Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hemangiol a Dopegyt

Vnitřní lékařství Šárka 4.11.2017

Dobrý den pane doktore Vachku,
prosím vás i zidpovězení dotazu, od r 2013 se léčím s vysokým krevním tlakem, před plánovaným otěhot. změna léku na Dopegyt, tlak zůstával ale stále vyšší, v 28 t hospitslizace Bulovka, zjištěna vysoká hladina bílkoviny v mmoči, převoz do Motola, tam do 34 + 4 a porod cís. řezem, před tímto kombinace léků na tlak, nyní doma 2,5 měsíce a Dopegyt 1-1-1, tlak ale vyšší především večer (120 - 130/ 88(90, 95). Ledviny testy budou provedeny za týden (krev a moč).
Plně kojím, zmiňujete se v jiném příspěvku že existuje lepší volba než Dopegyt? Bylo by vhodné v mém případě změnit lék? Dále, má 3 měs. dcerka se léčí již 2 týdny lékem Hemangiol kvůli hemangiomu na nose, 2 mh/ kg/ den, teď máme navýšit, ale, přečetla jsem si že i tak je tmá léčba kontraindikací při léčbě dcery Hemangiolem.
Prosím Vás o radu pokud je to možné.
Měla bych změnit léky nebo je vysadit?
Velmi Vám
Děkuji
Šárka

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, bohužel nemám zkušenosti s léčbou Hemangiolem. Vzhledem k tomu, že jsou kontraindikovány všechny antihypertenzíva, neměla by jste kojit, ale určitě nedoporučuji vysazovat Dopegyt.

Na Váš dotaz, zda je možné změnit léčbu hypertenze, aby nebyla kontraindikace, by měl odpovědět specialista, kterému bude Váš dotaz předán.

S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová - praktická lékařka

MUDr. Olga Králová
Odpovídá lékař:

MUDr. Olga Králová

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Fakultní nemocnice Brno

Dobrý den, bylo by vhodné s Vaším ošetřujícím lékařem probrat nutnost užívání léků na vysoký tlak. Kojení bych doporučila zachovat alespoň do půl roka života kojence. Potíž s Hemangiolem je ta, že je to v podstatě mimojiné lék, který snižuje krevní tlak (a tepovou frekvenci), takže pokud by se k němu přidaly další léky na snížení krevního tlaku v mateřském mléku, mohl by se tlak a tep kojence snížit. Všechny léky na tlak sice přechází do mateřského mléka, ale většina z nich je v něm přítomna jen ve velmi
nízkých koncentracích, s výjimkou propranololu a nifedipinu, jejichž koncentrace v mateřském mléku je obdobná jako v krvi matek. V léčbě můžeme volit kombinace více léků ve velmi nízkých dávkách. Po dobu kojení tolerujeme vyšší cílové hodnoty TK pro
nízké KV riziko většiny těchto žen. Dopegyt by se při kojení podávat neměl, měl by být vyměněn za jiný lék.
Takže po poradě s Vaším lékařem, jestli je opravdu nezbytné u Vás vysoký tlak léčit, bych doporučovala změnu terapie (vhodná dvojkombinaci malých dávek antihypertenziv, která by Vašemu miminku uškodit neměla).
S pozdravem MUDr. Králová

Související dotazy

Léčba hypertenze v těhotenství
Dobrý den, prosím o Váš názor. Začínám být zmatená....
Těhotenství
Dobry den,beru v tehotenstvi Dopegyt a ted mi byla...
Hypertenze a kojení
Léčím se s hypertenzí od 34 let.V těhotenství jsem...
Vysoký tlak
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké léky na vysoký...
Vysoký krevní tlak
dobrý den, nyní jsem 30 týden těhotenství, při návštěvě...
Léky na vysoký tlak při kojení
Dobrý den, mám dotaz ohledně předepsaných léků na vysoký...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hellp syndrom

Dobrý den, 11.3 2013 jsem porodila císařským řezem kvuli hellp syndromu předčasně...

Hellp syndrom

Dobrý den. Je mě 28let, Mám za sebou dvě těhotenství a jeden porod. První...

Helmiti

Je pravda, že 95%lidí mají helmintoz? Jakými vyšetřeními nejučinnějšimi se dají...

Help

dobry den,chtela bych se zeptat jake je riziko opak.help syndromu u dalsiho...

Help

dobry den,mam dotaz .prvni porod ve 22letech,normalne ve 40t.vse v pohode.druhy...

Help syndrom

Dobrý den, před 2 léty, u porodu císařským řezem se u mne vyskytl help syndrom....

Hemagel

Dobrý den, je nějaký rozdíl mezi hemagelem a flamigelem?

Hemagiom

Dobry den. Vice nez pul roku mam skvrnu na stehne, ktera ma urcite cervene linky...

Hemachromatoza

Dobrý den , chtěla bych se zeptat.V případě že můj děda měl hemochromatozu,...

Hemangim v pravém laloku jaterním

Dobrý den pane doktore,chtěla bych se Vás zeptat na hypoechoegnní ložisko 22...

Hemangiom

Dobrý den, před nedávnem se mi objevila na lýtku skvrna a chtěl bych se zeptat...

Hemangiom

Dobrý den,chtěla bych se zeptat naHemangiom kalvy,případná rizika,sledování...

Hemangiom

Dobrý den, po bolesti hlavy a křeče do očí jsem byla u očního lékaře kde mi...

Hemangiom

Dobry den, chcela by som sa spytat ci je suvis medzi tvorbou hemangiomov na...

Hemangiom

Angiom? Dobrý den, již pár měsíců mám na ruce tento červený výrůstek, je nějak...

Hemangiom

dobrý den, prosím o přeložení zprávy z MR: Mírná pravostranná herniace ploténky...

Hemangiom

Dobrý den paní doktorko chtla bych se zeptat moje dcera11 tydnu ma na telicku...

Hemangiom

Dobrý den, právě jsem si při sprchování našla na břiše podivný útvar a nejsem...

Hemangiom

Dobry den, rada bych se zeptala, je mi 28 let, a pred mesicem jsem prestala...

Hemangiom

Dobrý den lákaři mi na MR našli hemangion těla C6. Mohli byste mi říct co to...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Lehká distorze kolene

Dobrý den, při zavodech v běhu na 60 m jsem spadla a v nemocnici mi byla zjištěna...

Bolest levého varlete

Dobrý den, už zhruba měsíc mám značně zvětšené levé varle. Ráno je to v pořádku,...

Akutní zánět vedlejších nosních dutin

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně nachlazení, je mi 20 let a již třetím rokem...

Bolest v krku a bělavý povlak


Hlen v kuku


Pupeny na jazyku

Dobrý večer pane doktore, mám takový dotaz v zadu na jazyku mám na každé straně...

Bolest v oblasti pravého spánku

Dobrý den, vím, že asi nebudu jediná, ale tak 2-3x do týdne mívám bolesti hlavy...

Tromboza dolní končetiny


Bolest palce na levé ruce

Dobré odpolene,bolí mě palec na levé ruce,hlavně v klidu.Také se objeví někdy...

Pozitivní těhotenský test a ultrazvuk

Dobrý den prosím o vysvětlení těhotenský test ukázal těhotenství, ale na ultrazvuku...

Svědění, pálení, píchání v levém podpaží

Dobrý den, zhruba před měsícem se mi udělala bulka v pravém podpaží, obvodní...

Střídání teploty chodidel

dobry den, chtel bych se zeptat na problem s chodidly. v poslednich dnech...

Zánět trojklanného nervu

Dobrý den, již čtvrtý den mě trápí bolest v lícní kosti, která vede horní čelistí...

Bolest zubů

Dobry den, jsem v 7 mesici a mam velke bolesti zubu. Rostou mne nejspis 2 moudraky...

Bolest pod kolenem


Myom dělohy

Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné, aby se myom zmenšil nebo postupně...

Bolest žaludku

Dobrý den, mám dlouhodobý problém, který mne trápí intenzivně něco přes rok. Bolí...

Jak dlouho je průkazné THC v krvi a moči


Zvětšené žíly na břiše

Dobrý den, chci se zeptat, zda mohu mít zvětšené žíly na břiše z velkého přibrání...

Bolesti zad, motání hlavy


Reklama
Zavřít