Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Dyskomfort v levém podbřišku

Trávení Michal 10.8.2021

Dobrý den, je mi 29 let a již po dobu přibližně devíti měsíců mě pobolívá/cítím diskomfort v oblasti levého podbřišku. Od samotného začátku navštěvuji lékaře abych zjistil příčinu. Poslední dobou jsem začal bolesti cítit i ve spodku zad a mírně občas pociťuji necitlivost v levém chodidle. Mívám odjakživa řidší stolici při úzkostech nebo stresu. Když jsem klidný a beru dost vlákniny, tak je stolice takřka normální. Nekrvácím z rekta ani nemám krev ve stolici, nehubnu, nejsem unavený. Stejně se obávám rakoviny z důvodu, že diskomfort neustupuje. Co se týče testů, tak mám za sebou 2x negativní domácí FOB test, 3x negativní CRP, 1x negativní calprotectin ve stolici (30 μg/g), 2x negativní ultrazvuk břicha, žádná volná tekutina v dutině břišní, palpačně bez hmatné rezistence, dokonce jsem si pro svůj klid nechal udělat v laboratoři test na rakovinné markery CEA s výsledkem < 0.50 ng/ml, a CA 19-9 s výsledkem < 3.00 IU/ml, takže negativní. Měl jsem také mírně zvýšené jaterní testy s negativními výsledky na veškeré jaterní onemocnění. Lékaři mě uklidňují, že se nebude jednat o nic vážného a posílají mě domů. Řeším to z toho důvodu, že se pořád na nic nepřišlo a diskomfort pokračuje, na psychice mi to taky zrovna nepřidává. Každopádně nevím, zda se můžu sám objednat na endoskopii. Možná by to už bylo třeba. Moje hlavní otázka zní, zda se může jednat o kolorektální karcinom i po všech těch negativních testech, nebo jak to se mnou vypadá. Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Fabiánová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Nemocnice Prostějov

Dobrý den, pane Michale, děkuji za Vaši důvěru. Chápu Vaše obavy. Člověk se, přirozeně, o...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vachek


Souhlasím s kolegyní, doporučil bych nejprve vyšetření fyzioterapeutem. Pokud terapie pomůže...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Bolest v levém podbříšku
Dobrý den :) chytla mě strašná bolest v levém podbříšku...
Bolest v levém podbřišku.
Dobrý den. Mám takový problém. Už týden mě pobolívá...
Bolest v levém třísle
Dobrý den. Je mi 34. Na fotbale sem se natáhl nohou...
Žlutý hlen po stolici a bolest v levém podbřišku
Dobry den, prosím o zodpovězení dotazu, po gyndkologicke...
Boule v podbřišku
Dobrý den, zhruba před 8 týdny se mi v levém podbříšku...
Bolest v levém podbřišku
Dobrý den, již od května tohoto roku cítím občas ostřejší...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dyshidróza: Svědivé pupínky při biologické léčbě

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Na rukách se mi začaly dělat svědivé...

Dyshydrotická dermatitida u 3letého dítěte

prosim moje holčička to má na celých patách co je to dysidrotické vezikulek

Dyskalkulie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se dyskalkulie může objevit i v pozdějším...

Dyskomfort kvůli suchosti

Dobrý den, mam vleklé problemy od Listopadu. Mela jsem v pochve Streptokoka,...

Dyskomfort na hrudníku

Dobrý den, na začátku července jsem prodělal spontánní pneumotorax na pravé...

Dyskomfort po močení

Dobry den. Obcas, kdyz se vycuram, vstanu z wc a mam pocit, jako by mi kapka...

Dyskomfort při pohlavním styku a výtoky z pochvy

Dobry den od 12 let trpim ma vytoky.Po prvnim porodu se to jeste vice zhorsilo...

Dyskomfort v boku

Dobrý den.Již asi 2 roky cítím spíše než bolest, dyskomfort v pravém boku.Můj...

Dyskomfort v dutině ústní

Dobrý den. Asi měsíc a půl mě trápí pocit zvětšeného jazyka, u kořene mi přijde...

Dyskomfort v dutině ústní

Dobrý den, Cítím puse lehký nekomfort, bez bolesti při polykání, pouze jakobych...

Dyskomfort v oblasti žaludu penisu

Dobrý den, v sobotu jsem měl pohlavní styk, chráněný a nyní mám "neurčitý diskomfort...

Dyskomfort v zevních genitáliích

Dobrý den, Chtěla bych Vás poprosit o radu. Vždy po skončení menzes, mě bolelo...

Dyslipidémie

Dobrý den, tyto otázky by mě také zsjímaly Proč není PSA vyšetřováno v rámci...

Dyslipidemie

Dobrý den, je mi 42 let, jsem celkem zdravý, mírná nadváha, asi 10 let jsem...

Dyslipidemie

Dobrý den Vám přeji.Byla mi diagnostikována Arteriální hypertenze HLP char....

Dyslipidemie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je nutné užívat léky na snížení cholesterolu. Celkový...

Dyslipidémie

Dobry den. Mam 29 rokov a liecim sa na dyslipidemiu od uz 10rokov s prestavkami...

Dyslipidemie

Dobrý den Vám přeji. Byla mi diagnostikována Arteriální hypertenze HLP char....

Dyslipidemie a cukrovka

Dobrý den , 40 roků mám špatný krevní obraz. Dieta ani léky jako lipanor nic...

Dyslipidémie a hyperurikémie

Dobrý den, prosím o posouzení výsledků a doporučení dalšího postupu. děkuji