Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

GGT

Jiný problém Radim 7.6.2017

Chci se jen zeptat, zda lze při zvýšeném GGT v jaterních testech občas zajít na pivo, nebo víno. Mám hodnotu GGT 2,14, žádné jiné kontraindikace nemám.

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Pane Radime, ano, lze to, ale bylo by vhodnější toto praktikovat jen výjimečně a když už, tak si dát jen skleničku. Poškozujete si tím zejména játra, ale i celý trávicí trakt. Takto doporučuji se omezit do poklesu hodnoty GGT do optimální hladiny. S pozdravem.

Související dotazy

GGT
Dobrý den. V prosinci 2014 jsem měla odběry krve, kde...
Zvýšení GGT
Dobrý den, otec (ročník 1970) má na jaterních testech...
Hodnota GGT
Dobrý den, dnešní výsledky krve Amyláza 0,48 ALT 0,48...
Vysoké GGT
Dobrý den, táta ma vysoké jaterní testy. Tvrdí, že...
Hodnota GGT
Dobrý den, delší čas mám zvýšenou hodnotu GGT 1,12...
Vysoké GGT
Dobrý den byl jsem na jaternich testech mírně zvýšené...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Gestagenní antikoncepce

Dobrý den pane doktore, nedávno jsem byla na vyšetření u hematologa, kvůli...

Gestagenní antikoncepce

Dobrý den, zajímal by mě Váš názor na gestagenní antikoncepci. Je šetrnější...

Gestagenní antikoncepce

Dobrý den, mám dlouhodobé problémy s candida albicans (2roky). Vyzkoušela...

Gestagenní antikoncepce a těhotenský test

Dobrý den, do poradny jsem již dotaz psala, avšak jsem opomněla položit ještě...

Gestagenní antikoncepce Azalia

Dobrý den, je mi 25 a antikoncepci beru od mých 16ti let. Prvních 5 let jsem...

Gestagenní antikoncepce po prodělané trombóze?

Dobrý den, V roce 2011 jsem prodělala trombozu LDK s následnou drobnou plicní...

GFR

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co znamená hodnota GFR dle MDRD 1,864ml/sl.73. Je...

GFS

Dobrý den, včera jsem byla na gastroskopii z důvodu "anemický syndrom". Asi...

GFS vysvětlení nálezu

Dobrý den,zajima me otazka,kdyz pri gastroskopickem nalezu je Z,linie nerovná,neostra,s...

GGT

Dobrý den. V prosinci 2014 jsem měla odběry krve, kde vše bylo v naprostém pořádku....

GHB

Dobrý den, paní doktorko. Obracím se na Vás s následujícím problémem. Mohla...

Gigantopapilární konjuktivitida léčba

Dobrý den. Mám zvětšené oční papily (GPC, nemohu používat čočky) a oční lékařka...

Gilbertov syndróm

Dobrý deň, rád by som sa niečo viac dozvedel o gilbertovom syndróme. Moja...

Gilbertova choroba

Dobrý den, je mi 15 let a mám Gilbertův syndrom, chtěla bych se zeptat jestli...

Gilbertova choroba

Dobrý den, přibližně 1/4 roku se u mě pravidelně objevuje brnění pravé ruky,...

Gilbertova nemoc a vyšší hladiny železa v séru

Dobrý den, před měsícem jsem absolvovala CT enterografii z důvodu celiakie...

Gilbertův syndrom

Dobrý den, mívám průjem, kdy stolice je řídká, kašovitá, světlejší barvy,...

Gilbertův syndrom

dobry den jmenuji se jakub je mi 20 let a mam gylbertuv syndrom dneska jsem...

Gilbertův syndrom

Dobrý den. Měl bych dotaz ohledně zvýšené hladiny bilirubinu v krvi. Včera jsem...

Gilbertův syndrom

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně Gilbertova syndromu. Mám GS (billirubin...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pásový opar

Dobrý den. Mám čtyřměsíční dceru. Neštovice ještě neprodělala. Je vhodná návštěva...

Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, prosím o radu. Ovlivňuje antibiotikum Dalacin C antikoncepci Lindynnete?...

Gonartróza

Lékař mi diagnostikoval primární oboustrannou gonartrózu a aplikoval injekce...

Zlatý stafylokok v pochvě

Dobrý den pane doktore, Mám na Vás prosbu.Je možné, aby holčička,po vyšetření...

Bolesti kloubů ruky

Dobrý den chci se zeptat bolí mě klouby na pravé ruce nejvíce klouby ukazováčku...

Průjem

Dobrý den je mi 23 let a uz asi cca tyden mam úplně vodovy průjem zkousel sem.dietu...

Jsem těhotná?

Dobrý den, stala se mi nemilá věc. Beru prášky pravidelně už od 17 let. Lindinette...

Závislost na lexaurinu

Dobrý den. Šest měsíců po porodu jsem začala mít problémy s aritmií a pocitem...

Problémy s nádechem

Dobrý den. Mám problémy s dýcháním a nutí mě to k zíváním, bolesti zad a...

Lechtání v krku

Dobrý den, mám dotaz. Již týden jsem nemocný ( měl jsem horečku silný až dávivý...

Hyperplazie antra dutin

dobry den,mohla bych pozadat o vysvetleni tohoto nalezu na mr mozku.co znamena...

Vyšetření štítné žlázy

Dobrý den, kde mi prosím vyšetří štítnou žlázu a potřebuji k tomu doporučení...

Jak rychle mají antibiotika působit?


Kvasinky a antikoncepce

Dobrý den, už asi rok mám pořád nějaké problémy, neustálá únava, malátnost,...

Pálení a svědění zevních pohlavních orgánů


Renální kolika

Dobrý den, 8.1.2014 jsem prodělala ranální koliku, konkrement vyšel, byly nasazeny...

Alkohol - játra, skvrny na kůži

Dobrý den, jsem žena je mi 48 let a rada piju víno. Uz asi pul roku mám průjem....

Obtíže po extrakci zubu

Dobry den, pred mesiacom mi bola chirurgicky odstranena osmicka vlavo dole,...

Bolesti kloubů, sucho v ústech, potíže se zrakem

Dobrý den,moje problémy jsou obsáhlejšího rázu ale už nevím co mám dělat.Jen...

Vyplnění zubního kanálku

Dobrý den, Stomatoložka se mi již na druhý pokus, neúspěšně, snažila dostat...

Reklama
Zavřít