Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Cytologie při chybějící děloze

Gynekologie Helena 4.4.2016

Dobrý den,
již jsem jednou zadávala tento dotaz:
"Byla mi odstraněna děloha (laparoskopicky asistovaná vaginální hysterektomie) a každý rok stále chodím na cytologii, výsledek vždy negativní. Nerozumím ale tomu, jak mi může být prováděna cytologie, tedy stěr z děložního čípku, když již nemám dělohu?"
Odpověď zněla:
"Pokud byla odstraněna děloha i s čípkem neprovádí se odběr cytologie."

Není mi to zcela jasné. Jak je tedy možné, že chodím každý rok na cytologii? Je možné, že při laparoskopicky asistované vaginální hysterektomii mi byl ponechán děložní čípek?
Děkuji moc za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: Gynekologická ambulance MUDr. Petr Lidák

Dobrý den, to je spíše dotaz na Vašeho gynekologa, závisí proč byla děloha odstraněna, jest...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Polyp v děloze
Dobrý den, před 3 týdny mi byl (nebo mel byt) pod narkozou...
Cysty v děloze
Dobrý den Je mi 23 let, od 15do 18let jsem brala...
Tlak v děloze a bolest v podbřišku
Dobrý den, bude mi za půl roku 18 a zda nevím jestli...
Zánět v děloze a potíže s otěhotněním
dobrý den chci se zeptat řezalo mě břicho v oblasti...
Myom v děloze
Dobry vecer ...mnela bych dotaz :) me mamince nasly...
Cytologie
Chtěla jsem se zeptat, minulý týden mě dělali cytologii...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Cytologie

Dobrý den, prosím o radu... Neustále mi vychází špatná cytologie (4 stupeň)....

Cytologie - buněčné bujení

Dobry den, chtela bych se zeptat na cytologii. Byla jsem na ni 7.5. a 21.5.mi...

Cytologie - HPV

Dobry den, chtela bych se zeptat, zda vysledek HPV negativni je znam z klasicke...

Cytologie - štítná žláza

Hezký den, před nedávnem jsem Vám psala a mám již výsledky punkce. Mám se...

Cytologie a HPV

Dobrý den, vyšla mi špatná cytologie CIN 3, prokázaný virus HPV. Jsem bezdětná....

Cytologie a její stupnice


Cytologie čípku děložního

Dobrý den mám za sebou výsledky z cytologie a již po třetí mi vyšlo LSIL tak...

Cytologie děložního čípku

Dobrý den, mám dotaz ohledně cytologie děložního čípku, zajímavé je, že leta...

Cytologie HPV

Dobrý den paní doktorko, každoročně chodim na pravidelně vyšetření cytologie....

Cytologie HSIL

Dobrý den, mám několik problémů, které se v poslední době dějí, potřebovala...

Cytologie uzlu štítné žlázy

Dobrý den mohl bych se zeptat co přesně znamená tento nález? a co může uzlíkv...

Cytologie výsledky

Dobrý den, měla bych prosím dotaz ohledně výsledků cytologie...celý život jsem...

Cytologie z moči

Dobrý den, manželovi 54 let byla provedena cytologie moči, pro mikrohematurii....

Cytologie z uzlu štítné žlázy

Dobrý den, můžete mi prosím objasnit cytoogické vyšetření, jehož výsledky...

Cytomegalová infekce

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se Vás zeptala, zda je možné dostat CMV infekci...

Cytomegalovir a plánované těhotenství

Dobrý den, Ve 14 letech jsem prodělala infekční mononukleózu způsobenou...

Cytomegalovirová hepatitida

Dobrý den jak již jsem psal měl jsem zvýšene jaterky jinak mi nic není . ALT...

Cytomegalovirová infekce

Dobry den jiz jsem psal mam CMV virus a zvysene jaterni testy ALT 2.7 a AST...

Cytomegalovirová infekce v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko, pane doktore, obracím se na Vás s dotazem. Jsem ve...

Cytomegalovirus

Dobrý den, zajímá mě, jestli je pravda, že se během kojení může reaktivovat...