Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Ebsteinova anomália triskupidálnej chlopne - operácia

Vnitřní lékařství Miroslav . 7.11.2012 redakce uLékaře

Dobrý deň, mám 21 rokov a od narodenia mám túto srdcovú vadu a chcel by som sa opýtať ako prebieha operácia tejto choroby v ČR, aká je doba zotavenia sa po operácii a kedy je vôbec nutné už podstúpiť túto operáciu ? Niekedy bývam unavený, mávam cyanózu a som lenivý a niekedy sa rýchlo zadýcham.. .na Slovensku chodím na kontroly raz ročne a zatiaľ ma len stále pozorujú a taktiež si niesom istý či tu majú skúsenosti s touto chorobou.. Za odpoveď vopred ďakujem.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý deň, Miroslav. Na časť Vašich otázok, ktoré sa týkajú konkrétnej operácie, nedokážem odpovedať- nie som kardiochirurg ani kardiológ. Čo sa týka samotnej vady a načasovania operácie, aby ste mal predstavu, aj vrámci tejto vrodenej vady existujú rozne stupne postihnutia a podľa stupňa postihnutia sa potom odvýja liečba. Niektorí pacienti sa narodia s tak ťažkou poruchou, že sa operujú hneď po narodení. Tí šťastnejší, medzi ktorých sa rátate, dokážu so svojou vadou normálne žiť, sú ale limitovaní vo fyzickej záťaži. Únava, dušnošť či bušenie srdca sú známkou toho, že sa telu nedodáva dostatočné množstvo kyslíka. Je to dané v prvej rade malou pravou srdečnou komorou a zmiešavaním okysličenej a neokysličenej krvi v srdcových oddieloch ( v prípade, že je s Eb. anomáliou spojený i defekt septa siení). Pri fyzickej záťaži, kedy si telo žiada zvýšené dodávky kyslíku, sa krv nestíha okysličovať v potrebnom množstve (z malej komory sa jej do pľúc vytláča menej ako u zdravého srdca), čo si organizmus kompenzuje tým, že zvýši tepovú frekvenciu (vnímané bušenie srdca). Preto sa vyhýbajte extrémnej fyzickej záťaži, obzvlášť aerobným športom - beh, plávanie, aerobik a pod. Vhodná je pre Vás jóga, prechádzky a relaxačné cvičenia. Pokiaľ ste pravidelne kontrolovaný kardiológom a Váš stav sa časom nehorší, nie je dovod Vás operovať. Ak by sa Váš stav ale menil, je nutné, aby ste o tom informoval svojho ošetrujúceho kardiológa. Čo sa týka samotnej operácie, jedná sa o zákrok podobný výmene chlopne, radený k bežným kardiochirurgickým zákrokom uskutočniteľným i vrámci Slovenska.

Související dotazy

Nedomykovost chlopně a spalovače tuku
Dobrý den, mám zjištěnou nedomykavost chlopně a chtěl...
Nedomykavost chlopně a dárcovství krve
Mám vrozenou nedomykavost pravé srdeční chlopně, chodím...
Nedomykavost chlopně
Dobrý den, mám přítele, který má nedomykavost srdeční...
Neurochirurgická operácia
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či operácia platničiek...
Prolaps mitrální chlopně
Dobrý deň, prosím Vás, mohli by ste sa pozrieť na...
Sex po operaci srdeční chlopně
Dobry den,memu pritely delaly pre cca tremy tydny umelou...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

EB virus

Dobrý den,mám čtyřletou dceru,která má EB virus,který momentálně není aktivní...

EB virus

Dobrý den, paní doktorko. Jsem narozená ve 32. tt a první nemoc byl zánět...

EB virus - chronický stav

Dobrý den, již pátým rokem mám v krvi protilátky proti EBV (EBNA EBV IGG...

EB Virus - léčba a pobyt u moře

Dobrý den, pro neustálou únavu, bolesti hlavy a v krku a opakující se anginy...

EB virus a chlamydie pneumoniae

Dobrý den, potřebovala bych poradit s problémy, které se u mne už delší dobu...

EB virus, afty, opary

Dobrý den. Dnes přišly výsledky na EB-virus a jaterní testy a ještě nějaké EB-virus...

EB virus, mononukleóza

Dobrý den, dcera - 14 měsíců - má od neděle zvětšené uzliny za ušima. Za každým...

EB-VIR

Dobrý den,mám diagnostikovanou aktivní EB.Ještě než jsem byla na odběrech necítila...

Ebola

Dobrý den, mám jednoduchý dotaz: vzhledem k ebole a jejímu možnému šíření i...

Ebryotransfer darovaných embryí

Dobrý den. Od pondělí mám virozu či nachlazení-silný vlhký kašel s vykašláváním...

EBV

Dobrý den, před měsícem jsem začala mít velké bolesti u pravé lopatky a zjistili...

EBV

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co znamená, když mi lékař napsal do zprávy...

EBV

Dobrý den, při podrobnějších testech na inf.oddělaní mi zjistili pozitivní Anti...

EBV

Dobrý den, mám pozitivní testy na eb virus a chtěla jsem se zeptat jestli je...

EBV

Dobry den, chtela bych pozadat o konzultaci. Anamnesticky hyperandrogenni...

EBV

Dobrý den, mám takový problém poslední dobou (cca půl roku) jsem poměrně...

Ebv

Dobrý den, můžete mi prosím poradit, co můžou značit tyto ukazatele? anti...

EBV

Dobrý den, ráda bych se zeptala na mé výsledky krevní. Lékař mě řekl, že jsou...

EBV

Dobrý den, dostala jsem od své imunoložky poukaz na vyšetření do Vašeho centra...

EBV a CMV

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na jednu informaci ohledně virů EBV a CMV. Z...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Fordyce's spot


Bolest v podkolenní jamce


Stav po operaci slepého střeva


Křupnutí v zádech


Radiofrekvenční sonda si s křečovými žilami poradí hravě


Kapky vigantol a kanavit


Zmizely příznaky


Chrápání může brzdit růst vašeho dítěte


Genitální bradavice


Preventivní prohlídka


Bolest ve vnějším kotníku




Augmentin nebo Amoksiklav. Jaká antibiotika vybrat?


Problém s menstuací


Zlomenina klíčku


Léčba hemofilie je v České republice velmi bezpečná


Pomůže růstový hormon v boji proti stárnutí?


Neštovice


Astma a imunita


"rozdvojená osobnost"


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×