Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hci rict svuj problem odborníkovi na pohl.choroby

Infekce David 13.4.2019

Dobrý den měl bych na vás velkou prosbu potřeboval bych se trochu uklidnit a hlavne rict svuj problem odborníkovi na pohl.choroby abych uz nemusel mit strach .jestli by mohl odpovědět pan Procházka Ivo.

Mám dlouholetou přítelkyni jsme spolu uz 5 let bohuzel pritelkyne moc na sex není a občas jsem si zašel na placeny sex u par holek pokaždé bylo vše s ochranou jediný co občas bylo bez ochrany byl oboustranný oral . 9.11.2018 jsem u jedne byl doma bohužel nevim kdy ale praskl kondom vše vyteklo do ni ona mi ukazovala papir ze je zdrava nechal jsem to být . Pak jsem 13.12.2018 byl jeste u jedne a ta byla posledni zase kromě oralu vše bylo s ochranou. Tyden na to jsem dostal antibiotika ospen jelikož mě už 14 dní bolelo v krku antibiotika jsem teda nebral spravne jak bych měl . Na konci prosince u mě začlo časte rihani a od ledna mam divnou stolici takovou rozpadající se a občas bolení bricha v unoru jsem byl na kolonoskopii a gastroskopii vše bylo v pořádku jen mi rekli že to může byt syndrom dráždivého střeva .Jelikož člověk ma o sebe strach tak jsem si myslel jestli to neni HIV byl jsem se okamžitě otestovat bylo to od 13. prosince přesně 113 dní od te poslední holky nechal jsem se testovat na HIV , a žloutenku typu C vše bylo negativní .Můžu se zeptat mám porad strach jestli některé vyšetření nebo některe pášky jako jsou ( antibiotika ospen, omeprazol,pantoprazol controloc,Buscopan ,itoprid nebo inhalační lek na astma Budiair) jestli nemohli ovlivnit tvorbu protilatek a jestli byste mi rekl od ktere holky to mám primo pocitat myslim si ze to bude asi od toho 9.11. jestli se nemylim .U pritelkyne vim že je zdrava jsem jeji první kluk a ona moje první holka vim že takove hlouposti jako jsem dělal ja ona nedělala spis se ji to hnusí posledni nechraneny styk jsem sni mel 26.1.2019 od te doby zase nic udělal jsem nekolikrat hloupost a dost toho lituji v životě mě už taková věc nenapadne tata mi rikal že je to normální že mam mit hlavně ochranu . Nechal jsem si udelat testy na chlamydie a syfilis to take bylo negativní žloutenka typu c jsem slysel že se prenasi krví nebo analem což u mě nehrozi nejsem ani gay a ani nefetuji mohu se zeptat můžu už být klidny pritelkyne mi nedavno rekla že by chtěla se mnou ditě mam hodne velky strach mohl byste mi prosim pomoct. Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, předám Váš dotaz k zodpovězení specialistovi, snad se dočkáte odpovědi od lékaře, kterého jmenovitě požadujete. Pokud ne, pojistím to ještě tím, že Vás bude kontaktovat naše sestřička, která Vám případně zajistí venerologickou, či infektologickou konzultaci k utišení Vaších obav. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Tvorba protilátek není uvedenými antibiotiky a léky nijak blokována. Pokud byste byl nakažen pohlavní chorobou včetně HIV, pravděpodobně byste měl nějaké příznaky (zvýšená teplota, zvětšené uzliny). S definitivní platností je třeba udělat testy 6 měsíců po posledním rizikovém styku, ke kterému patří orální sex.

Odpovídá lékař:

MUDr. Ivo Procházka CSc.


Riziko přenosu HIV při orálním sexu (kdy nedojde k ejakulaci do Vašich úst, což od ženy nenastane) je velmi nízké až teoretické. Riziko přenosu jiných sexuálně přenosných chorob je ale reálně, nicméně do měsíce se zpravidla ukáží příznaky. Pro možnost přenosu HIV je tedy důležitá ta nechráněná soulož, tedy selhání kondomu. Nicméně již dvacet let je jasné stanovisko Světové zdravotnické organizace z roku 2000, že dvouměsíční rezerva je zcela dostatečná (tedy test po třech měsících od rizika), aby negativní výsledek testu mohl být hodnocen jako spolehlivý. Běžně se protilátky (či antigen p24) objevují již po 3-4 týdnech od nákazy (asi 85-90% případů), po dvou měsících je to 98-99%. Testování po šesti měsících se doporučovalo v devadesátých letech minulého století, kdy testy byly méně přesné.
Příznaky po nákaze HIV vypadají jako chřipka (ne nachlazení, ale závažné horečky), ale u třetiny pacientů chybí. A pak jste několik let bez potíží a jediné, co Vás na nákazu může upozornit, je pozitivní HIV test.
Užívání některých antibiotik může mírně zpomalit tvorbu protilátek, ale určitě ne na dobu delší než tři měsíce od rizika. Samotný výsledek HIV testu ale neovlivní.

Související dotazy

Jiný problém
Dobrý den, předem se trochu omlouvám se svůj dotaz,...
Jiný problém
Dobrý den, Mám otázku. Své přítelkyni jsem při...
Problém řeči
Dobrý den, moje potíže začali přibližně před rokem...
Jiný problém
Dobrý den, léčím se na psychiatrii s depresemi. Můj...
Jiný problém
Dobrý den, vím, že to je pravděpodobně normální, ale...
Problém s mou erekcí
Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat. Je mi 28 let a už...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HCG po zamlklém potratu

Dobrý den. Před 3 týdny jsem byla na revizi dělohy po zamlklém potratu (8+4)....

HCG po zamlklém těhotenství

Dobrý den,16.8. Jsem byla na revizi po zamlklem těhotenství,histologie popsala...

HCG test

Dobrý den, mám dotaz 2.7.14 jsem byla na testu Hcg. Byla mi zjištěna hodnota...

HCG test

Dobry den, rada bych se zeptala po jake dobe ( po kolika dnech) se lze 100%...

HCG test

Dobry den, pane doktore,muze se spolehnout na vysledek HCG testu z krve po 19dnech(negativni)...

HCG v krvi

Dobrý den, moc prosím o radu. 17.04.2012 jsem byla na embryotransferu. V út...

Hcg v krvi

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký je vlastně výsledek hcg z krve, když...

Hcg v krvi

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Moje poslední menstruace byla 25.3. nyní mám...

HCG v krvni

Dobry den, pane doktore, dne 8.01. probehl pohl.vstyk.15-19.01. jsem mela menstruaci...

Hcg z krve, průjem v prním týdnu braní HA

Dobrý den, mám problém. V prvním týdnu braní antikoncepce jsem měla vodnatý...

HCV

Dobrý den, je možné se nakazit virem hepatitidy c tak, že člověk "spolkne" krev...

HCV a Chlamydie pneumonie

Dobrý den, před 7 měsíci jsem ukončila léčbu Hepatitidy C, která byla dost náročná...

HCV infekce

Dobrý den.Když jsem si pročítala otázky a odpovědi v HIV poradně tak doktor...

HCV infekce

Paní doktorko,co znamená HCV infekce? O jakou infekci se jedná? Čeho je to infekce?...

HCV infekce

Dobrý den.Slyšela jsem že HCV infekce může způsobit falešně negativní výsledek...

HCV, HIV, Zvětšená uzlina, Deprese


HCV/HBV a HIV infekce

Dobrý den paní doktorko. Navazuji na již dříve položené dva dotazy. Po 13 týdnech...

HDL cholesterol

muž 38 let, 183 cm/ 90 kg, sportovec, prosím o komentář k nízké hladině HDL...

HDL cholesterol


HDL cholesterol

Dobrý den, chci se zeptat na hodnotu HDL 0,6 jak ji mám zvýšit. Běžné doporučení...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Spinální nebo celková anestezie

Dobrý den pane doktore,chtěla bych Vás poprosit o radu(mám plánovaný císařský...

Kousnutí kočkou

Dobrý den, můj bratr má u domečku psa a dvě kočky. Včera jsme byli u bratra...

Lokální kortikoidy a alkohol


Tlak v žaludku

Dobrý večer,měla bych dotaz.jiz týden cítím jakoby tlak v žaludku.neni to nijak...

Lupání v třísle

Dobrý den, zhruba od puberty (dnes mi je 26) jsem si všímal, že mi při zvedání...

Opar a orální sex

Dobrý večer, moc ráda bych Vás poprosila o radu. S přítelem jsme včera provozovali...

Únana, supraventrukulární tachykardie

Dobrý den, chci se zeptat, jestli můžou problémy se srdcem souviset i s velkou...

Alergie na Biseptol

dobrý večer.Mám desetiletého syna u kterého byla zjištěna vrozená vada zdvojená...

Nadýmání

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Je mi 14 let a trápí mě dlouhodobě nafouklé...

Bolest kloubů a celého těla

Dobry den, uz fakt nevim kam se obratit.Zacalo to bolestma kloubu( kycelni,...

Zalehlé ucho při rýmě


Spermie

Dobrý den rád bych se zeptal, zda "dokážou být spermie živé...i mimo oblast...

Angína

Dobrý den, Od úterý mám angínu a od čtvrtka beru antibiotika Penbene. Jak...

Enterococcus faecalis-rezistencia na lieky- ďalšia liečba

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu. Na urológii mi zistili Enterococcus...

Bolest zad a hrudní páteře

: Dobrý den, už tak 3týdny mám problém s bolestí zad v oblasti hrudní páteře....

Může škodit sledování pohádek dítětem - na mobilu u jídla ?

Dobrý den, máme 2 letou dceru, která při každém jídle sleduje na mobilním telefonu...

Bolesti bederní páteře

Dobrý večer, prosím o vysvětlení mé diagnózy, již 10 let trpím bolestmi bederní...

Pupínky u močové trubice

Dobry den, Chtela bych se zeptat co muzou byt pupinky u močové trubice? Viz....

Vyšetření gastroskopie


Ošetření cév děložního čípku laserem

Dobrý den, ve čtvrtek jsem měla pohlavní styk, dnes je pondělí a stále mě...

Reklama
Zavřít