Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

EKG Holter - extrasystoly

Srdce a cévy Zdeňka 5.10.2018

Dobrý den,
prosím o vysvětlení lékařské zprávy:

Modifikovaný EKG holter/Kontinulání epizodní záznamník MDT/-na 7 dní, 1-K110/70lid. EKG - SR 57/min., osa 31, QRS 92, QTc 412, PQ 136 ST bez depr., fyziolog., TK mmHg 2-bez asyst., dok. jen SR, 103 záznamů s TF od 57/min., do 140/min. při sinus tachykardii, s PS, QRS bez rozšíření, PQ bez prodl., záplava monotop. KES misty úseky kdy bigemicky vázané KES, pozn. pac. si spouštěl záznam sám - vnímá je. 3- Subj. ve sledovaném období .... tlak v krku, bušení srdce, opak., OBJ. KP komp., DK bez otoků, v med. Letrox, Elicea, magne B6, Bixebra 1-0-1 4 RES: drží SR, četně monotop KES + oj. dysrytmie char. oj. nevýzn. SVES, subj. místy nakupené KES vnímané, kontrolní EKG holter, pozn. byl by vhodnější BB, ale pac. má hran. nízké TK, kontrolní Echokardio.

Výsledek jsem si vyzvedla u sestry, od které jsem dostala pouze termín na listopad na EKG holtera. S lékařem jsem nemluvila a té zprávě moc nerozumím. Mám strach jestli je to vážné nebo ne...

V říjnu 2017 jsem porodila druhé dítě, v prosinci jsem prodělala žlučníkový záchvat, po kterém jsem týden ležela v nemocnici (mezi svátky), musela jsem přestat kojit, v lednu 2018 jsem šla na operaci se žlučníkem. Těžce jsem nesla pobyt v nemocnici a odloučení od dětí (3 měsíce a 4 roky) V únoru 2018 prodělala babička 2 mozkové mrtvičky a od té doby jsem se o ni starala doma, v srpnu babička zemřela, což dost těžce nesu...
Od začátku roku jsem začala mít problémy s bušením srdce, tlakem v krku, motáním hlavy, mrtvením končetin, nedostatkem dechu... Na neurologii mám vyšetření v pořádku i přesto že mám velké problémy se zády, hlavně s krční páteří, podle paní doktorky mám vše od nervů a byla mi nasazena Elicea, štítnou žlázu mám pod kontrolou a výseledky taky v pořádku, mám astma II stupně, vyšetření také bez nálezu. Psychicky jsem hodně vyčerpaná byla jsem u psychologa, který mi doporučil psychoterapie, na které jsem momentálně objednaná.
Momentálně mám strach, že všechny moje problémy nejsou od nervů ale od srdce...
Děkuji moc za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Vamed-Mediterra

Dobrý den,
podle EKG záznamu máte normální srdeční rytmus přerušovaný občas nadpočetnými stahy,kterým se říká extrasystoly. Na EKG záznamu jsou poměrně častým nálezem, vyskytují se i u zcela zdravých jedinců a většinou je pacienti nevnímají. Podle závěru tyto stahy vnímáte jako bušení srdce, když se nakupí. Srdeční frekvenci máte jinak normální a zřejmě i nízký krevní tlak.
Psychické obtíže samozřejmě mohou situaci zhoršovat, je tedy vhodné provést ještě kontrolní vyšetření s odstupem a doplnit i vyšetření srdce ultrazvukem - což je běžně užívaný postup a nemusí tedy znamenat, že se jedná o něco vážného.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Branislav Holman

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Interní ambulance, Praha 3

Dobrý den
Na "první" pohled a jenom z toho co uvádíte bych situaci stran nálezu na záznamníku nehodnotil jako závažnou, ale jistě vyžadujíci pozornost.
Z předchorobí co uvádíte je zřejmé, že podíl stresu a vyčerpání na četnost extrasystol(bušení srdce) jistě vyloučit nelze.
Situaci můžou zhoršovat i potíže s krční páteří. Nevím z jakého důvodu dostávate lék Bixebra? Berete na astma nějaké foukačky s betamimetiky(např. Ventolin...může způsobovat bušení srdce hlavně ve vyšších dávkách)?
Jistě bude vhodné zopakovat kontrolní echo a Holter EKG. Poté musíte situaci podrobněrozebrat se svým kardiologem.
S pozdravem

Související dotazy

EKG Holter
Dobrý den, byla jsem na EKG Holter (viz příloha), dostala...
Extrasystoly
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda mohou extrasystoly...
Extrasystoly
Extrasystoly. Dobrý večer. Po letech se mi vrátily...
EKG Holter
Dobrý den, prosím o aspon částečné vysvětlení EKG...
Extrasystoly
Dobry den, mam dotaz na extrasystoly. Mam obdobi, kdy...
Extrasystoly
Dobry den chcem sa informovat ohladom preskakovania...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

EKG -výsledek

Dobrý den . Mám tento výsledek EKG - sinus,f 77 PQ 0,16 QRS 0,08 přech zona...

EKG a ECHO

Dobrý den, je mi 35 let, mám roztroušenou sklerózu, nyní po atace a léčbě solumedrolem,...

Ekg blok 1

Dobrý den ráda bych se zeptala, na ekg mi zjistili blok 1.stupně ( normal sinus...

EKG hodnoty

Dobrý den, při vyšetření EKG mi byly praktickým lékařem zjištěny tyto hodnoty:...

Ekg holter

Dobry den prajem. Chcela by som sa spytat na moj nalez. Mala som 7 dnovy ekg...

EKG Holter

Dobrý den, prosím o aspon částečné vysvětlení EKG Holtra maminky která se léčí...

Ekg holter

Dobrý den, mohu se prosím zeptat ohl ekg holteru vyšetření? Co to znamená, moc...

EKG Holter

Dobrý den, byla jsem na EKG Holter (viz příloha), dostala jsem výsledek, ale...

EKG Holter

dobry den,prosím o přeložení ekg holtr-SF 146max sinusova tachykardie minimum...

Ekg holter

Dobrý den, prosím o vysvětlení zprávy z holtera. Měla jsem holtera na vlastní...

EKG Holter vyšetření

Dobrý den, prosím Vás, ráda bych se zeptala jestli je rozdíl v přesnosti měření...

EKG holter-syn 8 rocny

Dobry den,chcem poprsit o vysvetlenie take laike vysledku z EKG holtera mojho...

Ekg hraniční prodleva

Dobrý den, mé dceři 7 let byla při ekg vyšetření zjištěna hraniční prodleva...

EKG hypertrofie LK

Vážený pane doktore, měl bych doatz týkající se přesnosti EKG v případě, že...

EKG křivka

Dobrý den .Chtěl jsem poprosit o vysvětlení vyšetření EKG. Bylo mi pouze předáno. Vyšetření...

EKG křivka a její hodnocení

Zasielam na kontrolu ešte raz krivku ekg na porovnanie, (problém v predošlom...

EKG křivka a její popis

Ad 283535-dekuji.zajima mne prave ono ekg, jestli je vše v poradku, nevim totiž,...

EKG kůli operaci

Dobrý den. Mám prosbu manžel byl na EKG kvuli operaci, ktera ho čeká příští...

EKG nález

Prosím o vysvětlení EKG syna 7 let (2 roky hraje lední hokej-vyšetření kvůli...

EKG nález

Príjemný dobrý deň, absolvovala som EKG vyšetrenie z týmto nálezom: SR,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Ca děložního čípku

Dobrý den ,mám velkou pravděpodobnost ,že mám rakovinu děložního čípku a čekám...

Fimóza?

Zdravím, je mi 19 let a mám problém, který spočívá v absolutní nemožnosti stažení...

Fialove zilky v oku

Dobry den. Jsem pocitacovy grafik, takze denne jsem u pocitace 10-12h. Casto...

Vřídek u análního otvoru

Dobrý den, nevím, jak přesně to nazvat, asi to je vřed, nebo byl, na sedacích...

Bolest zubu

Dobrý den, prosím o radu. Již druhý den mě pobolívá zub, nejsem schopna ani...

Mapovitý jazyk

Dobrý den. Můžete mi poradit co to muže byt? Trápí mne to už tak 4 měsíce, bolí...

Bolest jazyka


Vertigo a bradykardie


Odřenina

Jizvičky - ty ranky na noze mi začaly jakoby mokvat, a strhaly se mi suché stroupky,...

Krev ve spermatu

Dobrý den,mám krev ve spermatu,bolí mě jedno varle a občas nad ním intenzivne...

Doxybene a alkohol

Dobry den dostal jsem Antibiotika Doxybene 100mg mekke tobolky,proteze jsme...

Alergie na anestetika

Dobrý den. Prosím o radu pro mou manželku r.1944 jaké může používat anestetika...

Už mesic mam problem s knedlikem v krku

Dobry den je mi 36 let a uz mesic mam problem s knedlikem v krku polykani a...

Onkomarker ca 72-4

dobrý den chci se zeptat mám Ca 72-4 na úrovni 23 a sem po zánětu prostaty měl...

Reakce po očkování tetanu

Dobrý den, 1.6.jsem byla očkováná proti tetanu po 10 letech.Místo vpichu je...

Bolest a snížená citlicost paže po odběru krve

Dobrý den,chtěla bych se na Vás obrátit s tímto dotazem.Před čtyřmi dny jsem...

Vyhřezlá ploténka

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Mám subakutní iritačně zánikový LI sy S1...

Bolest na hrudi

dobrý den je možné že bolest na hrudi může být způsobena střevama že trpím zácpou...

Otoky končetin po alkoholu

Dobrý den. Prosím Vás, mám problém, že po každém požití alkoholu -stačí sklenička...

Chondropatie a Dysplazie pately

Dobrý den, od malička jsem velice aktivní člověk. Díky bratrovi, který začal...

Reklama
Zavřít