Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Doplnění dotazu

Infekce Petra 6.12.2016

Dobrý den, chtěla bych prosím upřesnit odtaz #209755 od pane doktora Folprechta.
Pane doktore, ani já nejsem nadšená z toho, že syn měl troje ATB po sobě, ale nejsem lékař, ani nemám lékařské vzdělání a řídím se tím, co mi naše dr, popř. jiní dr, ke kterým chodíme řekne. To, že bral všechna antibiotika rozhodli vždy 2 lékaři a to z respirač. porady a naše, ORL a naše. Poprvé měl kašel a byl zahleněný + výtěr z krku (do přílohy zkusím dát zprávu z nemocnice, kde jsou nějaké výsledky), po druhé měl bolest v krku a teploty + vývěr, ale potřetí neměl ani bolest v krku, ani teploty, jen na pravidelné kontrole ORL viděla červený krk+ se udělal výtěr a naše dr rozhodla o dalších antibiotikách. Ty asi možná myslím byli zbytečné, když neměl příznaky jen červený krk, ale když byl streptokok na 3 křížky, je vhodné přeléčit, dle naší dr. Co to vůbec je na 3 křížky??
Ještě k tomu Singulairu, syn vůbec nekašle, jen opravdu při té první léčbě měl kašel, ale jen přes den, od té doby vůbec, takže nevím, k čemu by mu byl a zda to není zbytečné. Přijde mi, že paní doktorka za respirační ho cpe vším možným a má ho spíše jako pokusného králíka a ostatní dr, ji přece neshodí. Mám z tímto špatné zkušenosti, všichni lékaří drží při sobě a nikdo neřekne, to mu nedávejte.
Teď se bojím, když ve čtvrtek půjdeme k naší dr, na kontrolu a ona na syna koukne, když mi dnes řekl, že ho trochu, ale jen někdy bolí v krku a udělá další výtěr, že budou další ATB. Jak tomu předejít?? Co ji mám říci? Jsou třeba nějaké šetrnější léky (homeopatika,....)Navíc máme roční dítě a už minule nám dr. řekla, že je máme držet od sebe, aby se i ona nenakazila.
Jak jste psal, k moři jezdíme každý rok i na hory. V létě určitě pojedeme, ale jak zajistit, aby nebyl dál nemocný?? Inhalaci mu tedy začnu dělat Vincentku a ten Mucosolvan také, když opravdu ani jednou nezakašle?? Dáváme Ribumonil dle rozpisu, je možné ještě něco přikoupit. Jsem opravdu zoufala, od září je nemocný, zameškal spousty školy, bral hodně léků a výsledek žádný.
Děkuji za odpověď.

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Interní ambulance Dobřany - RYSTRA INTERNA s.r.o.

Dobrý den,
Vaši odpověď přepošlu, snad se dostane do rukou Vámi zmiňovaného lékaře. V poradně je velké množství lékařů, které na odpovědi odpovídají a nelze předem určit, jakému lékaři se dostane do rukou.
Přeposílám tedy dotaz do centrály, aby byl přeposlán Dr. Folprechtovi.

Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková


Dobrý den, ani já nejsem dr.Folprecht, přepošlu tedy znovu dotaz do centrály. Pokusím se alespoň reagovat na informace, které v dotazu píšete. Sice není ideální dávat několikera antibiotika po sobě, ale někdy je to nutné, například při opakovaných streptokokových infekcích dýchacích cest nebo když má syn v amamnéze několik zánětů plic(jak je v jedné ze zpráv). Streptokok na +++ ve Streptestu je nález ukazující přítomnost této bakterie v těle, spolu s rudou krční sliznicí to obvykle znamená nákazu streptokokem v krku,což je vzhledem k rizikům pojícím se s infekcí streptokokem (riziko poškození ledvin a srdce) vhodné přeléčit. Výtěr z krku nemusí být pozitivní (nemusítam být nález), i když tam bakterie jsou - nemusí se vždy zachytit. Navíc má syndle zprávy nepohyblivou polovinu hrtanu, což může zhoršovat samočištění sliznice,takže to může zvyšovat rizika další infekce. Ribomunyl na posílení imunity je přínosný, pomoci může také ohlídat stav vitamínů (neboli dočasně zvažte podávání i vitamínů pro děti) a normalizace střevní flory (sice nepíšete, že by syn měl průjmy, ale po 3 ATB nějaká regenerace je vhodná - buď ke svačině denně jogurt, nebo koupit v lékárně některý z produktů se střevními bakteriemi). Po ATB léčbě by syn neměl mít cca 14 dní fyzickou námahu, tj. necvičit, a je potřeba ohlídat a léčit!! každou rýmu (čistit nos, kapky nebo sprej do nosu, aby nos byl čistý a průchodný). Mucosolvan pomůže naředit případně hleny, nejen ty vykašlávané, ale i třeba hustou hlenovitou rýmu. Homeopatika zkusit můžete, ale spíše jen jako podpůrnou léčbu. Doporučuji,pokud to půjde, abyste siv klidu sedla s Vaší paní doktorkou a nechala si vysvětlit synův zdravotní stav a rizika z něj plynoucí. Snad Vám moje odpověď alespoň trochu pomohla..

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Podle přiložených zpráv usuziji, že váš syn trpí astmatem, pro které bývají typické opakované zápaly plic. Ty je samozřejmě nutno přeléčit antibiotiky. Co se týká výtěru, kde je streptokok na 3 křížky, znamená to, že jeho výskyt byl hojný. Vzhledem k tomu, že neznám klinický nález z období, kdy byl výtěr pozitivní na streptokoka, nemohu se k případné antibiotické léčb vyjádřit. Řada lidí je nosiči streptokoka, aniž by jim působil obtíže, ale stávají se možným zdrojem infekce pro vnímavé jedince. Doporučila bych vyšetření hladiny ASLO, a při vysoké hodnotě tzv. pendeponizovat, tzn. podávat jednou za 3 týdny dlouhopůsobící (depotní) penicilin nitrosvalově, případně lze zkusit autovakcínu z vlastního kmene streptokoka. Použít lze také léky na ovlivnění imunity - jako uvedený Ribomunyl nebo Luivac či Imudon, k velmi účinným lékům patří Isoprinosine, který předepisuje imunolog.

Související dotazy

Doplnění
Dobrý den, doplňuji níže uvedený dotaz... Uzlina se...
Doplnění dotazu
Doplnění!je mi 34let pane doktore,mám velký problém.Dlouho-přes...
Doplnění dotazu
Dobrý den,doplnění dotazu.Na imunologii mi odebírali...
Dotaz ohledně doplnění hořčíku
Dobry den. Mam dotaz ohledne doplneni horciku. Jak...
Doplnění dotazu
Chtěla bych se zeptat ještě k dotazu č. 221029, který...
Doplnění dotazu
Dobrý den, omlouvám se, ale chtěla bych dopnit dotaz,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Doplněkstravy crilex

Dobrýden. můžu brát doplněk stravy Crilex 2400mg v době těhotenství partnerky...

Doplnění

MUDr. Kristýna Jiříčková Stres doma myslím žádný nemám , to stejne praci,mám...

Doplnění

Dobrý den, doplňuji níže uvedený dotaz... Uzlina se nachází kousek nad klíční...

Doplnění - osteopenie

Dobrý den, doplňuji, že osteopenie mi byla zjištěna na densitometrii. Bolesti...

Doplnění dotazu

Dobrý den,doplnění dotazu.Na imunologii mi odebírali krev ohledně Boreliózy...

Doplnění dotazu

Dobrý den, omlouvám se, ale chtěla bych dopnit dotaz, který se týkal nemocí...

Doplnění dotazu

Doplnění!je mi 34let pane doktore,mám velký problém.Dlouho-přes rok jsem se...

Doplnění dotazu

Prosím můžete mi k nascenovanému výsledku něco říci. P.Doktorka mi jen řekla...

Doplnění dotazu

Ještě doplním.. cca před 2 měsíci, jsem byl přelečen s chlamýdiemy, tuďíž všechny...

Doplnění dotazu

Dobrý den, moc se omlouvám, přehlédla jsem, že se mi nezkopíroval poslední...

Doplnění dotazu

Pěkný den. Včera jsem poslala dotaz,děkuji za odpověd ale potřebovala názor...

Doplnění dotazu

Chtěla bych se zeptat ještě k dotazu č. 221029, který se týkal mojí kamarádky,...

Doplnění dotazu

Dobrý den ještě doplním k otázce co sem psal včera že sem jel včera autobusem...

Doplnění dotazu - bolest varlat a ledvinové kameny

Je mi 32 let a již více než 2 měsíce chodím po doktorech se svými zdravotními...

Doplnění dotazu - hořčík + vit.d

Dobrý den, chci se zeptat, přibližně před měsícem měsícem mi lékař ukončil doplňování...

Doplnění dotazu - hořčík + vit.d

Dobrý den, chci se zeptat, přibližně před měsícem měsícem mi lékař ukončil...

Doplnění dotazu - Očkování priorix a ribomunyl

Dobrý den, předně děkuji za Vaši odpověď (dotaz - Očkování priorix a ribomunyl...

Doplneni dotazu /bolest varlete

dobry den dekuji za zodpovedeni. prave varle me boli stale a zapomenul jsem...

Doplnění dotazu jestli trpím autismem.

Dobrý den paní doktorko, píši znovu kvůli tomu, že pokud bych se rozhodla podstoupit...

Doplnění dotazu na homocystein

Děkuji za předešlou odpověď/homocystein/Prosil bych ještě o doplnˇující odpověď...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vřídky ve vlasech

Dobrý den, v průběhu dvou měsíců se mi objevují z ničeho nic vřídky na hlavě...

Křivé přední zuby - fazety

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jakými způsoby by se dal vyřešit můj problém-...

Zvýšené TSH v těhotenství

Dobrý den, v srpnu jsem byla na kontrole TSH u praktického lékaře TSH 4,461...

Bolesti kolene

Dobrý den. mam prosím dotaz na bolest v koleně. Při chůzi se objevuje bodavá...

Lékařka mu zvýšila dávky

Dobrý den, synovi je 26 a od 14 let má sníženou funkci štítné žlázy. Nyní se...

Rakovina prostaty

Dobry den, můj manžel se v roce 2006 podrobil op.prostaty a semennych vacku...

Latentní tetanie a lymská borelioza

Dobrý den, již 3 měsíce mě brní nohy a ruce a postupně se k tomu přidávaly další...

Zarudnutí pochvy a svědění

Zdravím, Z pátka na sobotu jsem měla pohlavní styk s přítelem (s kondomem)....

Komorové extrasystoly, jak se jich zbavit

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz, již dva roky mám srdeční arytmii – KES...

Výrůstky, boule na patě

Dobry den, mam vyrůstky na kosti na levé strane vice na kotníku na prave méně.....

Zlomenina nartni kosti

Dobry den, pred tydnem ve ctvrtek jsem si zlomila spatnym doslapem nartni kost....

Červené skvrny na penise

Dobrý den, poslední 3 měsíce pozoruji na svém penise tvorbu takovýchto červených...

Barva moči a stolice při žlučníkových kamenech

Dobrý den, po měsíci obtíží mi byla diagnostikována prodělaná žlučníková kolika...

Menstruace po konizaci děložního čípku

Dobrý den, týden před konizací děložního čípku jsem měla nechráněný pohlavní...

RTG nález na páteři

Dobrý den Již 3 týden mám bolesti v oblasti bederní páteře. Bolest mi vystřeluje...

Zarudnutí po bodnutí hmyzem

Dobrý den, po nehezké zkušenosti s neuroboreliozou bych se ráda poradila zda...

Lékařka mi poradila přestat kojit

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mam dceru je ji rok a půl a už asi dva měsíce...

Krev v moči při zavedeném PMK

Asi dva roky mám zavedený PMK-Několikrát za den mám pocit silného nucení na...

Snímek hrudníku

Dobrý den, požádám Vás o vysvětlení lékařské zprávy: "Slabá modulární neprůhlednost...

Žluté patro

Dobrý den, zjistila jsem, že mám nažloutlé horní patro v ústech. Mám pouze trochu...

Reklama