Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Chlamydie

Urologie Martin 1.9.2009

Dobrý den

Před nedávnem jsem si přečetl o hlavním úskalí chlamydiové infekce, tj. bezpříznakového průběhu a to ve mně vyvolalo pochyby vzhledem k minulosti.

Před pěti lety (2004) jsem měl vztah s dívkou, která se (patrně) chovala rizikově. Později jsem šel po určené době na test na Hiv (negativní) a našel si jinou přítelkyni, pro kterou jsem byl první sexuální partner – cca měsíc poté, co jsme spolu měli styk, jí gynekolog diagnostikoval kvasinky. Léčili jsme se oba, ale já na žádných testech nebyl. Poté jsme opět začali sexuálně žít a žádné problémy nebyly.
Protože jsem ty kvasinky patrně chytil od té předchozí rizikové partnerky, napadá mě, zda jsem se od ní nemohl nakazit třeba chlamydiemi (=předpokládám tu variantu, že bych já i s tou následující partnerkou patřil mezi „šťastlivce“, u nichž nemoc probíhá bez příznaků). S dívkou, s níž jsem se léčil, už dávno nejsem. V současnosti mám 4 roky přítelkyni, zdravotní problémy nemáme. Vzhledem k tomu se chci zeptat:

1) Je možné, že bych mohl být celých pět let nakažen bez jakýchkoli obtíží a příznaků? Je vedle inkubační doby i nějaká lhůta, do které se u bezpříznakových jedinců rovněž objeví zdravotní komplikace? – tady mám vedle neplodnosti na mysli především možné záněty spojivek vedoucí až k oslepnutí, což mi nedává spát.

2) Měl bych vzhledem k výše popsanému případu vyhledat urologa a nechat se vyšetřit na chlamydie?

Děkuji za Vaši odpověď

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, promořenost chlamydiemi je v populaci velmi vysoká (přenos je hlavně pohlavním stykem), pokud máte v pořádku imunitu, nemají testy u vás celkem žádný význam - k aktivaci chlamydiové infekce by dojít nemělo. Neznepokojujte se zbytečně, hodně velký význam má udržování dobrého stavu imunity (sport a pohyb, hlavně zdravá strava a dostatek odpočinku, minimum stresu v práci i ve vztazích, vitamíny a kvalitní složení jídla...- platí pro oba v páru :o)), pokud by ale vaše souč.partnerka měla nějaké chron.gynekologické problémy, je dobré upozornit gynekologa na možnost chlamydíí - musela by se její infekce stanovit krev. testy a dobře zaléčit. Věřím ale, že budete oba v pořádku a v pohodě.
Hezký den.

Související dotazy

Chlamydie
Ahoj, co jsou to ty chlamydie. Děkuji
Chlamydie
Dobrý den , chtěl bych se zeptat. Patřím mezi "šťastlivce"...
Chlamydie
Dobry den, v lednu 2016 mi byly zjisteny chlamydie...
Chlamydie
Dobry den, chtela jsem se zeptat jak je mozne, ze...
Chlamydie
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li metoda PCR...
Chlamydie
Dobrý den, prosím Vás měl bych na Vás dotaz, nedávno...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Chlamydie

Dekuju za odpoved. Pane doktore sou chlamydie prenosne,mam pritele a mam snim...

Chlamydie

Dobry den.Muj dotaz se tyka ochrany prenosu chlamydii v blizke rodine,kde jsou...

Chlamydie

Dobrý den, před dvěma lety jsem měla chlamydie, které jsem léčila rok. Nyní...

Chlamydie

Je možné aby byl infikován pouze jeden partner? Jak dlouho se nesmý provozovat...

Chlamydie

Dobrý den, z krevních testů mi vyšlo, že mám pozitivní chlamydie trachomatis....

Chlamydie

Dobry den. Chci se zeptat. Nasli mi Chlamydie a nasadili mi antibiotika Deoxymykoin....

Chlamydie

Dobrý den, zajímalo by mě,zda krevním testem na chlamydie by se zjistila kterákoliv...

Chlamydie

Dobrý den,z krve mne zjistili prodělané chlamydie pneumoniae.Jsem pořád ve stavu...

Chlamydie

Ahoj, co jsou to ty chlamydie. Děkuji

Chlamydie

Dobrý den, Můj dotaz se týká ohledně infekce plicních chlamydíi,poprvé u mě...

Chlamydie

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li metoda PCR z moči, může detekovat chlamydie...

Chlamýdie

Dobrý den, dostala jsem chlamýdie i když mám pouze jednoho partnera už 3 roky....

Chlamydie

Dobrý den, rád bych se zeptal na můj stav dle lab.výsledků. Jak je lze interpretovat? AB/Chlamydia...

Chlamydie

Dobrý den, byly mi zjištěny chlamydie trachomatis, které jsem měla nejspíše...

Chlamydie

Dobrý den , minulý týden mi obvodní lékařka udělala krevní test na chlamydie....

Chlamydie

Dobrý den paní doktorko, už asi měsíc a půl mě trápí bolesti podbřišku. Byla...

Chlamydie

Dobrý den, můj lékař mě léčí na chlamydie, nasadil mi antibiotika a cipky. Antibiotika...

Chlamydie

Dobrý den, jsem ve 26 týdnu těhotenství, dnes jsem byla na návštěvě u babičky,...

Chlamydie

Dobry den pani doktorko, obracim se na Vas znovu, jelikoz jsem obdrzela vysledky...

Chlamydie

Měla bych dotaz, u mého stálého partnera byla zjištěna pohlavní nemoc chlamydie,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti podbřišku

Asi 14 dni mam mirne bolesti v podbrisku, ktere doprovazi neuplna stolice. Vetsinu...

Motání hlavy, malátnost a teplota

Dobrý den, ráda bych se informovala ohledně svého stavu. Již 12 dní mi není...

Rakovina prsu

Dobrý den.Moji mamce ( 55 let ) ted v lednu zjistili, že má rakovinu prsu -...

Gynekologie


Strava v těhotenství

Dobrý den, jsem v 6tt a prodělávám táhlou virozu. Navíc jsem těžký alergik...

Velikost penisu

dobrý den jmenuji se michael jemi 24let a mám 5cm penis nevíte co stím

KAšel


Bolest na průduškách a kašel


Vysoký krevní tlak

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda moje maminka může chodit na Lymfodrenáže...

Brnění v uchu

Dobrý den, již pár dní mě občasně brní v pravém uchu a převážně když si lehnu...

Barevná změna mateřského znaménka

Dobrý den, mám již od dětství větší mateřské znaménko teď jsem si všimla že...

Zápach dechu nebo potu

Dobrý den,prosím jestli můžete poradit.Již cca měsíc je v místnosti kde spí...

Brnění jazyka

Dobrý den. Zhruba tři roky mně silně pulzuje v hlavě. Absolvovala jsem řadu...

Tetanovka


Zápach


CYsta vaječníku a zpoždění menstruace


Svědění

Dobrý den.Je mi 14 let a nějakou tu dobu mě svědí pochva (jakoby zevnitř.Na...

Můžu si vzít ibalgin pokud užívám antibiotika?


Muze se jednat o klasicke nachlazeni ci promoinfekce hiv?

Dobrý den chci se zeptat pred mesicem sem mela rizikovy pohlavni styk a tento...

Červi ve stolici - riziko u malého miminka

dobrý den ukazal se mi ve stolici malinky bylí červík. Mám dvou a pul měsíční...

Reklama
Zavřít