Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

HCV, HIV, Zvětšená uzlina, Deprese

Infekce Vojta 30.11.2012

Jsem muž , výška 185cm, 82Kg
Cca od 20-ti let tj. sedm let mám vzadu za hlavou na krku tvrdou a nebolestivou bouli, boule je pohyblivá a je pod kůží. Stejné ale menší mám ještě 2 vzadu na hlavě (symetricky). Jednu jsem měl ještě přímo za uchem ale ta se mi před třemi měsíci zvětšila, proto jsem navštívil lékaře. byl jsem poslán na chirurgii, byla to uzlina - zvažována sarkoidóza, histoplaszmosa atd... , byl jsem na infekčním kde:
Závěr: ve výše provedených lab. vyš. je nízká sedimentace krve, v krevní obraz bez nápaditostí, v diff. krevním obraze jsou zvýšené hodnoty neutrofilů, je oj. plazmat. reakce lymfocytů, D-dimery jsou v normě, hodnoty Quicka je mírně snížená, ostatní koag. parametry jsou v normě, v provedeném biochem. vyš. krve je mírně snížená hodnoty draslíku, ostatní icohem. hodnoty jsou v normě, serolog. vyš. krve na hepatitidu B je negativní, serolog, vyš. krve na protilátky proti hepatitidě typu C je anti HCV ELISA pozitivní, opak vyš. krve – PCR HCV RNA je negativní, kontrolní vyš. krve na protilátky proti hepatitidě typu C je negativní – hepatitida typu C serolog. vyš. krve i PCR vyš. krve vyloučena, serolog. vyš. krve na protilátky proti tularémii, toxoplazmose, listerii, EBV – je negativní, serolog. CMV - anamnestické protilátky, stav po proběhlé infekci v minulosti. ASLO i revmat. faktor je negativní, vyš. moč chem. + sed. je bez patolog. nálezu. RTO srdce a plic bez patolog. nálezu. DOP: kontrola v inf. ambulanci za ½ roku – klin. kontrola + HCV RNA PCR.
některé výsledky:
P1b:0.00 j, WBC:10.0 10E9/1, RBC:5.40 10E121, HGB:162 g/1, HCT:0.48 1/1,
MCV:89.1 fl, MCH:30.0 pg, MCHC:337 g/1, PLT:189 10E9/1, NEUT:0.767,
LY:0.139, MON:0.076, EO:0.017, BA:0.001,
SEG:0.82 j, Tyč:0.01 j,
YTD: makrotrombocyty
PBR: oj. plazmatická reakce lymfocytů
Teď můj dotaz: ;-)
Lékař mě ujišťoval, že se uzlina může zvětšit po určitých prodělaných nemocech a že to nic není, nicméně.....
Lékař otom že mám ještě uzlinu na krku a dvě na hlavě neví, a jelikož se cítím docela unavený tak nevím, jestli mám čekat na příští kontrolu nebo to řešit hned (mám to daleko).
Mám si nechat udělat test na HIV? Pozná se to z uzliny? Nemám rizikové chování.
Ta žloutenka je vyloučena?
Poslední dobou jsem hodně vystresovaný a občas mám deprese, asi z těch vyšetření a nebo že čtu na internetu různé „diagnózy“ . Takže budu rád i za stručnou ale hlavně uklidňující odpověď.
Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Z vašeho dotazu nevyplývá, jak dopadlo histologické vyšetření uzliny - předpokládám, že vám uzlinu na chirurgii vyřízli a zaslali ji na histologické vyšetření.
Co se týká vyšetření na HIV, tak toto vyšetření by se také mělo provést při diferenciální diagnóze uzlinového syndromu.
Lékař má pravdu, že se uzliny mohou zvětšin při "obyčejných" virových infekcích a kontrola je jistě na místě. Pokud by došlo k rychlým změnám na uzlině nebo na kůži nad ní (zvětšení uzliny, zarrudnutí kůže, bolest nebo teploty) vydejte se k lékaři neprodleně.

Související dotazy

Zvětšená uzlina
Dobrý den, Zhruba před 2-3 týdny jsem prodělal nějakou...
Zvětšená uzlina
Dobrý den. Již několik měsíců mam v submandibulární...
Zvětšená uzlina
Dobrý den, Moc vás prosím o odpověď, jsem trochu vystrasena....
HIV
Dobrý deň, dal som si spraviť vyšetrenie HIV a ostatných...
Zvětšená uzlina
Dobry den,asi pul roku možná déle mam na právem třisle...
HIV?
Dobry den, mohou ty trvajici obtize ( neustale extremni...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hcg v krvi

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký je vlastně výsledek hcg z krve, když...

Hcg v krvi

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Moje poslední menstruace byla 25.3. nyní mám...

HCG v krvni

Dobry den, pane doktore, dne 8.01. probehl pohl.vstyk.15-19.01. jsem mela menstruaci...

Hcg z krve, průjem v prním týdnu braní HA

Dobrý den, mám problém. V prvním týdnu braní antikoncepce jsem měla vodnatý...

Hci rict svuj problem odborníkovi na pohl.choroby

Dobrý den měl bych na vás velkou prosbu potřeboval bych se trochu uklidnit a...

HCV

Dobrý den, je možné se nakazit virem hepatitidy c tak, že člověk "spolkne" krev...

HCV a Chlamydie pneumonie

Dobrý den, před 7 měsíci jsem ukončila léčbu Hepatitidy C, která byla dost náročná...

HCV infekce

Dobrý den.Když jsem si pročítala otázky a odpovědi v HIV poradně tak doktor...

HCV infekce

Paní doktorko,co znamená HCV infekce? O jakou infekci se jedná? Čeho je to infekce?...

HCV infekce

Dobrý den.Slyšela jsem že HCV infekce může způsobit falešně negativní výsledek...

HCV/HBV a HIV infekce

Dobrý den paní doktorko. Navazuji na již dříve položené dva dotazy. Po 13 týdnech...

HDL cholesterol

muž 38 let, 183 cm/ 90 kg, sportovec, prosím o komentář k nízké hladině HDL...

HDL cholesterol


HDL cholesterol

Dobrý den, chci se zeptat na hodnotu HDL 0,6 jak ji mám zvýšit. Běžné doporučení...

HE4

Dobrý den, měla jsem zvýšený marker he4 (75), ca 125 nikoliv (7). Proběhla operace,...

Heamophilus a Streptokok

Dobrý den, jmenuji se Týna a po výtěru z krku mi bylo řečeno, že mám Hemofilus...

Heberdenovy uzly

Dobrý den, prosím Vás, jak vznikají Heberdenovy uzly? V naší rodině tím trpí...

HEDONIN 200 mg Quetiapinum

Matka 85 let, nyní v DD s zvl. rež. soukr. V minulosti v léčebně stat. Trpí...

Helicid (obsahuje laktózu a sacharózu) a alergie na mléko a laktózu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat dostala jsem prášky helicid 20, na dvanacternikovy...

Helicid 20

Dobrý den. Na alergologii mi před pár měsíci předepsali Helicid 20 kvůli pálení...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Svědění v oblasti ochlupení

Dobrý den pane doktore, přibližně před měsícem jsem léčila infekci v moči, na...

Ateromatoza


Cysta endometroidniho vzhledu s papilarni prominenci

Dobrý den, Rada bych se zeptala viz zaslané foto co znamená cysta endometroidniho...

Hlen ve stolici u kojence


Lehce zvýšená teplota


Zalehlé ucho


Opakující se kolapsy

Dobrý večer, v listopadu 2015 jsem poprvé zkolabovala při hospitalizaci v nemocnici...

Boule na krku

Dobrý den asi před dvouma dny se mi udělala boule na krku v oblasti na levé...

Bolest v krku ráno

Dobrý den. Prosím každé ráno me bolí v krku. Po 20 minut co polknu přestane....

Svědění celého těla

Dobrý den,už dlouhou dobu mě trápí svědění celého těla.Nemám žádnou vyrážku...

Parestezie na horních a dolních končetinách

dobry den, mam potize se zvlastnim pocitem na kuzi: popsal bych ho jako svedeni,...

Skvrny mezi hýžděmi

Dobrý den, předem se omlouvám za tento příspěvek, ale mám takový choulostivý...

Délka penisu v adolescenci

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli má délka penisu je správná je mi 15 let...

Bodavá bolest pravého oka


Bolest břicha a průjem po užívání antibiotik

Dobrý den, budu ráda jestli mi poradíte. Brala jsem antibiotika Amoksiklav kvůli...

Vyrážka na penisu

Dobrý den, před 3 dny se mi udělala červená skvrna na penisu(foto)... Rizikový...

Opoždění menstruace

Dobrý den, poslední menstruaci jsem měla 8. Května, 13. Května jsem pouze špinila...

Odvykání kouření

Zdravím, zhruba 2-3 týdny zpátky jsem začal žvýkat tabák siberie, protože chci...

Bolest v pravém podbřišku a varleti


Vyšetření HPV virů


Reklama
Zavřít