Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

HAC

Antikoncepce Tereza 3.10.2017

Dobrý den,

dnes jsem navštívila svoji gynekoložku, s tím, že bych chtěla vysadit hormonální antikocepcí Mirelle. Je mi 19 let a antikoncepci beru dva roky a vystřídala jsem již dvě různé značky. Mám pocit, že jsem díky antikoncepci přecitlivělá, výbušná což vede k častým nesmyslným hádkám s partnerem, častěji nemocná a trpím opakovanými silnými migrénami, což jsem před braním antikoncepce takové problémy neměla i chuť na sex není taková jako bez antikoncepce. Prostě se necítím ve své kůži. Nerada bych ubližovala svému tělu i partnerovi, proto jsem se rozhodla vysadit antikoncepci a domluvit se ze svojí gynekoložkou na nitroděložním nehormonálním tělísku. Bylo mi řečeno, že mám kvalitní antikoncepci, že je to vše v mé hlavě a antikoncepce Mirelle má nízkou hladinu hormonů a nemá na to všechno žádný vliv, dále, že mi tělísko nezavede, že jsem mladá a nehormonální tělísko nezavádí vůbec. Ráda bych se od prášku oprostila a vyčistila si od nich tělo. Myslíte, že mám antikoncepci vysadit dávat si s partnerem při sexu velký pozor. (Partner i když beru antikoncepci před vyvrcholením ejakuluje mimo mne). Budu moc ráda za Váš názor.

Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, kromě hormonální antikoncepce existují i jiné možnosti ochrany před otěhotněním, které jsou ale zatížené větším rizikem selhání antikoncepčního efektu. Určitě mezi ty nejméně účinné metody patří právě přerušovaná soulož, de velice záleží na zkušenostech partnera, také nezabrání přenosu pohlavně přenosných nemocí. Lečí a účinnější metodou je používání kondomu, případně femindomů (takový kondom pro ženu zavedený do pochvy) či různých spermicidních gelů, které se zavádí před stykem do pochvy a usmrtí spermie. Pokud ale neplánujete v nejbližších 4-5 letech otěhotnění, připadá mně nitroděložní tělísko jako dobrá alternativa. Hormonální nitroděložní antikoncepci, obsahující syntetický hormon, mohou používat i mladé dívky, nejen ženy po porodu, protože není zatíženo vyšším rizikem zánětu dělohy. Jednou z takových antikoncepcí je tělísko Mirena, které zahušťuje hlen děložního hrdla a znemožní tak spermiím oplodnit vajíčko. Zároveň tlumí a snižuje pohyblivost spermií v děloze a ve vejcovodech. Zabraňuje růstu děložní sliznice a nedochází tak k uhnízdění vajíčka. Mirena působí pouze v děloze a nijak výrazně neovlivňuje hormonální hladiny ženy. Pokud Vaše gynekoložka tělíska nezavádí musíte se obrátit na jiné pracoviště, kde Vám vyjdou vstříc a tělísko zavedou. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Krvácení při užívání HAC
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda může mít kolonoskopické...
HAC
Dobrý den chtěla jsem se zeptat před svatkama jsem...
HAC
Dobry den, pred 3 mesici jsem si zapomela vzit HA takze...
HAC
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak moc je účinná...
HAC
Dobrý den, mám sice pravidelnou menstruaci cca 4 dny...
HAC
... ještě jsem se zapomněla zeptat jestli budu chráněná...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HA, myomy,poruchy menstr. cyklu

Dobrýden, již jsem posílala obdobný dotaz a nyní se chci zeptat, zda je možné...

HA, ochrana během prvního týdnu krvácení

Dobrý den, přítelkyně začala brát antikoncepci cca před 2 týdny a chci se zeptat,...

HA, zdravotní problémy a špinění

Dobrý den. Více než rok beru HA Bonissa a nikdy jsem neměla žádný problém, až...

HA. Norethisteron

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaké účinky má norethisteron vůči oplodnění....

Ha+amoksiklav

Dobrý den, dostala jsem na zánět močáku amoksiklav. Beru Ha, kterou doberu v...

HAC

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak moc je účinná antikoncepce Lunafem. Svou...

HAC

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, menstruaci jsem dostala 3. Května... Ale teprve...

HAC

Dobrý den chtěla jsem se zeptat před svatkama jsem byla na gynekologii pro recept...

HAC

Beru HA jangee, 6. den bráni tabletek, tzn. po menstruaci jsme měli s přítelem...

HAC

Dobrý den už jsem tady jednou psala a chci se znovu zeptat.Beru antikoncepci...

HAC

Dobrý den, mám sice pravidelnou menstruaci cca 4 dny bez vynechání, ale mám...

HAC

Dobry den, pred 3 mesici jsem si zapomela vzit HA takze jsem byla bez ni mesic...

HAC

... ještě jsem se zapomněla zeptat jestli budu chráněná hned po menstruaci když...

HAC a akné

Dobrý den, mám dotaz ohledně antikoncepce Rhonya. Dobrala jsem nyní 3. plato....

HAC a anamnéza HŽT

Dobrý den, před dvěma roky jsem prodělala hlubokou žilní trombozu v důsledku...

HAC a ATB

Dobrý podvečer, chtěla bych se zeptat, 3 dny mi pichali penicilin na anginu...

HAC a ATB

Dobrý den začala jsem brát antikoncepci Ayreen, ale asi po 6 dnes užívání jsem...

HAC a ATB

Dobrý den, už druhý měsíc užívám antikoncepci jeanine, ale teď jsem dostala...

HAC a ATB

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli antibiotika Sumamed 500 mg snižuje účinnost...

HAC a ATB

Dobry den, beru uz par let antikoncepci Tri regol... pred třemi měsíci jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Konizace čípku, HPV

Dobrý den, obracím se na Vás, protože bych ráda slyšela další názor a radu....

Krvácení po hysterektomii

Dobrý den. Jsem 27 dnů po odstranení dělohy a vaječníků - endometroidní karcinom....

Bolesti břicha, slinivky, malabsorpce


Zvýšené jaterní testy

Byla jsem na sono břicha kvůli opakovaně zvýšeným jaterním testům. Paní dr....

Bolest ušního lalůčku

Dobrý den, posledních pár měsíců mě trápí bolest levého ušního lalůčku. Na pohled...

Přenos HIV přes kondom

Krásný den. Mám dotaz ohledně přenosu HIV nebo jiné pohlavní nemoci při použití...

Bolest a pálení v oblasti rozkroku

Paní doktorko, chci Vás z Vašeho pohledu poprosit o radu, co může způsobovat...

Pálení močové trubice

Dobry den, uz asi 4. Mesic mam problem s mocovou trubici. Pred dvema mesici...

Streptokok v krku


Bolestivé puchýřky na genitálu

Dobrý den, jsem na dovolené u moře a z ničeho nic mi otekla oblast kolem genitálií...

Svědění močové trubice a bolestivý orgasmus

Dobrý den, po močení mě svědívá močová trubice a bolí mě orgasmus. Nejvíc...

Bolest klíční kosti


Konizace čípku děložního

Dobry den,tento týden jsem objednána na konizaci delozniho čípku. Sestra já...

Užívání Euthyrox 50

Dobrý den, od ledna mě trápily potíže se žaludkem kdy se mi vracely kyseliny...

Bolest ruky

Dobrý den, prosím o řadu,této části jak je ukázané prsten na fotce ,mam ostrou...

Streptokok oralis v močové trubici


Průjmovitá stolice a antikoncepce

Dobrý den, od včerejška mám prujem, dneska už i vodnaty i horečky, takže mám...

Seropram vs Citalec


Imunita

Dobrý den, na poruchy imunity (v komplementu) mi byl předepsán inunor. Ráda...

Zarudlé okolí rtů a koutky

Dobrý den, již delší dobu mám potíže se zarudlým okolím rtů, problém trvá zhruba...

Reklama
Zavřít