Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Chlamydie a pověry

Infekce Jana 4.4.2019

Dobrý den, ráda bych si ujasnila pár informací ohledně onemocnění Chlamydia trachomatis. Můj přítel měl asi před rokem pozitivní výsledky, já i přes více jak roční a intenzivní vztah negativní - testována byla moč a výtěr z dutiny ústní, přítel podstoupil léčbu s výsledkem negativní, nyní přšel opět s pozitivním testem na Chlamydie trachomatis, nechal si ho udělat kvůli zánětu močové trubice a doprovodným potížím, já na svoje výsledky čekám, nic méně jsem byla na vyšetření u svého gynekologa, který provedl pouze stěr z děložního hrdla, cca dva měsíce před testy jsem s přítelem neměla pohlavní styk kvůli těhotenským potížím, potratu, revizi a šestinedělí, uspokojila jsem pouze já jeho orálně, teď vím, že v tu dobu byl nakažený, moje první otázka zní, jestli stěr z děložního hrdla prokáže bakterii, pokud jsem se jí nakazila skrz ústa, nebo bych měla podstoupit další testy, můj gynekolog mi moc nedal šanci problém konzultovat a po pravdě jsem si toto ani neuvědomila. Druhá otázka je, jaká je šance, že se během celého roku aktivního sexu nenakazím, třetí jaká je šance, že se přítel nakazí dvakrát jinak než sexuálním stykem (sauna, bazén, apod.) a poslední, jestli potrat mohlo způsobit právě toto onemocnění. Nemám o příteli žádný důvod pochybovat, ale tohle mou důvěrou přece jen otřásá a nerada bych ohrožovala sebe a budoucí těhotenství. Předem děkuji za odpovědi.

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, ano tyhle věci se opravdu stávají, i když vám to oprávněně přijde jako záhada, není tomu tak, pokud váš partner trpí tímto zánětem a vy ne, máte prostě štěstí že máte velmi dobrou imunitu nejspíše, kontakt s touto infekcí prostě nemusí úplně nutně znamenat, že každý onemocní také, takže bych v tom žádnou velkou záhadu nehledal a nemusíte se tím nijak trápit, samozřejmě můžete se s gynekologem domluvit na dalším vyšetření, třeba z poševního sekretu, krom toho velmi často zjišťuji, že lidé mají vysoké protilátky proti chlamydiím, tedy kontakt s infekcí prodělali, ale nemají sebemenší potíže či příznaky zánětu a mají zcela normální těhotenství a zcela zdravé děti atd., takže tyhle věci jsou velmi individuální a tedy nějaké dejme tomu rizikové okolnosti ještě nemusí vůbec nic znamenat, co se týče přítele, pokud někdo před léty zánět prodělá, přeléčí se ATB, tak ty chlamydie jsou jakoby pryč a testy třeba negativní, ale infekce je prostě skrytá ve tkáni prostaty ( a nejde ji zrovna zjistit ), ale stačí třeba jen prochlazení, nesundat si mokré plavky a zánět se vrátí zpět, takže nejde o další nákazu či nakažení při sexu, jen se prostě původní infekce "vrátí" a takto projeví, protože celou dobu byla jen "ukryta", děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Černá


Dobrý den. Chlamydia trachomatis je bakterie přenosná pohlavním stykem, nebo z matky na nenarozené dítě, nebo během porodu. Jiný přenos je nepravděpodobný. Ve Vašem případě je důležité vědět, co znamená výsledky "pozitivní" a "negativní", jak byla infekce vyšetřena. Vyšetření moči a stěru z dutiny ústní je nedostatečné, vyšetření stěru z hrdla děložního můžu považovat za dostatečné. Nakazit jste se nemusela, nebo infekce probíhala bezpříznakově, nebo byly výsledky falešně negativní. Indukci (vyvolání) potratu během i bezpříznakově probíhající infekce nemohu považovat za vyloučenou. Nákazu Vašeho partnera jinak než sexuálním stykem považuji za nepravděpodobnou. Hezký den.

Související dotazy

Chlamydie
Ahoj, co jsou to ty chlamydie. Děkuji
Chlamydie
Dobrý den , chtěl bych se zeptat. Patřím mezi "šťastlivce"...
Chlamydie
Dobry den, v lednu 2016 mi byly zjisteny chlamydie...
Chlamydie
Dobry den, chtela jsem se zeptat jak je mozne, ze...
Chlamydie
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li metoda PCR...
Chlamydie
Dobrý den, prosím Vás měl bych na Vás dotaz, nedávno...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Chlamydie a koupání

Dobrý den, minulý týden mi byly po opakovaných problémech se "spodkem" na gynekologii...

Chlamydie a masturbace

Dobrý den.. Nejdříve se omlouvám, za takto dlouhý popis, ale ať víte vše....

Chlamydie a mikrocysta v prsni bradavce

Dobry den, Nechal jsem si delat testy na chlamydie a jsem dost nejisty v...

Chlamydie a neplodnost

Nedaří se mi otěhotnět, byly mi zjištěny chlamýdie trachomatis, hodnoty IGG...

Chlamydie a orální sex

Dobrý den, chtěla bych vysvětlit jak je to s tím přenosem chlamydie při orálním...

Chlamydie a pneumonie

Dobrý den, prosím o radu. Vse začalo obrovským stresem vyplyvajicim ze zdravotních...

Chlamydie a pocit paleni penisu

Dobry den.. Pred cca mesicem u me byly zjisteny chlamidie. (vzorek moci,stery.kutivace...

Chlamydie a pohlavní styk

Dobrý den, již 2x jsme brali s přítelem antibiotika, protože mi byly zjištěny...

Chlamydie a pohlavní styk

Dobrý den.. Já i partnerka se léčíme na chlamydie, na ty přenášené pohlavně....

Chlamydie a porucha imunity

Dobrý den,v krevních testech odebráno v únoru se opět našli chlamydie pneumoniae...

Chlamydie a sex s kondomem

Dobry den, asi pred dvemi tydny mi byla zjistena chlamydie. Spolecne s pritelem...

Chlamýdie a syfilis, za jak dlouho je lze zjistit z krve?


Chlamýdie a těhotenství

Dobrý den, zhruba rok se mi nedařilo otěhotnět, před půl rokem mě a manželovi...

Chlamydie a těhotenství

Dobrý den, mám dotaz mám za sebou jedno IVF, které se podařilo hned na první...

Chlamydie a těhotenství

Dobrý den, pokaslavala jsem a tak jsem si skočila k dr. na odběr krve a podle...

Chlamýdie a těhotenství

Dobrý den, v září minulého roku mi zjistili chlamýdie po opakovaných problémech,...

Chlamydie a tetování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je vhodné a popřípadě co by se mohlo...

Chlamýdie a Ureoplasma a GBS +++

Dobrý den paní doktorko, dnes mi bylo oznámeno dle výsledků kultivace, že jsem...

Chlamydie a užívání antibiotik

Dobrý den, přítel měl pozitivní chlamydie, dostala jsem ATB - Azitromycin 500...

Chlamydie a více jak měsíc užívání různých atb

Dobrý den, na testech mi potvrdili pozitivní chlamydie (pouze výtok, bez potíží...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Růst vousů


Bolesti v oblasti trojúhelníku pod hrudním košem


Svědivá vyrážka

Dobry den, priatelka ma uz asi mesiac po Tele vyrazky Na chrbte a Na bruchu...

Prasklý meniskus

Dobrý den, je mi 15 let a jsem po operaci s prasklým meniskusem. Chtěl bych...

Bolesti v okolí pupku

Dobrý den , mám jednou za čas bodavou bolest , velice ostrou v oblasti pupku...

Časté opary

Dobrý den, před několika lety mi byl nasazen ISOPRINOSINE na častý výsev oparů...

Hořké a dlouhé zvracení

Dobrý den, sám od sebe většinou naštěstí nezvracím, ale když už... třeba to...

Bolestivá vyrážka v oblasti konečníku

Dobrý den, už pár dní mě trápí bolestivá vyrážka v oblasti konečníku, jedná...

Křeče v nohou

Dobrý den, chtěla bych upřesnit dotaz. Již cca od loňského roku mě chytají křeče...

Dekompenzovaná cukrovka

Dobrý den,mám maminku v nemocnici kvuli vysokému cukru (20).Zle jí není ani...

Problém je ten, že při delší chůzi (cca 50 - 100 m) mne chytají křeče u levé nohy (nejdříve lýtko a pak stehno).

Dobrý den, asi před 3 týdny mne z ničeho nic začalo bolet levé tříslo (v horní...

Jsem po spálové angíně, za jak dlouho můžu začít opět sportovat?

Jsem po spálové angíně, za jak dlouho můžu začít opět sportovat?

Bolest pod pupkem


Vyrážka na rameni a krku

Dobrý den, chtěl bych se s Vámi poradit s vyrážkou, která se mi postupně objevila...

Velikost penisu

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli je blbé když mi je 14 let a můj penis...

Vakuový fenomén- vysvetleni diag.laikovi


Komplikace po trhání zubu

Dobrý den, v úterý mi zubní lékařka vytrhla sedmičku vlevo dole, jelikož jsem...

Třezalka tečkovaná

Dobrý den, začala jsem pít čaj s třezalky tečkované (1,5 g - 2x denně ráno...

Sport po angíně

Dobrý den. Minulý týden mi lékařka našla angínu. Šla jsem k ní s jiným problémem...

Kvasinková infekce u muže


Reklama
Zavřít