Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Chlamydie a ureaplazma

Gynekologie Nikol 13.8.2020

Dobrý den,
píši ohledně přetrvávající chlamydiové a ureaplasmové infekce cervixu a uretry. UU masivně pozitivní. Ještě před správnou diagnózou jsem brala na akutní zánět močových cest Nolicin, Furolin a Macmiror předepsán na gynekologii. Z urologie mne poslali na venerologii pro podezření na chlamydie. Přeléčena jsem byla poprvé cíleně na tyto bakterie doxycyklinem 1x7 dní, poté azytromicinem 2x1 a 1x7 dní, u obou test po 5 týdnech, pokaždé pozitivní. Antibiotika tedy nezabrala, jelikož nejsem od první léčby sexuálně aktivní. Nyní jsem dobrala Klacid 500 14 dní s Wobenzymem s tím, že subjektivně pociťuji stále přítomnost infekce, výtok, pnutí při močení, nicméně musím počkat pár týdnů na test, zda antibiotika zabrala/nezabrala. Chtěla bych se proto zeptat, zda mohu udělat něco více pro to, aby léčba byla úspěšná. Za rok a půl je to pro mne enormní množství antibiotik a proto se bojím, zda chlamydie a ureu půjde vyléčit (možná rezistence), či zda máte nějaká doporučení, co dělat více. Děkuji.

Doplňující dotaz: Odpověď lékaře byla rozsáhlá za coz děkuji. Nicméně chtěla jsem se dozvědět, co mohu dělat více ohledně chlamydiové infekce, rizik rezistence a celkově více k antibiotikům, která jsem užívala. Obecné základy hygieny samozřejmě znám ale chápu, že to doktor nemohl vědět a že z obecných informací mi taktéž příliš k mému konkrétnímu případů říci přímo nemohl.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den slečno Nikol.
Děkujeme za Váš dotaz. Léčba obou infekcí může být složitá a vyžadovat opakovanou eradikaci. Důležité je, aby antibiotka byly ordinovány cíleně a nikoliv naslepo. Váš dotaz předávám specialistovi k odbornému vyjádření. Vyčkejte prosím na jeho odpověď. Přeji hodně štěstí.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
je nutné vyčkat kontrolní kultivace,s Wobenzymem můžete pokračovat a jinak jen dodržovat obecně platné doporučení proti zánětu
A / Chemie dovede intimní partie podráždit a tím umožnit usazení nejrůznějších patogenů, vyhýbejte se tedy intimním sprejům, hodně parfemovaným mýdlům i pěnám určeným do koupele nejlepší je vlažná voda, ani intimní mýdla nejsou ideální i když je reklama doporučuje.
B / Neprodyšné a těsné oblečení například hodně upnuté jeansy umožní zapaření zvláště v létě a pot spolu s nedostatkem vzduchu také sliznici podráždí a překrví. Stejně je to s prádlem kde převažuje umělá hmota ideální je čistá bavlna.
C / Vhodné jsou prostředky na zvýšení imunity ať již jogurty nebo nápoje které probiotika obsahují, velmi dobré zkušenosti jsou i s Wobenzymem k zvýšení obranyschopnosti organizmu.
D / Co se týče stravy tak přílišné množství sladkostí které zvyšují glykemii také napomáhá například vzniku mykozy, totéž je možno říci o některých sýrech s vyšším obsahem tuku.
E / Snad je zbytečné podotýkat že na toaletě je nutno se utírat směrem od pochvy dozadu a i to že promiskuita tyto onemocnění nedílně provází.
F / V lékárně jsou volně dostupné přípravky proti mykoze i proti bakteriálním onemocněním, ale pokud samoléčba během několika málo dní nevede k úpravě zdravotního stavu vyhledejte lékaře, aby se onemocnění nedostalo do chronického stadia kdy recidivy jsou poměrně časté
Příjemný den

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková Chief Medical Officer

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: uLékaře.cz

Dobrý den, paní Nikol, pak doktor Sládeček Vám napsal výtečnou odpověď obsahující doporučení nejen k hygieně, ale i k tomu, co můžete udělat, abyste se doléčila, jako vhodnou dietu, žádné mýdlo, mýt se jen vodou, raději sprchu než vanu, bavlněné prádlo, nosit sukně. Z obecných zásad ještě doporučuji nechodit do bazénů a neplavat v rybnících, dbát na to, abyste neprochladla. Nikdy nedělejte domácí výplachy pochvv, pokud to nedoporučil lékař. K tomu pan doktor doporučil Wobenzym, s čímž je určitě vhodné pokračovat. Bohužel hodně antibiotik, a navíc tyto infekce, které jste měla, mohly v kombinaci způsobit to, že pořád máte potíže, to se někdy stává. Někdy mohou být pocity jako pálení, pocit nevymočení, výtok a další příznaky přítomné i tehdy, kdy už žádná infekce v pochvě nalezená není. Proto tedy zatím počkejte na výsledek kultivace, pokud bude potřeba, pak budete dostávat další antibiotika podle citlivosti, na chlamydie někdy může být nutné brát antibiotika 21 dní, léčívají se obtížně, protože jde o nitrobuněčného parazita. Kromě výše uvedeného pro sebe můžete udělat následující - můžete užívat probiotika s prebiotiky denně, k tomu PM Chlamydil Extra, preparáty GUNA, které jsou ale na předpis, musela byste se domluvit buď s Vaším gynekologem nebo praktickým lékařem, nebo si najít homeopata. Doporučuju GUNA Fem a Guna Matrix dle návodu na záněty a vyčištění organismu. Z dalšího na zmírnění potíží lze vyzkoušet konstituční homeopatickou léčbu - ve Vašem případě by bylo vhodné najít si terapeuta, který má titul MUDr. Z podpůrných volně dostupných prostředků lze doporučit preparáty s Betaglukany, které pomáhají povzbudit Imunitu, pak samozřejmě vitamin C. Dále dbejte na zdravou stravu a životní styl obecně, tedy pít cca 2 litry vody denně, můžete zkusit gynekologické nebo urologické čaje. Nekuřte, nepijte pokud možno alkohol, omezte sladkosti, zkuste omezit potraviny, které dráždí močopohlavní soustavu jako citrusy, káva, pikantní a příliš kořeněné. Další se dozvíte od Vašeho gynekologa. Pokud bude nález, přeléčí se, pokud nebude, doporučí Vám případně další postup. Poraďte se také ohledně používání vaginálních probiotik, ale až bude výsledek kultivace. Přeji Vám, abyste se potíží zbavila. Může to být složitější, ale věřím, že se to povede. Držte se. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Ureaplasma urealyticum
Dobry den.Zistili mi ureaplazma urealitikum.Chcem sa...
Chlamydie
Ahoj, co jsou to ty chlamydie. Děkuji
Ureaplasma
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na infekciu ureaplazmy....
Recidivující infekce močových cest
Dobry den,pan doktor, chcela by som sa spytat, ci...
Chlamydie
Dobrý den , chtěl bych se zeptat. Patřím mezi "šťastlivce"...
Chlamydie
Dobry den, v lednu 2016 mi byly zjisteny chlamydie...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Chlamydie a porucha imunity

Dobrý den,v krevních testech odebráno v únoru se opět našli chlamydie pneumoniae...

Chlamydie a pověry

Dobrý den, ráda bych si ujasnila pár informací ohledně onemocnění Chlamydia...

Chlamydie a sex s kondomem

Dobry den, asi pred dvemi tydny mi byla zjistena chlamydie. Spolecne s pritelem...

Chlamýdie a syfilis, za jak dlouho je lze zjistit z krve?


Chlamýdie a těhotenství

Dobrý den, zhruba rok se mi nedařilo otěhotnět, před půl rokem mě a manželovi...

Chlamydie a těhotenství

Dobrý den, mám dotaz mám za sebou jedno IVF, které se podařilo hned na první...

Chlamydie a těhotenství

Dobrý den, pokaslavala jsem a tak jsem si skočila k dr. na odběr krve a podle...

Chlamýdie a těhotenství

Dobrý den, v září minulého roku mi zjistili chlamýdie po opakovaných problémech,...

Chlamydie a tetování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je vhodné a popřípadě co by se mohlo...

Chlamydie a ureaplazma

Dobry den, má prosbicku. Již rok mam opakující se problémy. Začalo to nechráněný...

Chlamýdie a Ureoplasma a GBS +++

Dobrý den paní doktorko, dnes mi bylo oznámeno dle výsledků kultivace, že jsem...

Chlamydie a užívání antibiotik

Dobrý den, přítel měl pozitivní chlamydie, dostala jsem ATB - Azitromycin 500...

Chlamydie a více jak měsíc užívání různých atb

Dobrý den, na testech mi potvrdili pozitivní chlamydie (pouze výtok, bez potíží...

Chlamydie a více jak měsíc užívání různých atb

Dobrý den, na testech mi potvrdili pozitivní chlamydie (pouze výtok, bez potíží...

Chlamydie a vleklé obtíže

Dobrý den, po zhruba třech létech, kdy mě obvodní lékařka vždy ordinovala na...

Chlamydie a zánět prostaty

Dobrý den,nejdřív bych se chtěl zeptat,zda-li je možné nakazit partnerku,když...

Chlamydie a záněty

Dobrý den, pane doktore, chtěla bych Vás požádat o radu. Od ledna jsem prodělala...

Chlamydie a zvysena teplota

Dobrý den, Prosím o radu. Vse začalo bolesti v krku, bolesti svalů nohou, zvysenou...

Chlamýdie byla zaléčena, ale kvasinky stále zůstali

Dobrý den, veškeré problémy mi začali v oblastni intimních partii. Na venerologii...

Chlamydie diagnostika

Dobrý den, asi pred dvěma mesici jsem prodělala silný zánět močových cest,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Gynekomastie po anabolických steroidech

Dobrý den, užival jsem trenbolone bez antiestrogenu a nyni po 5ti měsícich mám...

Čo sú tie biele bodky okolo korunky žaluďa?


Výhřez konečníku u dítěte

Dobry den, dvoulety syn mel vyhrez konecniku, ktery vylezal svevolne zhruba...

Hodnoty TSH, TPO - co to znamená?


Spánková apnoe

Dobrý den.Léčím se s plicní fibrosou při sarkoidoze.Často trpím dušností a kašlem...

Pálení kůže, nepříjemný pocit pod kůží

Dobrý den paní doktorko, je mi 25 let a pracuji (celodenní práce v kanceláři...

Postižení nehtu

Dobrý den, už delší dobu se mi na nehtu levého palce ruky objevují tyto asi...

Vlnění před očima


Bolest v podbřišku


Vodnaté svědivé pupínky na nohou

Už třetí den mám vodnaté pupínky na nohou, svědí ale přes den jen zřídka. Jsem...

Puchýřky na chodidlech

Dobrý den mám na jednom chodidle už delší dobu puchýřky, podlité hnisem, které...

Arytmie a nasazení rytmonormu

Dobrý den,beru na tlak loristu 25,betaloc zok 50 a ještě jsem brala xalerto...

Folikulitída genitálu po holení

Dobrý den, Co by tohle prosím mohlo být, je to jen v oblasti ochlupení....

Svědění pih,mateřských znamének

Dobrý den chtěla bych se zeptat na svědění pih(mateřských znamének). Několik...

Bolestivý otok kostrče

Dobrý den , Přímo u kostrče se mi opakovaně tvoří bolestivý otok , po pomačkání...

Prasknutí v penisu

Dobrý den, měl jsem před několika dny s přítelkyní sex a při něm samotném...

Svědění nártů

Dobrý večer, jž několik let mě trápí svědění dolních končetin. Vůbec nevim čím...

Problém s polknutím jídla

Dobrý den, náš 4letý syn měl střevní potíže. Zvracel tak 2-3 denně. Nic nejedl...

Po jaké době by se projevila otrava krve?

Dobrý den , Mohu se zeptat po jaké době by se projevila otrava krve ? A...

Tetanie

Omlouvam se, rad bych se vratil k odpovedi na muj dotaz z 9.6. nazvany "tetanie"....

Reklama