeptat co znamená výraz brachyesofagus? Děkuji

Brala jsem Clotrimazol na podezření mykozy

Dobrý den, brala jsem Clotrimazol na podezření mykozy (bílý výtok, partner...

Brala jsem teď 3 měsíce v kuse antikoncepci

Dobrý den, brala jsem teď 3 měsíce v kuse antikoncepci Softinelle. Poslední...

Brambory a solanin

Dobrý den , Jsem ve 23tt , k obědu jsem dělala brambory slupka byla zelená...

Brambory se slupkou - solanin

Dobry den p. dr., chtel bych se zeptat, jestli konzumace brambor i se slupkou...

Brambory z kotelny

Dobrý večer, asi to bude blbý dotaz, ale mě to pořád vrtá hlavou, máme v kotelně...

Branění obličeje, rukou, bolest na hrudi

Dobrý den, prosim mam 27 let kazdy den uz asi 2 roky mi neni dobre spatne dychani...

Branhamella

Dobrý den,má dvouletá dcerka má diagnostikovánu Branhamellu z nosu. Má obšasný...

Branhamella catarrhalis

Dobrý den, synovi 15m byla zjištěna Branhamella Catarrhalis v krku. Již 4....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vodnaté boláky

Dobrý den, můj problém se projevuje nejdřív jako zanícený vlasový kořínek, ale...

Menopauza

Dobrý den, jsem v menopauze ale porad menstruuji Dostavam to po mesici a nebo...

Bílé pupínky a výrůstek ženského genitálu


Uzkost,panika slabost a třes rukou,zmatenost

Dobrý den, dlouho už mě trápí slabost rukou, bolest na hrudi, pocit zmatenosti....

Kondylomata na uzdičce

Dobrý den, byl jsem na urologii a jako nejlepší způsob odstranění z důvodu...

Bouličky na stydkém pysku


Otok ruky po úraze

Dobrý den, už od neděle mám nateklé klouby na ruce a půlku ruky k tomu. Stalo...

Bolesti zad a břicha


Vřídek


Kondylomata a veregen

Dobry den, pred tydnem jsem dostala k lecbe kondylomat mast veregen 10%. Nejprve...

Zvětšené bradavky u chlapce

Dobrý den, je mi 14let jsem kluk a mám trochu problém... Asi před 5-6 měsícema...

Vodnaté puchyřky na dlaních a na nohách

Dobrý den, na rukou i nohou se mi teď přes léto cca 2měsíce dělají vodnaté puchýřky...

Oteklý poševní vchod

Dobrý den, chtěla bych se ujistit, jestli se svým problémem nemám pro jistotu...

Bolest břicha opakované zadání


Hustá krev, začínající trombóza

Dobrý den, už delší dobu mám problém s dýcháním (s hypertenzí podobné úzkosti),...

Kondylomata a sperma

Dobrý den, můj partner má kondylomata, mazilili jsme se až do vyvrcholení, já...

Bolestivé boule - problém ve svalech, pateř nebo uzliny?

Dobrý den, netuším, kam mé potíže zařadit, a tak jsem si vybrala vás, i když...

Mykoplasmata v pochvě

Přeji pěkný den, chtěla jsem se zeptat jaké jsou příznaky u mykoplazmat v pochvě....

Chlamýdie a syfilis, za jak dlouho je lze zjistit z krve?


Neustálé škrundání v břiše

Vážená paní doktorko, prosím o radu. Už asi rok mi pořád škrundá v břiše. A...

Reklama