Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Candida

Trávení Jméno . 2.2.2011

Dobrý den, již několik měsíců trpím zažívacími obtížemi-průjmem, zácpou, plynatostí, říháním, bolestí břicha po jídle. Při průjmech mne občas svědí konečník. Jsem také velice zimomřivá a mám studené končetiny. Jsem poslední dobou často ve stresu (práce a zkouškové období) a také se mi zdá, že jsem náchylnější k nemocem. 5 let beru horm.antikoncepci a před měsícem jsem brala antibiotika na zánět průdušek (augmentin). Zároveň pociťuji větší chuť na sladké (i když to může být jen důsledkem zvýšené psychické zátěže). Chtěla jsem se zeptat, zda je možné, že trpím candidózou a popřípadě jak dále postupovat. Dále jsem na internetu objevila tento "babský test" na candidu-http://pohoda.porsnet.cz/2009/08/candida-albicans-kandidoza-domaci-test.html a chtěla jsem se zeptat, zda může být průkazný. Děkuji za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Magdalena Žáková


Dobrý den, můžete trpět kandidózou a také můžete mít jiný problém, například se štítnou žlázou, nebo mohou být Vaše obtíže výrazem stresu či neinfekční poruchy trávení apod. Doporučuji proto vyhledat Vašeho lékaře a nechat se celkově prohlédnout. Pokud Vás svědí konečník jen při průjmu a jen občas, pak je to nejspíše jen reakce kůže na podráždění průjmovitou stolicí. Jinak proti kandidě pomáhá omezit přísun sladkého, konzumovat fyziologické střevní bakterie (bifidobakterium, lactobacillus, jsou v živých jogurtech nebo je koupíte v lékárně ve formě kapslí). Při silné kandidové infekci trávicí trubice byste měla nejspíše viditelné bílé povlaky v ústech a mohla by být potřeba léčba antimykotickým přípravkem (na lékařský předpis). Informace uvedená v blogu v odkazu je podle mne velmi obecná, tj.sliny mohou plavat nebo klesat z daleko více příčin, než je jen přítomnost nebo nepřítomnost kandidy.

Související dotazy

Candida
Dobrý den, na netu jsem narazil na odkaz(viz nize),...
Candida
Dobrý den, přenáší se candida v ústech líbáním? děkuji
Candida
Dobrý deň.Chcela by som sa vás opýtať ako sa prenáša...
Candida
Dobrý deň prajem. Chcela by som sa Vás opýtať na pár...
Candida?
Dobrý den, již jeden dotaz jsem Vám psala. Odpověděla...
Candida species
Dobry den,chci se zeptat jestli se candida species...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Canalis sacralis apertus

Dobrý den je mi 23 let a chtěla bych se zeptat, když mám canalis sacralis apertus...

Canavanova choroba

Dobrý den.Dozvěděla jsem se o těchto stránkách dneska v televizi. Můj dotaz...

Candibene

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda mají tablety Candibene snižují účinek antikoncepce(Jeanine).Děkuji...

Candibene

Chtěla bych se zeptat, začala jsem užívat lék Candibene...S manželem se snažíme...

Candibene 100mg

Dobrý den, dostala jsem na zánět Candibene, který se nesmí brát s menstruací....

Candibene 200mg a doxyhexal

Dobry den, chtela bych se zeptat zda muzu uzivat soucasne candibene 200mg s...

Candibene 200mg a doxyhexal

Dobry den, chtela bych se zeptat zda muzu uzivat soucasne candibene 200mg s...

Candibene 200mg a doxyhexal

Dobry den, chtela bych se zeptat zda muzu uzivat soucasne candibene 200mg s...

Candibene a menstruace

Dobrý den, včera jsem aplikovala první ze tří tablet Candibene, ale dnes jsem...

Candibene a případné těhotenství

Dobrý den, už několik dní mě pobolívá pod bříšek a od pondělí 26.1. slaboulince...

Candida

Dobrý den, na netu jsem narazil na odkaz(viz nize), ve kterém se autor zcela...

Candida

Dobrý den, manželka má již delší dobu candidu a již delší dobu se léčí, bohužel...

Candida

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda problémy s pálením v krku,polikáním,střevními...

Candida

-Cca 4. roky zpět začala dušnost a lupenka. -Půl roku na to zažívací potíže....

Candida

Dobrý deň prajem. Chcela by som sa Vás opýtať na pár vecí ohľadom Candida glabrata...

Candida

Dobrý deň prajem. Chcela by som sa Vás opýtať na pár vecí ohľadom Candida glabrata...

Candida

Dobrý deň.Chcela by som sa vás opýtať ako sa prenáša candita.Našli mi po výteroch...

Candida

Dobrý den.Už 4 roky mám povlak na jazyku.Na zubním mi poradili Listerin,ktarý...

Candida

Dobrý den, byla mě zjištěna candida a s přítelem jsme brali antibiotika, držíme...

Candida

Dobrý den, přenáší se candida v ústech líbáním? děkuji

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Velké bolesti kyčelního kloubu


Lipom


Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle


Progresivní svalová relaxace: 10 kroků k fyzické úlevě


Anafylaktická reakce


Antibiotika penebne a HA Minerva


Podčelistní uzliny


Problémy se stolicí


Skřípnutý sedací nerv


Doplňěk k dotazu


Deset překvapivých příčin zácpy


Odborníci odhalili nové geny zodpovědné za řídnutí kostí


Léky proti bolesti při srdeční arytmii


Extrasystoly


Trhání osmiček v těhotenství


Pomalý srdeční tep


MUDr. František Feit

Gynekologie MUDr. Feit s.r.o.

Krev ve spermatu


MUDr. Karel Dvořák

Ordinace lékaře specialisty - chirurgie

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×