Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Esovitá skolioza

Bašenka . 23.1.2016 redakce uLékaře

Dobrý den mám dotaz Včera jsem byla na rengenu u doktora a našli mi že. Hrudní kyfoza lehce akcentovaná , na Th 7 a 8 drobné Sch.uzly. Výška obratl.těl v normě, krycí desky hladce konturované . Jen diskretní esovitá skolioza Thl páteře, lumbál, lordoza oploštělá, výška těl, plotének, struktura a pedikyl bpn. Tak vůbec netuším ale mám strašně bolesti zad a boku a nic mi nezabirá žadné prášky ! Děkuji

Odpovídá:

MUDr. Jiří Marek


Jedná se o změny, které jsou následkem prodělané Scheuermannovy choroby, která proběhne v období dospívání, má různě zábažné následky charakteru změn na páteři, u Vás nejčatější nález- tzv. Schmorlovy uzly,z pohledu významu také poze jak popisováno "malé". Přesto jsou podkladem častějších funkčních změn v této oblasti, spojených se svalovou reakcí. Další nález porucha osy ve smyslu esovité skoliozy opět jen mírného stupně Prostě relativně hodně změn, které jsou již hotovy, nelze je ovlivnit, nemají nějaký větší význam stran cílené léčby. jsou však podkladem oněch častějších funkčních poruch celé páteře, které jsou vždy provázeny svalovou reakcí. Ony " strašné bolesti" s největší pravděpodobností nezpůsobují přímo, ve vztahu však jsou. Je třeba vyhledat fyzioterapeuta, který Vám odstraní funkční poruchy, vysvětlí cílené cvičení pro Váš konkrétní problém a po zlepšení a odstranění většiny bolestí rozebere ergonomické podmínky, které jsou důležité pro práci, stuium i odpočinek.

Související dotazy

Skolióza
Dobry den mam 16 letou dceru a ma skoliozu 30°lekar...
Esovitá skolióza
Dobrý deň,mám 20 rokov,na RTG bol výsledok takýto:...
Esovitá skolióza
Dobrý deň,mám 20 rokov,na RTG bol výsledok takýto:...
Skolioza a cvičení
Dobry den mam lehkou skoliozu a pani doktorka mi řekla...
MR nález na páteři
Vážený pane doktore,prosím o radu jak postupovat dále...
Skolioza
Dobrý den, chtěla bych moc poprosit o vysvětlení zpravy...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Esmya nežádoucí účinky

dobrý den, měsíc beru lék esmya, mám nafouklé břicho a začal mi dost silný výtok...

Esmya v léčbě myomů dělohy

DOBRÝ DEN PROSÍM CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT BRALA JSEM MĚSÍC ESMYU A MUSELA JSEM...

Esofagitida I. st.

Dobý den, manželovi byla diagnostikována po gastroskopii Esofagitida I. st....

Esofagitida I.st.

dobrý den,před měsícem mi byla diagnostikován zánět jícnu,užívám ortanol 1-1-1...

Esofagogastroduodenoskopie - nalez

Dobry den, prosim o vysvetleni dnesniho nalezu: Jicen-kardie ve 39 cm od...

Esophagitis a brániční kýla

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na dotaz ohledně refluxu a brániční kýlý. Je...

Esoprex

Dobrý den, od listopadu 2015 beru esoprex 10 mg. Můj stav se výrazně zlepšil....

Esoprex a cukrovka

Dobrý den, chci se zeptat zda esoprex nemůže ovlivnit vyšetření cukru v krvi....

Esoprex a játra

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat, jak moc zatěžuje lék esoprex...

Esoprex a Wobenzym

Je možné užívat dohromady lék Esoprex a doplňkem stravy Wobenzym? Jde mi především...

Esovitá skolióza

Dobrý deň,mám 20 rokov,na RTG bol výsledok takýto: CR-krčná chrbtica v 3 rovinách,...

Esovitá skolióza

Dobrý deň,mám 20 rokov,na RTG bol výsledok takýto: CR-krčná chrbtica v 3 rovinách,...

Esovitá skolioza, dívka 17 let

Dobrý den, nedávno jsem se dozvěděla, že mám esovitou skoliozu. Týden mě bolela...

Esprital a Myolastan při početí

Dobrý den, plánujeme s manželem druhé miminko. Manžel užívá dlouhodobě léky...

Esprital a porod

Dobrý den, chtěla jsm se zeptat, jestli musim týden před porodem vysadit esprital...

Espumisan a bioparox

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda zřídka užívaný espumisan může snížit...

ESPUMISAN NA PRDÍKY

Dobrý den, zajímalo by mě jestli mohu podávat mému 12dennímu synovi kapky espumisan...

Essential forte

Dobrý den, při odběru na jaterní testy jsem měla zvýšené ALT 0,91(AST 0,45),...

Essentiale forte

Dobrý den, jsem ve 30. týdnu těhotenství a mám těhotenskou cukrovku. Mírně se...

Essentiale Forte N + Ostropestřec mariánský

Dobrý den paní doktorko, moc prosím o Vaši odpověď i o Váš názor. Mám zvýšené...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Léky na hubnutí


Extrakce zubu moudrosti - otok


Endokanabinoidní systém: ovlivňuje i vnímání bolesti


Bolest pod žebrem


Bolest mezi lopatkami, při nádechu


Malé puchýřky, pupínky na prstech ruky


Hormonální léčba rakoviny prsu – ne pokaždé je možná


Salmonelóza


Káva v dětském věku


Boulička u spodní čelisti u dítěte


Chronické bolesti zad, spinální stenóza, radikulopatie.


Antikoncepcia Minerva a Biseptol 480


Jaterní testy


Plicní embolie


MUDr. Martin Ralbovský

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

29. 2. je výjimečný den – Den vzácných onemocnění


M751 Syndrom manžety rotátoru


Bolesti zad a břicha(Ledviny?)


Vliv antibiotik Fromilid Uno na HA Clormetin


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×