Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Carcinom čípku dělohy

Gynekologie Veronika 13.4.2017

Dobrý den,
prosím o rady. 1,5 roku od porodu mám nález na děložním čípku HSIL-CIN3 a HPV 16. Jsem již po 2 konizacích a opět 6 měsíců od 2.konizace mám výsledek HSIL-CIN 3 a pozitivitu na HPV 16. Onkogynekolog mě raději posílá do COP Apolinář. Očkováná proti HPV nejsem.
Měla jsem podezření na kýlu (bolest a pálení při námaze, kašli, apod) a dnes na SONO mi doktorka našla útvar a v třísle zvětšené lymfatické uzliny. Konkrétně je ve zprávě:
"V P podbřišku je ve svalové vrstvě stěny břišní patrno hypoechogenní okrouhlé ložisko vel. 20x11 mm, lehce vaskularizované, s širší cévou při vnitřní kontuře, tuková vrstva intaktní, nerozšířená, bez prosaku. V P inguině zvětšené 2 LU, protáhlého tvaru, hypoechogenní, vel. do 25x8 mm. Závěr: Hypoechogenní, neostře konturované ložisko ve svalové vrstvě stěny břišní v P mezo až hypogastriu - dif.dg.širší: endometrosa, TU benigního či maligního charakteru. Zvětšené LU v inguině vpravo a ložisko v retroperitoneu odpovídající v.s. rovněž zvětšené LU. K dovyšetření (MR)."
Čeká mě v blízké době stapedoplastika kvůli otoskleróze, kdy by mi měla být dána do vnitřního ucha protézka, kvůli které nebudu moct podstoupit magnetickou rezonanci. Operaci tedy budu muset odložit.
Mé dotazy zní: Nemohou zvětšené LU v třísle souviset se špatnými výsledky na děložním čípku? Může být opravdu útvar ve svalu na břiše způsoben endometriózou? Doktorka mě chce nejdřív poslat k onkogynekologovi a až podle výsledků poslat případně na MR. Je tento postup správný? Nechci moc dlouho čekat kvůli dlouhým objednacím lhůtám na MR. Pokud by se jednalo o rakovinu, nezjistila by to již dávno doktorka z vyšetření krve? Vychází mi cca 2 roky (dříve jsem dlouho nikde na krvi nebyla) nižší erytrocyty a barvivo (anémie) a dle doktorky je to u mladé menstruující ženy normální (je mi 33 let). Mohu ještě poprosit o Váš názor na výsledek ze sono vyšetření?
Předem moc děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Váš dotaz ještě předávám lékaři v oboru gynekologie, který vám též odpoví. Rakovina děložního čípku se z krve zjistit nedá, to už by muselo být hodně pokročilé stádium, proto se provádí preventivní stěry na cytologii. Mírná anemie u menstruující ženy bývá opravdu častá, není to příznak rakoviny. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Odstranění dělohy
Dobrýden. Podstoupila jsem konizaci čípku, následně...
Zvýšená sliznice dělohy
Dobrý den. Byla jsem u gynekologa vyndal mi po 5 letech...
HPV, vyndání dělohy
Dobrý večer před 14 lety jsem byla na konizaci čípku...
Abraze dělohy
Dobrý den, chci se zeptat zda je nutná celková anestezie...
Polyp dělohy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na problém mé matky....
Obava z rakoviny dělohy
Dobrý den.Je mi 48let z duvodu vynechávání menstruace...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Canesten gyn 1 den a menstruace

Dobrý den, včera večer jsem si zavedla do pochvy tabletu Canesten gyn 1 den,...

Canesten GYN 3 dny

Dobrý den, je nějaké omezení ohledně sexu, když teď beru Canesten GYN 3 dny...

Canesten pro 4 měsíční dítě?

Dobrý den,dětská lékařka předepsala naší dceři (4 měsíce) canesten krém na vyrážku...

Canesten vag.tablety a výtok

Dobrý deň, gynekológ mi predpísal canesten 500 vag. tabletu. Tú som s aplikátorom...

Canestest

Dobrý den, Před chvílí jsem zasílala dotaz Lze Canestestem pro samodiagnostiku...

Capsaicin

Dobrý den, chci se zeptat, zda-li je pro mě bezpečné požití omáčky s velmi...

CAR- úspěšnost

Dobrý den pane doktore, ještě bych se chtěla zeptat, zda jsou na CARu schopni...

Carbo medicinalis a antikoncepce

Dobry den, od pondeli mam 7 denni pauzu mezi branim HA Lindynette dneska(patek)...

CarboMax a jine leky

Dobry den, proč se musi CarboMax aktivní uhlí užívat dve hodiny od ostatnich...

CARBOSORB A ANTIKONCEPCE

Dobrý den, jak jsem tu asi včera psala, že jsem měla problémy s průjmem a...

Carcinom prostaty

Po biopsii prostaty mě bylo diagnostikováno: Adeno Ca GS 3+3. PSA 1/16 8,8 Nevím...

Carcinom prostaty

Prosím o informaci: > V roce 2001 jsem podstoupil totální odstranění prostaty...

Carcinom prostaty

Dobrý den, tatínek je 6 týdnů po operaci rakoviny prostaty včetně vybrání lymfatických...

Carcinom slinivky

Mohu znát názor na používání MMS při onemocnění rakoviny slinivky? Děkuji

Carcinom štítné žlázy

Dobrý den, před několika týdny jsem podstoupila odstranění levého laloku štítné...

Cardilan a alkohol

Dobrý den, byl mi předepsán Cardilan na srdeční arytmie na 3 měsíce 1x denně....

Cardio NRJ

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně preparátu Cardio NRJ, který má na internetu...

Carnitin

Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda mohu občas užívat karnitin. Před 4mi lety...

Carnitin

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli má nějaký význam užívání carnitinu...

Carunculae hymenales


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Může neštovice přenášet osoba, která už je měla?


Zvětšená uzlina/žíla v třísle

Zdravím, zhruba před 10 - 14 dny jsem si začal všímat zvětšené uzliny/žíly v...

Začervenání pod očima

Dobrý den, Už delší dobu mě trápí zarudlá kůže pod očima. Na levé straně...

Červené tečky na těle


Bolest a ztuhlost kolenního kloubu


Skříplý nerv ??

Dobry den, rada bych se zeptala, zdali existuje nejaka zobrazovaci metoda,...

Může otěhotnět?


Chronicka bolest pritahovace stehna

Dobrý den, mám 20 let a hraju fotbal na poloprofesionální úrovni, což znamená...

Svědění kolem konečníku bývá nejčastěji kožní plíseň

Dobrý den, před dvěma dny mě začala svedit oblast kolem konečníku, mazala jsem...

Neštovice

Dobrý den, chtěla bych vědět kolik dnů po propuknutí pupínků u neštovic je tato...

Zalehlé ucho po koupání

Dobrý den, po koupání se vnoučky v bazénu mi asi zůstala v uších nějaká voda....

Hyperaktivní močový měchýř


Svalové záškuby

Dobrý den, je mi 35 let,poslední dobou na sobě pozorují nepravidelně záškuby...

Bolest hlavy,břicha,únava,studené ruce,třes rukou,nevolnost

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, již delší dobu mě trápí bolest hlavy, břicha,...

Menstruace dvakrát do měsíce




Teplota při otoku a bolesti tváře.

Na konci letošních horkých dnů (konec dubna-začátek května) mi otekla pravá...

Citlivá bulka na dásni

Dobrý den, nedávno se mi udělala bulka na dásni, ne však u zubu ale uplně nad...

Petechie


Může podrážděná slinivka vyvolat celiakii ?


Reklama