Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Chlamydie a borrelie

Jiný problém Michal 11.10.2017

Dobrý den,
před 10ti lety (ve 20ti) jsem údajně prodělal chlamydie pn. (nalezeny pouze IGG:1,3, jinak negat.), na které jsem byl léčen různými ATB. Měl jsem bolesti kloubů, varlat, močového měchýře, balanitidy atd. Po přeléčení se lehce zlepšilo zůstaly však stěhovavé bolesti po těle, balanitida a zažívací problémy. Takto bylo cca pět let. Poté přišla nová přítelkyně, lehce se zlepšil psychický stav, zmizela balanitida a zlepšily se i stěhovavé bolesti, přišel ovšem chron.zánět spojivek, který mám dodnes. Po dalších pěti letech "teoretického klidu" jsme se rozešli i s touto přítelkyní a byl jsem psychicky dost na dně. Po nějakých 3 měsících od rozchodu se opět vrátila balanitida a nyní po dalším roce opět stěhovavé bolesti, stres, mapovitý jazyk a občas i ta balanitida. 2 roky zpět jsem byl na vyšetření u Dr.Klubala, kde dělali kompletní testy a zjistili pouze Helicobakter, zvýšená funkce štít.žlázy, prodělaná borelióza a prodělané chlamydie (igg kolem 1,0, ostatní opět negat.). Poslední výsledky jsem měl před měsícem a to borelie v Igg hraniční 1,0 a chlamky Igg hraniční 0,93. Tento týden jsem bral ještě s přítelkyní se kterou jsem 10 měsíců Entizol, jelikož trpěla už i přede mnou na mykózy a močový měchýř. Byla jí nalezena Gardnerella a dostali jsme oba doporučení přeléčit. Je opravdu možné, že tyto problémy jsou od chlamydií nebo borelky, ikdyž mám stále velmi nízké hodnoty a nikdy nezjištěnou aktivní formu ? Všechny ty bolesti se dají vydržet, není to jako když občas čtu, že lidé nemohou vstát, jsou unaveni atd., jen je to nepříjemné a vrtá mi to hlavou. Rádi bychom se pokusili o rodinu a nevím, zda jsem jí mohl s těmito hodnotami nakazit a dále jsem ve stresu, zda vůbec budu moct mít děti po tom všem. Může hrát roli i psychika ?
Předem moc děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková


Dobrý den,Michale,
popisujete široké spektrum obtíží, které však v určitém období byly vyšetřeny a dle nálezů i přeléčeny. Chlamydie a Borrelie jsou v rámci diagnostiky poměrně oříškem, protilátky v krvi mohou po prodělané infekci doživotně kolísat a tak je i náročné jejich hodnocení. Lékař vždy musí přihlížet na celkový stav pacienta, své klinické vyšetření a současně brát v potaz i serologii. V praxi se skutečně setkáváme s mnohdy popsaným souborem příznaků , pro niž se užije název chronická borelióza, nicméně za sebe se domnívám, že je této nemoci v poslední době přisuzováno vše, co jinak neumíme vysvětlit.. Podobně je to i s chlamydiemi - je mnoho pacientů ,kteří mají v krvi protilátky po prodělaném infektu a jsou zcela bez obtíží. Za sebe doporučuji řádně došetřit Vaše aktuální obtíže i případné obtíže Vaší přítelkyně, do doby uzavření všech nálezů a případného doléčení mít chráněný styk. Jako vhodnou kombinaci pak doporučuji konzultaci s odborníkem na psychosomatiku - uvidíte, že když tento začarovaný kruh obtíží, vyšetřování, léčby uzavřete jak po lékařské stránce, tak po Vaší duševní stránce, věci se dají dopořádku. Jinak pokud je urologická kontrola ,vyšetření moči a krev v pořádku, z pouhého nálezu protilátek ve třídě IgG VAši přítelkyni nenakazíte a současně bych se nebála, že nemůžete mít děti. Přeji hodně sil a brzké zlepšení obtíží

Související dotazy

Chlamydie
Ahoj, co jsou to ty chlamydie. Děkuji
Chlamydie
Dobrý den , chtěl bych se zeptat. Patřím mezi "šťastlivce"...
Chlamydie
Dobry den, v lednu 2016 mi byly zjisteny chlamydie...
Chlamydie
Dobry den, chtela jsem se zeptat jak je mozne, ze...
Chlamydie
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li metoda PCR...
Chlamydie
Dobrý den, prosím Vás měl bych na Vás dotaz, nedávno...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Chlamydie - sex s kondomem

Dobrý den, přítelovi zabrali na chlamydie hned tetracykliny, já budu brát ještě...

Chlamýdie - test

Dobrý den, mám už tři týdny přetrvávající potíže s močovými cestami (léčeno...

Chlamydie - tonsilitida

Dobrý den, prováděla jsem nechráněnou felaci (před 3 týdny) a 3 dny poté mi...

Chlamydie - vysledky krve.

Dobry den p. doktorko, anti-citomegalovirus(IgG) - 0.00-4.00-negativni...

Chlamydie -pohlavní

Dobrý den pane doktore. Ráda bych se zeptala, zda se žena může nakazit chlamydiemi...

Chlamydie ?

Dobrý den, prosím Vás o radu, můj přítel má vysoké teploty, oteklo mu koleno...

Chlamydie + moč v krvi

Dobrý den, bylo mi u mého gynekologa sděleno, že testy prokázaly přítomnost...

Chlamydie a alkohol

Dobrý den, já a přítel berem anitibiotika na chlamydie chci se zeptat jake...

Chlamydie a alternativní terapie

Dobrý den již před dvěma roky jsem měla chlamydie a bireliozu. Byl to běh na...

Chlamydie a apatie lékaře

Dobrý den Před půl rokem jsem začal chodit po doktorech s bolestmi břicha....

Chlamydie a brnění rukou

Před necelými 2 týdny mi byly diagnostikovány pohlavní chlamydie (na jiné nemoci...

Chlamydie a doxybene

Dobrý den, vloni touto dobou jsem měl chlamydie a dostal jsem antibiotika na...

Chlamydie a felace - nakažená žena x zdravý muž

Dobrý den, je možné, aby se chlamydie přenesli z nakažené ženy na muže, kterému...

Chlamydie a HPV

Dobry den, zacinam byt zoufala. Pred tremi lety mi objevily chlamydie, ktere...

Chlamydie a chráněný sex

Dobrý den paní doktorko, zajímalo by mne, zda je možné provozovat sex s kondomem...

Chlamydie a imunodeficience


CHlamydie a jejich léčba

Dobrý den, Před rokem a půl jsem byla léčena na chlamydie trachomatis atb Doxybene....

CHlamydie a jejich léčba

Dobrý den před 5ti týdny jsem se léčil antibiotikami doxyhexal kvůli chlmýdiím....

Chlamydie a jejich léčba

Dobrý den děkuji paní doktorce Jirickove za odpověď a doplňuji na její prosbu...

CHlamydie a jejich léčba

Dobrý den. Je mi 22 let a jsem studentka na VŠ. Před 3mi týdny ve zkouškovém...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Odstranění krčních mandlí

Dobry den, prosim Vas chtela jsem se zeptat na operaci krcnich mandlich, zda...

Tlkot srdca v uchu

Dobrý deň, asi mesiac si počujem tlkot srdca v ľavom uchu. Cez deň si to v...

Akne po porodu/pri kojeni (zineryt?)

Dobry den, od puberty trpim na akne, ale vzdy se dalo zvladat kosmetikou nebo...

Vysoké CRP


Plynatost,bolest zad

Dobrý den paní doktorko.Mám pořád nafouklé břicho trápí mne ukrutná plynatost,nechutenství...

Zánět zvukovodu

Dobrý den,prosím chtěla bych poradit.Měla jsem zánět zvukovodu brala jsem kapky...

Ureaplasma urealyticum

Dobrý den, dostala jsem ted antibiotika na ureaplasmu a nestihla jsem se zeptat...

Pálivá bolest holeně

Asi pred rokem jsem mel velky hematon na lytku.cca 20cm.casem vse zmizelo jen...

Otok mandlí a zánět zubu

Dobrý den, již asi měsíc mě trápí nateklé, červené madle s pár čepy ráno a během...

Vysoké teploty a CRP u dítěte vzniklé během 24h

Dobrý den, náš čtyřletý syn z plného zdraví bèhem 24 hodin s teplotami do 38,8...

Bulka v podpaží


Zvětšení levé lymfatické uzliny a mrtvý zub

Dobrý den, před několika lety mi zubař ošetřil mrtvý zub na horní levé stranětuším...

Citalec a Atarax dotaz č. 2

Dobrý den, od května tohoto roku beru z důvodu úzkostné poruchy Citalec 20mg...

Protruse disku

Vážený pane primáři, je mi 38 let, mám dlouhodobé silné bolesti v oblasti beder...

Dlouhodobý dusivý suchý kašel uz asi 4 měsíce

Dlouhodobý dusivý suchý kašel uz asi 4 měsíce .Mam 3 antibiotika žádné zlepšení...

Mapovitý jazyk

Dobry den,uz jsem vam jednou popisoval neco ohledne jazyka,pani Doktorka mi...

Artroskopická operace kolene

Dobrý den, jsem necelé 3 týdny po ASK kolene při které mi byla provedena discize...

Mykoza vaginální

Dobrý Den, asi třetím dnem mě svědí až pálí malé pysky, je to dosti nepříjemné...

Oteklý prst na noze

Prosím o odpověď: již rok mám bolest na prstu na noze, vyšetření na ortopedii:...

Hlen v krku

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co je příčinou hlenu v krku? Mám pocit...

Reklama
Zavřít