Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Brzké otěhotnění po předchozím porodu

Soňa 30.10.2018

Dobrý den,
od porodu (přirozenou cestou) před 3 měsíci, mám stále nezhojený spodek, tedy poševní vchod, tak tam mám takový tlak a někdy to až řeže, ale gynekoložka mi řekla, že je to jen po porodu a že se to dá dokupy, žádní zánět či něco takového prý nemám - předepsala mi HYDROFEMIN vaginální gel s kys. hyaluronovou a mléčnou 50ml a canesten (jsem byla 2 měsíce po porodu). A stále to tam cítím jako by bolavé. Do toho se přidala angína, kterou již léčím také 1,5 měsíce dostala jsem na to už troje antibiotika, ale to už je lepší. Teď mám pro změnu podezření na nastydlý močové cesty či citlivé vaječníky (a nebo bolest v kříži - možné ledviny), tak přesně nevím co to je...
Mám nyní chlapečka co jsou mu teď 3 měsíce a 1 týden a zjistila jsem, že jsem těhotná i přesto, že jsme si s manželem dávali pozor! Těhotná jsem asi cca 14 dní (digitální test ukazuje 1-2 týdny). A mám strach, aby miminko bylo v pořádku, když jsem brala tolik antibiotik (doxybene 10 dní, zentiva 5 dní a cefzil 5 dní) a stále nejsem tam dole zhojená a vůbec celkově oslabená :-( A od porodu jsem nebrala žádné vitamíny jako u prvního miminka, aby bylo zdravé tak 3 měsíce před početím) - Mohlo by být také tím ovlivněno? Mám mít obavu zda bude v pořádku po tomto všem? Moc vám děkuji za odpověď, ať bude jakákoliv...

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Hezký den Sono, díky za dotaz. Je mi velmi líto Vašich potíží.. Začala bych koncem Vašeho dotazu, na začátku těhotenství se miminko řídí zákonem "vše nebo nic", takže se nebojte, pokud těhotenství vydrželo, myslím, že je velká pravděpodobnost, že miminko bude v pořádku. Nebojte se, že jste neužívala vitaminy, začněte je užívat nyní.
Dále je ale zvláštní, že anginu léčíte 1,5 měsíce. Otázkou zůstává, zda se jedná, či jednalo skutečně o anginu, některé další nemoci (infekční mononukleoza, další choroby ), se mohou prezentovat podobně, ale nejedná se o klasickou streptokokovou anginu a v tomto případě jsou vždy nutná další vyšetření ( stěr z mandlí, vyšetření krve) ke zjištění, o co se jedná. Doxybene není správný lék na anginu, mělo by se vždy začínat klasickým jednoduchým Penicilinem na 10 dní, v případě alergie Makrolidy, ale nutno vždy 10 dní, antibiotika, která uvádíte, nejsou typická pro léčbu anginy.
Nevadí, nyní je nezbytně nutné dojít k praktickému lékaři a nechat si vyšetřit moč - močový system, dále prosím dojděte za svou gynekoložkou, at Vám zkontroluje hojení genitálu a příp. potvrdí těhotenství.
Zkuste co nejvíce odpočívat, zapojte rodinu at Vám pomohou s prvorozeným chlapečkem, musíte se dát zdravotně dohromady, vzhledem k tomu, že jste nyní těhotná, nelze Vám doporučit nic víc než pestrou stravu - ovoce, zeleninu, ryby, spánek a odpočinek. Se dvěma velmi malými dětmi to nebude jednoduché, ale jistě to zvládnete, je nutno se na období porodu dobře připravit.
Držím Vám palce, at je Vá brzy lépe ! S pozdravem, K. Jiříčková

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, paní Soňo, je potřeba, abyste nyní navštívila gynekologa k vyšetření ultrazvukem, potvrzení těhotenství a dalším doporučením, dále se objednejte také u svého praktického lékaře. Bude třeba dovyšetřit laboratormě ukazatele zánětu, krevní obraz, protilátky proti streptokokům, virům EBV a CMV , dál udělat stěry z krku a vyšetřit moč. Váš praktický lékař musí být informován, že jste znovu těhotná, aby Vám jakoukoliv další léčbu předepisoval uvážlivě. Potíže, které máte ohledně močových cest, ledvin, kříže či podbřišku - je možné, že to souvisí s těhotenstvím. Ještě nezhojená oblast se začíná znovu namáhat, vazy natahovat, děloha zvětšovat a prokrvovat a je možné, že se nebude jednat o nic jiného. Bolesti v oblasti pochvy či tlak můžete pociťovat po porodu dlouhodoběji, každá žena to má jinak podle toho, jak se dobře hojí, jaký byl porod, jak velké bylo děťátko, jaké bylo porodní poranění. Hlavně se s nikým nesrovnávejte a dejte svému tělu čas. Někdy to trvá, bývá problém v jizvách, nástřihu, povolených svalech, hormonálních změnách a otoku tkání apod.. Doporučuji o oblast hráze a pochvy dobře pečovat, nepoužívat parfémované vložky, papír, ubrousky ani kosmetiku, jen vodu, posilovat svalstvo pánevního dna, stahovat pochvu (Kegelovy cviky), zatím do vyšetření vynechat sex či používat prezervativ. Hodně pijte, jezte zdravě a začněte užívat vitaminy pro těhotné. Jsou nejdůležitější zejména v období kolem 7-8 týdne, kdy se vyvíjí nervová soustava. Léky, které jste užívala již nezměníte, jen dávejte pozor na veškerou další medikaci. V tuto fázi je to skutečně tak, že vážné poškození plodu vede ke ztrátě těhotentví a pokud plod léčení zvládnul, pak se většinou vyvíjí bez potíží. Navíc lék Doxybene jste užívala zřejmě ještě před oplodněním, pokud to dobře chápu. Ohledně toho, že jste oslabená a nedostatečně zhojená - bude to námaha pro tělo i Vaši psychiku, zvládnout tak brzy další těhotenství, ale určitě to půjde, každopádně miminko tím zdarotně ohrožené není. Hlavně si řekněte o veškerou pomoc a podporu rodině, manželovi, kamarádkám, nebo si zařiďte pomoc v domácnosti. Až se dáte trochu do pořádku, bylo by dobré začít cvičit rehabilitační cvičení pro těhotné, abyste Vaše tělo dostala do kondice před dalším porodem, dále je třeba dost odpočívat, zdravě a výživně jíst, hodně pít. Přeji Vám klidný průběh dalšího těhotenství, hodně sil a zdraví. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Lidák


Dobrý den, Váš dotaz má mnoho částí, pokusím se odpovedět postupně. Nezhojený spodek- nevím přesně, co máte na mysli, kůže je zhojená, nebo ještě ne a rána stále potí sekret? Nebo jde jen o nepříjemné pocity? To pak až tak vyjímečné není, roztržené(nastříhlé) a následně sešité tkáni trvá mnohem déle, než se zhojí i pocitově, někdy je třeba i pomoci masážemi jizvy, většinou dávám maminkám půl roku čas na hodnocení.Hydrofemin gel je správně, Canesten již méně vhodný, ale spolu s antibiotiky jsou v této fázi těhotenství (pokud se skutečně potvrdí) bez vlivu na vývoj orgánů plodu. Bolest v kříži -neznám Vaše BMI, ani způsob života, aktivitu, nošení věcí, miminka,.. ale spíše bych to viděl na problematickou páteř ze zvýšené zátěže.Těhotenství (digitální test ukazuje 1-2 týdny? Kdyby toto fungovalo, měli by to gynekologové a nemocnice a firmy by to neprodávaly přímo jenom klientkám, tedy cestou lékárny)- za této situace, kdy nejste zcela v pohodě, není štastné řešení, ale to jistě víte stejně jako to, že dávání si pozor, bez ochrany antikoncepcí, nebo kondomem je značně rizikové. Zajděte v první řadě ke gynekologovi, nechť potvrdí podezření na těhotenství a určí další postup. Jen dotaz pod čarou . Zajisté jste nekojila během užívání Doxybene a dalších antibiotik, nebo ano?. S pozdravem PL

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Porod
Dobrý den, Jsem v 35.týdnu těhotenství a lékaři mi...
Porod
Dobrý den. V roce 1996 nebo 97 jsem 2x prodělala...
Porod
Dobrý den, mám malinký dotaz. Před 10 měsíci jsem...
Porod
Dobry den,jsem v 7 mesici tehotenstvi a byl mi prokazan...
Porod?
Dobry den nedavno jsem Vam psala-pro info kopiruji...
Cviky po porodu
Dobrý den, jsem 5.týden po porodu a cvičím cviky doporučené...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Brýle a zlepšení zraku

Dobrý den, chci se zeptat, zda se člověku postupem času opět zlepší zrak, když...

Brýle pro syna

Dobrý den pane doktore, velmi ráda bych Vás požádala o Váš názor. Prosím,...

Brýle proti suchosti očí

Dobrý den, chci se zeptat zda-li tyhle brýle dokáží předcházet syndromu suchého...

Brýle u dítěte

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o váš nzor na brýle u dětí. Dceři-5,5let...

Brýlová korekce

Dobrý den. Normálně nosím čočky ale včera jsem si vyzvedla brýle, abych to mohla...

Brýlovitý hematom a pád ze žebříku

Po pádu ze žebříku hlavou na žulový schod silné krvácení z povrchové rány. žádné...

Brzká ejakulace

Takze neexistuje nejake reseni, kdyz to ted prezenu, ze dojdu k doktorovi tam...

Brzká ejakulace

Dobry den, mam problém s brzkou ejakulací. Při vniknutí do pochvy jsem hotov...

Brzká ejakulace

Dobbrý den, mám takový problém, který se objevil až postupem času, vždy bylo...

Brzká ejakulace

Dobrý den, mám dotaz ohledně brzke ejakulace, pri pohlavnim styku ale i pri...

Brzké ranní probouzení

Dobrý den, asi tak posledních 5 měsíců mám mám problémy s tím, že se probouzím...

Břemena po cs

Dobrý den, jsem 4 týdny po císařském řezu. Zajímalo by mě, kdy mohu bez obav...

Břicho

Dobry den,mela bych na vas dotaz a predem dekuji za vas cas a odpoved. Byla...

Břicho

Dobrý den, kamarádka ma křečovité bolesti po obou stranách v podbřišku, prý...

Břicho

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,po menstruaci se mi zvětšilo břicho.Je mi 47...

Břicho

Dobrý den.Je možné že i když jsem byl třikrát na krvi, na ultrazvuku a vyšetřen...

Břicho

Dobrý den mám dotaz občas mě pobolívá na levé straně břicha.byla jsem se u praktického...

Břicho

Dobry den. Mam dotaz asi tak 10 dní mě trapi to že když začnu něco jist a polikam...

Břicho

Dobrý den, mám takový problém,Jelikož mám asi deset kilo nadváhy > tak jsem...

Břicho

Dobrý den, už tak půl roku mám pocit plnosti v břiše (nafouklé, plynatost, říhání-občasné)...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti zad, kloubů, únava

Dobrý den, pane doktore. Je mi 57 let, mám 3 děti a celý život jsem pracovala...

Odstranění dělohy a preventivně i vaječníků

Dobrý den, je mi 51 let a mnoho let se potýkám se silným krvácením a tedy i...

Darování krve

Dobrý den, myslíte si, že pokud se mi na mandlích dělají čepy (chronicky), mohu...

Vynechaná menstruace, těhu test negativní

Dobrý den, chtěla bych se poradit. Poslední menstruaci jsem měla 28. května,...

Úraz po plastice lca

Dobrý den pane doktore Mám 10 dní po plastice lca BTB štěpem , ale včera...

Šum v uchu

Dobry den,potreboval bych poradit.Uz dlouho mi tak nejak sumi v usich(jako kdyz...

Bolest kolene po artroskopii


Nechráněný pohlavní styk a AIDS

20dni po nechránenom vaginálnom pohlavnom styku s prostitútkou vo verejnom dome...

Natržená uzdička penisu - opakovaně

Dobrý den před 2 měsícema jsem byl na zákroku natržené uzdičky penisu. 2 měsíce...

Svědění po celém těle bez viditelné vyrážky

Dobrý den, téměř už 2,5 měsíce mě trápí svědění po celém těle bez viditelné...

Vynechání menstruace po vysazení antikoncepce

Dobrý den, 6 let jsem brala HA, vynechala jsem jednou před 3 roky tak na dva...

Potíže při močení

Dobrý den, Před necelym měsícem jsem mela pohlavní styk ( opakovaný a dost...

Bolest na hrudi a špatný dech.

Dobry den. Před nějakým časem mi zemřel pejsek (Dlouhosrstý kokršpaněl 18 let)....

Darování krve

Dobrý den, na pátek jsem objednána k darování krve. V pondělí mi ovšem začala...

Borreliosa a darování krve

Dobrý den, je pravda, že když jsem měla boreliózu, nemohu v osmnácti darovat...

Bolest dásní

Dobrý den, před pár dny mě začali strašně bolet dásně. Bolí hlavně ve spodní...

Pozitivní těhotenský test u netěhotné

Dobrý den, 2 dny po menstruaci mě vyšel pozitivní těhotenský test, byla jsem...

Vřed/ Bulka na vagíně

Dobrý den. Asi před týdnem se mi udělala takováto boulička na velkém stydkém...

Darování krve

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak to je ,když chci darovat krev ,ale použil...

Dlouhodobé zahlenění

Už 2 roky chodím po lékařích s nosníma dutinama kvůli neustálému zahlenění,...

Zavřít reklamu