Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Detekce HIV z krve

AIDS a HIV Evzen 31.7.2017

Dobry den,
trpim zdravotnimi problemy, ktere mohou byt zpusobeny mozna nakazou virem HIV, ale podstoupil jsem test po 2 mesicich ( 60 dnech - skoro 9 tydnu) od rizikoveho styku a tento test vysel negativne, ale nevim jak dobre uz se da duverovat dannemu vysledku a jak velka je moznost zmeny vysledku ve 12 tydnu ( tedy 84 dnech) ? Je mozne, ze by doslo k opacnemu vysledku po tech 3 tydnech a nebo uz by tato nakaza byla videt v dannem testu?? ( dost jsem cetl na internutu, ze se uvadi 2- 3 mesice od rizika.
Prosim o odpoved specialistu z infekcni ci venerologie, ktery ma zkusenosti s touto infekci .
Dekuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová


Dobrý den Evžene, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku odborníkovi. Proto prosím o strpení s odpovědí. Děkuji, s pozdravem Jana Harnová

Odpovídá lékař:

MUDr. Ivo Procházka CSc.


Jak asi víte, tak HIV je bezpříznakové onemocnění. Jediným jeho časným projevem může být chřipkové onemocnění s horečkami 3.-4. týden po nákaze. V té době se zpravidla vytváří protilátky, které HIV test prokazuje (o několik dříve je zachytitelný i antigen p24). Pokud máte zdravotní problémy, způsobené několik let trvající, dosud nediagnostikovanou HIV infekcí, tak by ji samozřejmě HIV test prokázal.
Po dvou měsících od posledního rizika lze považovat negativní výsledek HIV testu za spolehlivý, pokud nebyly přítomny faktory, které mohou prodloužit imunitní reakci (například kortikoidy, některá antibiotika, anabolika, onkologické léky, syfilis, tuberkulóza nebo hepatitida C).
Nic v medicíně nemůže být na 0 nebo 100%, což platí i pro výsledky HIV testu, ale jde o jednu z nejspolehlivějších vyšetřovacích metod.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

HIV
Dobrý deň, dal som si spraviť vyšetrenie HIV a ostatných...
HIV
Dobrý den,před 2.tydny se mi udělaly červené fleky...
HIV?
Dobry den, mohou ty trvajici obtize ( neustale extremni...
HIV
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se mohou objevit...
HIV?
Chtěl bych se vás zeptat , měl jsem nechráněný styk.Na...
HIV
Dobrý den. Nedavno jsem mel chraneny sex se zeneou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Desinfence a beleni zubu

Dobry den.Chci se Vas zeptat jestli se muze pouzivat 3%peroxid vodiku na vyplachy...

Desítky červených kroužků velikosti 0,5 až 1 cm na těle

Už cca 1/2 roku se mi téměř každé ráno dělají na vnitřní straně rukou desítky...

Děsivé představy před spaním

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jestli jsem vůbec normální. Je mi skoro 15...

Desloratadin a alkohol

Dobrý den, mám předepsaný lék Desloratadin +pharma 5 mg, mám je užívat dlouhodobě,...

Desogestrel

Mám problém, který trvá už tři měsíce. Před třemi měsíci jsem začala brát antikoncepci...

Destička v prsu

Dobrý den, je mi 16 let a už delší dobu si nahmatávám v prsu takový útvar. Není...

Destilovaná voda

Dobrý den, potřeboval bych se zeptat, jestli lze destilovaná voda nějakým způsobem...

DESTRES AKTIV

Dobrý den, máme zadání vypracovat prezentaci (zápočet), a pak ji přednést vedoucímu...

Děsy

Dobrý den, Přítelkyně ( 25 ) zřejmě trpí na noční děsy. Začalo to 2 roky zpátky...

Detekce drog z vlasů

Dobry večer, Dostal jsem práci, která mě velmi baví. Bohužel jsem v minulosti...

Detekce marihuany

Kdyz sem si od kamaráda párkrát potahla Marihuany 17.5 a 5.6 mam jít na hospitalizaci...

Detekce návyk.a omam. látek v krvi

Dobry den,rad bych se stal darcem spermatu a protoze jsem pravidelny kurak marihuany,denni...

Detekce nikotinu

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,dá se z odběru krve poznat zda jsem kouřil cigarety...

Detekce těhotenství

vážení, obracím se na vás s dotazem ohledně možného těhu, již mi sice bylo odepsáno,...

Detektor kovu a těhotenství

Dobrý den, podstoupila jsem IVF a zatím to vypadá, že se ihned podařilo, i když...

Děti

Dobrý den.Mám 9letého syna je naočkovám proti neštovicím ale byl v kontaktu...

Děti a dovolená v Chorvatsku

Dobrý den, mám dotaz a nevím na koho se mám obrátit.Chtěli bychom v létě jet...

Děti a Roundup

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Má obava je asi přehnaná ale chtěl abych se...

Děti a sexuální výchova

Dobrý den, mám 2 děti - syn 10 let, dcera 3 roky. Synovi od mala jsme vysvětlili,...

Děti aa med

Má nevěsta si nepřeje, abych své vnučce, vždy když mi ji večer na hodinku přivedou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Odstranění pihy laesem

A tak tedy myslíte že mi něco hrozí když jsem si nechala odstranit mateřské...

Vysvětlení nálezu UZ krku

Dobrý den, prosím o vysvětlení lék. zprávy z UZ krku: Okolí kývačů bez patologáe,...

Únava


Rýma

Dobrý den, včera ráno jsem si našla na levé straně krku (zhruba někde pod uchem)...

Žaludeční vřed

Dobrý den, včera jsem se probudila v noci s velikou bolestí žaludku, jakoby...

Hemoroidy


Svědění kůže po těle

Dobrý den, už cca rok (v přerušovaných intervalech) mě trápí svědění/pálení/štípání...

Bolest a otok dásní a jazyka


Plané neštovice

Dobrý den chci se zeptat co mám udelat když dcera ma neštovice a pritelkyně...

Co dělat po artroskopii kolene

Dobrý den,pane doktore,jsem 2dny po artroskopii kolene,menisky byly v pořádku,ale...

Rýma

Dobrý den. Asi týden jsem měl rýmu a plival jsem žluté hleny. Před 3dny rýma...

Zpoždění menstruace


Pálení poševního vchodu

Dobrý den, již skoro rok a půl mě trápí pupínky kolem poševního vchodu a na...

Krvácení po kyretáži a bolesti podbřišku

Dobrý den chtěla bych se zeptat dne 25.3 jsem prodělala kyretáž dělohy pro masivní...

Bolestivá boule nad řitním otvorem

Dobrý den. Mám takovou bouli nad řítním otvorem pod kostrčí.Taková bíla protáhla...

Mám necitlivé vnější stehna

dobry den někdy mam necitlive vnější stehna vubec je necítím a pak mam pocit...

Vzala jsem si dva prášky antikoncepce najednou

Dobrý den, už jste mi před chvíli odpovídal na dotaz ohledně toho že jsem si...

Tlakoměr mi naměřil už dvakrát během 14 dnů arytmii

dobrý den chci se zeptat tlakoměr mi naměřil už dvakrát během 14 dnů arytmii...

Červené pupínky po celém těle

Ze dne na den se mi začaly objevovat pupinky na paži a dale jsem zjistoval ze...

Pálení pochvy po sexu

Dobrý den, už nějakou dobu mě po souloži s partnerem pálí pochva. Dříve to bylo...

Zavřít reklamu