Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Downuv syndrom

Endokrinologie Miluše 29.12.2014

Dobry den, jsem babicka 11-ti mesicni vnucky s Down syndromem.Pri kontrole TSH mela namereno ve 3.mesicich 4,63 v 6.mesicich TSH 3,60 a T4- 88,1, v 9.mesicich TSH 2,73 a T4-84,5. Jelikoz nam nektery endokrinolog tvrdi ze hodnoty jsou v norme, jiny zase ze by melo byt u tohoto syndromu TSH do hodnoty 2, moc bych prosila o radu, zda je treba nasadit leky ci nikoliv, mala se bere k svetu, radi bychom ji umoznili aby to vse zvladla co nejlepe. Dekuji za odbornou radu a pomoc!

MUDr. Martina Přichystalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie Pracoviště: Soukromá praxe praktického lékaře pro děti a dorost Boskovice a Svitávka

Uvedené hodnoty jsou normě, žádná léčba není nutní ani u pacienta s Downovým syndromem, maximálně substituce jódem. Je však třeba pravidelně provádět kontrolní vyšetření hladin hormonů, zhruba 4x ročně.

Související dotazy

Downův syndrom
Dobrý den, jsem v 15.tt, ve 14. týdnu jsem prodělala...
Pozitivní screening
Dobrý den,chtěla bych se zeptat jaký máte názor na...
Amniocentéza
Dobrý den. Ráda bych Vás požádala o radu ve vztahu...
Vrozené vady
Dobrý den, ráda bych poprosila o radu. Byla jsem na...
Syndrom polycystických ovarií
Dobrý den, chtěla bych zeptat, může zjištění stavu...
Downův syndrom
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat od jaké hodnoty...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dovolená v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak moc by pro mne byla riziková dovolená...

Dovolená v Tunisku pro dvouleté dítě

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda je vhodná dovolená pro dvouleté dítě v Tunisku.(Egypt...

Down syndrom,epilepsie,alzheimer

Dobrý den paní doktorko,můj bratr 34 let má down syndrom.Tento týden mu diagnostikovali...

Down. syndrom

dobry den, manzeluv bratr ma down. syndrom, chceme s manzelem zalozit rodinu,...

Downnov syndrom

Dobryden ,v srpnu mi bylo 35 let ,jsem těhotna a dnes mi prislo z geneticke...

Downov syndrom

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat jak velké mám asi riziko, že se mi narodí...

Downovy syndrom nebo defekt neuralni trubice

dobry den chci se optat na toto mela jsem celkem 4tehotenstvi dve z toho neuspesne...

Downův syndrom

Dobrý den, Chtěla bych Vás poprosit o Váš názor. Jsem v 18 týdnu těhotenství....

Downův syndrom

Dobrý den, jsem v 15.tt, ve 14. týdnu jsem prodělala angínu spojenou se zánětem...

Downův syndrom

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat od jaké hodnoty je zvýšené riziko downova...

Downův syndrom

Dobrý den, chci se zeptat ohledně sestry, je jí 12 let, trpí Downovým syndromem...

Downův syndrom

dobry den jsem v 19 tydnu tehotenstvi a vysel mi skrining pozitivni riziko M.Down...

Downuv syndrom

Dobry den, jsem babicka 11-ti mesicni vnucky s Down syndromem.Pri kontrole TSH...

Downův syndrom

Dobry den, chtela bych se zeptat, zda je mozne ze by si zadny doktor nevsiml,...

Downův syndrom

Dobrý den, s partnerem plánujeme v brzké době 1. dítě. Na levé dlani mám opičí...

Downův syndrom - mozaika

Dobý den, chtěla bych se prosím poradit, jak lze postupovat, když mám u dítěte...

Downův syndrom u plodu

Je mi 42 let a dva roky jsem pracovala na lakovně s ředidly a spreji. Vloni...

Downuv syndrom-stitna zlaza

Dobry vecer, uz jsem Vam psala dotaz na TSH u sve vnucky v dobe kdy mela 11...

Downuv syndrom-stitna zlaza

Dobry den, uz jsem Vam psala dotaz na TSH u sve vnucky v dobe kdy mela 11 mesicu,...

Downův syndrom, hladina AFP v těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala na riziko Downova syndromu při zvýšené hladině...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Polycystoza jater a pravé ledviny

Dobrý den, je mi 43 a mám zvýšenou hypertensi (155/85) - dosud neléčenou, byla...

Leukocyty a bílkovina v moči, oteklá oční víčka

Dobrý den, v moči mi byly zjištěny četné leukocyty a bílkovina. Mám stále sucho...

Anorektální absces

Dobrý den, chtěla bych se zeptat byla sem na řezání cysty na zadku je to asi...

Červené fleky na žaludu

Dobry den. Prosim o pomoc. Mam cervene fleky na žaludu asi uz 3 měsíce. s tím...

Bolest hlavy

Dobrý den, již 4 týdnem trpím nesnesitelnou bolestí pravé části hlavy (hlavně...

Kožní útvar

Přeji dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně kožního útvaru, který mám na...

Zimnice

Dobrý den, Již několik let trpím na noční zimnice kdy mi je zima tak že drkotám...

Condylomata - můžu je mít, ikdyž jsem neměl pohlavní styk?

Zdravím, mohu mít Condylomata, i když jsem neměl pohlavní styk? Může jít o nějaké...

Bušení srdce při ulehnutí

Dobry den. Posledni dva mesice se netesim na vecer, az si pujdu lehnout. Jakmile...

Kožní vyrážka

Udělala se mi nějaká vyrážka, když si to namaži mastnym kremem na depigmentaci...

Extrakce zubu

Dobrý den, před 5 dny jsem byla na extrakci dolní osmičky. Byla chirurgicky...

Panenská blána

Dobrý den, je mi 15 a přítel se mně zeptal na sex řekla jsem že ne... On okál...

Ztopořený úd

Dobrý den chci se zeptat mám penis12/3cm dase říct že ho mám pořád stoporeny...

Opožděná puberta

Dobrý den mam problém je mi 15 let a mám malý penis při erekci 8 cm. A vůbec...

Hlen ve stolici

Dobrý den. Chtela jsem se poradit a mam strasny strach a je mi to trapne. Misto...

Chrčení

Dobrý den. V poslední době mi chrčí na hrudníku. Spíš na srdci většinou, když...

Slabá menstruace a užívání betakarotenu

Dobrý den, už druhý měsíc po sobě mám velmi slabou menstruaci, jenom takové...

Čelistní pant

Dobrý den, před třemi dny ráno jsem se probudila a nemohla jsem otevřít ústa....

Dušnost a vysoký stav bránice

V listopadu 2017 jsem se najednou nemohla nadechnout.Během několika dní se...

Zánět žaludu

Dobrý deň Vám prajem . Mám asi takýto problém. Kuk fotografia

Reklama
Zavřít