Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Fissura ani

Trávení Pavel . 4.3.2009 redakce uLékaře

Dobrý den, Asi před třemi měsíci se mi po silném průjmu udělala trhlinka v konečníku. Můj hlavní a prakticky jediný problém a je "výtok" z konečníku (je o bezbarvou tekutinu). Nejčastěji se to projevuje po stolici a při dlouhém sezení, kterému se bohužel kvůli škole nevyhnu. Trochu průhledné jakoby olejnaté tekutiny mívám občas i na stolici. Předtím jsem nikdy takové problémy neměl. Bolesti při vyprazdňování nemám, při tuhé stolici občas cítím jen slabé škrábání, ale nic co by bolelo. Netrápí mě ani krvácení (až na dvě slabé výjimky za celou tu dobu). Zhojení možná komplikuje to, že chodím na velkou poměrně často (2x - 3x denně) i když nemám průjem. To je u mně normální, mám to už dlouhou dobu. Ve zprávě od lékaře mám, že mi byla nahmatána "citlivá frissura u č.2, na dosah prstu negat.". Z toho moc nechápu, ale nevypadalo to, že by mělo jít o něco vážného. Vyzkoušel jsem čípky Mastu i Factu a sedací koupele z dubové kůry. Měl bych zkusit něco jiného, nebo mám pokračovat v této léčbě? Měl bych jíst více vlákniny, jak se obvykle radí, pro změkčení stolice (zatím jsem se tomu vyhýbal, vzhledem k tomu, že už teď chodím na wc hodně často, i když bez průjmů)? Je normální tak dlouhá doba léčení (3 měsíce)? Tyto obtíže jsou pro mě hodně nepříjemné a to hojení trvá už trochu dlouhou dobu, proto jsem raději chtěl znát i názor jiného odborníka. Předem děkuji za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, fissura ani je česky "řitní trhlina", tj.natržení okraje řitního otvoru. Tekutina, kterou popisujete, je s největší pravděpodobností hlen, který se tvoří obvykle jako reakce na zánět nebo obecně dráždění sliznice. Pokud nepomohly ke zhojení popsané čípky, masti a dubová kůra, je vhodné navštívit gastroenterologa, který fissuru ošetří a zkontroluje, zda příčinou obtíží není kromě fissury zánět sliznice (infekční nebo neinfekční) aj. Co se týče stolice, měla by být měkká, ale ne příliš kašovitá nebo vodnatá, a hlavně by neměla být tuhá či tvrdá (prostě měl byste se vyprazdňovat bez nutnosti silného tlačení).

Související dotazy

S9230 FISSURA BASIS METATARSI V dx
Dobrý den, chtěla bych se optat na svou diagnózu, jelikož...
Fissura ani
Dobrý den, prosím Vás, chtěla bych se zeptat, když...
Anální fissura
Dobrý den, před měsícem mi byla diagnostikována anální...
Chronická anální fissura u dítěte
Mému 4,5 letému synovi byla diagnostikována proktologem...
VVV- atresia ani, fistula perianalis- dědičnost
Dobrý den, prosím je VVV- atresia ani, fistula perianalis...
Jak dlouho lze brát HA regulon bez pauzy, aniž by to bylo nebezpečné?
Dobrý den, zajímalo by mě, jak dlouho lze brát HA regulon...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Finasterid

Dobrý den, mám dotaz zda může užívání leku finasterid 5mg denně při dlouhodobém...

Finasterid a androgenní alopecie

Dobrý den, užívám finasterid zhruba 7 měsíců, ale né kvůli urologickým obtížím,...

Finasterid a padání vlasů

Dobrý den, mám dotaz zda může užívání leku finasterid 5mg denně při dlouhodobém...

Finasterid na PCOS

Dobrý den, zajímalo by mě, jaké jsou výsledky žen s PCOS při léčení finasteridem...

Finasterid+Prostalex

Dobrý den, ¨ děda 88 má potíže se zvětšenou prostatou, nejspíše bohužel rakovina....

Finóza, možný problém s chir. zákrokem

Dobrý den, předem se omlouvám, že pokládám dotaz na tohle téma, které zde bylo...

Finska sauna

Dobry den,chci zacit navštěvovat finskou saunu.Slysel jsem,ze je perfektni posilou...

Fiostulografie

Vazeny pane doktore, chtela jsem poprosit, u konecniku mam zanetlive lozisko,...

Fish pedikura

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jak je bezpečná fish pedikura. Slyšela jsem...

Fissura

Dobrý den, asi dva měsíce mám problém při stolici.V oblasti konečníku cítím...

Fissura ani

Dobry den předem se omlouvam za nevhodnou fotografii ale mam takovy problem...

Fissura ani

Dobrý den, prosím Vás, chtěla bych se zeptat, když mi při kolonoskopii byla...

Fissura ani - strava

Dobrý den. Je mi 30 let a v prosinci loňského roku jsem radikálně změnila stravování....

Fissura fubulárního menisku gr.lll

Dobrý den, mám fissuru fubulárního menisku gr.lll z magnetické rezonance. jdu...

Fissura krčku talu

Dobrý den vážený pane doktore, mám k Vám dotaz. 19. ledna se mi stal úraz....

Fissura v zadním rohu mediálního menisku

Dobrý den, před dvěmi měsíce mě srazil lyžař na sjezdovce, nedávno jsem začala...

Fisting

Dobrý den. Mám problém,manželka při milování požaduje fisting a já mám strach...

Fistula periproctalis ve stydkém pysku

Vážený pane doktore, již pět let mě trápí tato choroba a podstoupila jsem 5...

Fisura

Dobrý den, poprosila bych Vás moc o radu, je to rok co jsem podstoupila kolonoskopii...

Fisura

Dobrý den, už přes týden mám veliké bolesti při stolici, teď mi byla zjištěna...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Ekzém na spodním víčku a uchu

Dobrý den. Mám téměř 2 letou dceru. Cca před 8mi měsíci se jí pod jedním očkem,...

Onkologické onemocnění u dětí a jeho dopady na celou rodinu

Nadace Dobrý anděl představila studii, ve které zmapovala těžkou životní situaci...

Otevřená rána a léčba

Dobrý den chtěla bych se zeptat moje maminka 59let má rakovinu tlustého střeva(zhoubný)který...

Po trhání zubu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak vypadá rána po vytržení zubu. V uterý...

Je nespavost následkem deprese, nebo její příčinou?


Bolest prstů na rukou i nohou

Dobrý den,je mi 20let. Před měsícem mě začly bolet klouby. Začlo to koleny,...

Magnetická rezonance možná pomůže v prevenci srdečního infarktu

Vysoká hladina cholesterolu v krvi patří mezi rizikové faktory mnoha srdečně-cévních...

Oregano v těhotenstvi

Dobrý den pane doktore, chtěa bych se zeptat. Právě jsem, neinformovaností,...

MUDr. Renata Pásková

Odborný lékař dermatovenerologie

Impetigo

Dobrý den,mému 3,5 letému synovi skončili před 10 dny neštovice,teď ale 3 dny...

Marihuana po operaci

Dobrý den, mám čerstvě udělanou obřízku, ještě mi ani nevypadali stehy a...

Dlouhodobé změny v kostní denzitě a struktuře

Věkem podmíněné změny v kostní denzitě a organizaci kostní tkáně se u žen a...

Motání hlavy ve spánku


Bolest prstů

PROSÍM O RADU ,ASI MĚSÍC MÁM TEN TO PROBLÉM S PRSTY NA RUKOU ŽE ,KDYŽ SE PROBUDÍM...

Medikamentózní rýma: pozor na rychlou úlevu!

Při neopatrném užívání léků proti otoku nosní sliznice hrozí riziko vzniku závislosti....

Electro Antiperspirant, přístroj na pocení doporučovaný lékaři

Není mnoho slov, která působí tak kontroverzně, když je poskládáte dohromady....

Počůrávání dítěte jen přes den, když je vzhůru

Dobrý den, Mám 2,5letou dceru. Ve 2 letech přestala nosit plínky. Už chodí...

Bolest při začátku menstruace

Dobrý den, chtěla bych požádat o radu. Nedávno jsem dostala svoje dny no a děje...

MUDr. Václava Malá

Gynekologická ordinace

Časté nadavování a zvracení

Dobrý den, moje dcerka je zarputilý odmítač jídla, vlastně už od příkrmů. Prakticky...

Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×