Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hematomy při Stacylu

Praktické lékařství Miloš 22.1.2021

Paní doktorko, mám 10 roků po infarktu a užívám lék na ředení krve. Nejprve jsem užíval duoplavin, po pěti letech trombex a teď asi rok apůl stacyl.
Asi 4 měsíce po infarktu mi občas nepatrně krvácelo z nosu nebo konečníku. Potom se to ustáliloi a 8 roků jsem s tém neměl žádné potíže.
Asi před dvěma léty se mi začaly dělat modřiny a výrony hlavně na předloktí asi 10 cm od zápěstí. Těžko se jich zbavuji, někdy ošklivý výron trvá až několik týdnů. Ošetřuji si to heparoidem, ale moc to nepomáhá. A když se modřin a výronů zbavím, tak mi na ruce zůstávají tmavé fleky. Těch se asi podle kardiologa i kožní lékařky už nezbavím. Na zpevnění krevních vlásečnic užívám čas od času ascorutin 3x denně. Ale zdá se, že ani to moc nezabírá.
Kardiolog mi řekl, že mám stacil snížit 1tableta lichý den 1/2 tablety sudý den. Ale nic nezabírá, výrony až 4x4 cm jsou silné a nepříjemné.
Celkově mě to trápí.
Je mi 73 roků.
Poraďte mi prosím. Děkuji
Poříze

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Chápu vaše problémy a je to velmi nepříjemné, ale situace je taková, že bohužel u některých pacientů tento problém s modřinami vzniká. Mají méně pevnou cévní stěnu. Doporučuje se jednoznačně užívat Ascorutin každý den. Bohužel lepší léčba neexistuje. Proč to u někoho vzniká a u někoho ne, je dáno především narůstajícím věkem a hlavně genetikou. Vaše cévy jsou křehčí. Zabránit se tomu defakto nedá. Jediná možnost je zkoušet léky na ředění a vybrat takový, který by vám činil nejmenší potíže. Pokud to bylo s Trombexem lepší, tak bych se vrátila k Trombexu, Ještě zkuste poprosit vaše lékaře vyměnit Stacyl za Godasal. Tyto léky mají sice stejné chemické složení, ale ze zkušenosti vím, že Godasal tyto problémy dělá méně než Stacyl. Proč to tak je, vám spolehlivě neřeknu, možná je to dáno výrobním procesem každé firmy. Jisté je, že Godasal se jeví k cévám šetrnější. Dále vám doporučuji v letních měsících nevystavovat kůži silnému ostrému slunečnímu UV záření. Jestli jste odolný typ, začněte s postupným otužováním. Po teplé sprše zkuste a chvíli studenou. Cévy se naučí rychleji reagovat a zpevní se. Na toto se ještě zeptejte vašeho praktického lékaře, protože nevím, jak moc máte srdíčko po infarktu poškozené, ale většina pacientů může s postupným otužováním začít a cévám to prospívá. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Hematomy
Dobrý den, ráda bych znala váš názor. Od 10tt trpím...
Hematomy po warfarinu
Dobrý den,moc Vás prosím o radu.Jsem po 5ti opak. flebotrombózách...
Hematomy v děloze při těhotenství
Dobry den, muzete mi prosim vysvetlit jaka jsou rizika...
Fraxiparine a hematomy
Dobrý deň, som v 18tt. Neustále od 11 tt mám problémy...
Hematomy při užívání Warfarinu
Dobrý den, píši za svého téměř 83letého otce, který...
Hematomy
Dobrý den. Mé manželce se na ruce se objevi krvavé...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hematomy

Dobry den.rok zpatky jsem prodelala hlubokou zilni trombozu.lekarka mi nasadila...

Hematomy

Dobrý den, včera na večer jsme šli skákat parkour a já jsem skočil asi z pěti...

Hematomy

Dobry den, obracim se na Vas s dotazem ohledne modrin, ktere se mi udelaly bez...

Hematomy a xeroza kůže

Dobrý den, dědovi se dělají po rukou takovéto skvrny. Nevíte, co to může...

Hematomy bez úrazového mechanismu

Dobrý den, začaly se mi dělat modřiny bez úrazu nebo úderu. Když se jen trochu...

Hematomy na krku

Dobrý den, vzhledem k tomu, že můj problém je dost banální a obava z něj...

Hematomy na nohou

Dobrý den, často se mi tvoří modřiny na nohou, přitom si nejsem vědoma žádného...

Hematomy nehtů

Dobrý den, již tak dva nebo tři týdny mám takto zbarvené nehty. Nevybavuji si...

Hematomy po operaci

Dobrý den Jsem 6 neděl po operaci křečových žil. Měla jsem velké tmavé modřiny...

Hematomy po warfarinu

Dobrý den,moc Vás prosím o radu.Jsem po 5ti opak. flebotrombózách DK.Po inj....

Hematomy při užívání Warfarinu

Dobrý den, píši za svého téměř 83letého otce, který od minulého roku užívá Warfarin....

Hematomy v děloze při těhotenství

Dobry den, muzete mi prosim vysvetlit jaka jsou rizika pro plod . Mam dva hematomy...

Hematomy, krevní sraženiny pod nehtem

Dobrý den, asi před měsícem se mi na palcich objevily tyto cerne fleky. Je...

Hematon

Dobrý den, za jak dlouho po vpichu do žíly (např. odběr krve) se může vytvařit...

Hematony na nohou

Dobrý den,již několik let mám problémy s modřinamy na nohou,bez jakékoli příčiny.Všímá...

Hematurie

Dobry den mam po dobu jednoho roku krev v moči na stupen 1 a nejvice jsem měl...

Hematurie

Dobrý den V roce 2018 jsem byla na operaci pro nefrektomi TU levé ledviny minulý...

Hematurie

Dobrý den!Chtěl,bych se zeptat.Dne 5.2,jsem,byl na inter.odd.na preventivní...

Hematurie

v r.2006 jsem prodělal radikální prostatektomii (C61) a následné ozařování....

Hematurie

Dobrý den, mám opakovanou hematurii, sono v pořádku, IVU bez nálezu, byla jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest vnitřní strany chodidla a paty

Pane doktore, prosím Vás o radu. Asi měsíc mě bolí pata a vnitřní strana chodidla....

Osteochondroza ploténky C 5/6

Moje lékařka nemůže zjistit, proč se mi poslední dobou lehce snižuje tlak, že...

Chondroza a osteochondroza

dobrý den,chci se zeptan na diagnozu - osteochondroza disku L4/5.Incip spondiloza...

ALS Amyotrofická Laterální Skleróza

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli můžu mít ALS. Můj vzdálený příbuzný na...

Bolest kolene

Dobrý den, jíž několik dní mě bolé stehno na vnitřní straně.. prudká a pichlavá...

Horkost hlavy, tlaky ve spáncích

Dobrý den, začalo se mi stávat, že se mi najednou nahrne horkost do hlavy....

Boule za uchem, bolest hlavy


Mam caste prujmy zlute barvy a bolesti v levem boku

Dobry den,mam caste prujmy zlute barvy a bolesti v levem boku.krev mam v poradku...

Bolest prsu

Před pěti dny mě začal bolet levý prs, bylo mi chvilku zima, pak zase horko,...

Kortizol

Jsem hypertonička od roku 2009. Nyní mi byla odebrány hladiny kortizolu - křivka...

Zánět osrdečníku - medikace

Dobrý den ,rád bych se prosím zeptal mam indikaci zánět osrdečníku mám medikaci...

Bolest a tlaky hlavy


Světlá stolice u dítěte

Dobrý den. Mám dotaz ohledně syna 2,5 roku starého. Již delší dobu se u něj...

Macmiror + alkohol

Dobrý den, mám lehký zánět a užívám macmiror 500. Vím, že jsou to antibiotika,...

Trvající bolest a otok naraženého kolene


Snížení bílých krvinek


Brnění po fyzické námaze

Dobrý den, ráda bych se zeptala na brnění levé nohy a ruky. Jsem levák. Brnění...

Poranění prstu na ruce

Dobry den včera jsem uklouzla při procházce se psem mám otekly prst na levé...

Žluté dlaně

hezky den,prosim o radu co muze zpusobit zlute zbarveni dlani

Od začátku září mě trápí bolest svalů, pocit neustálého namožení svalů, únava.

Dobrý den, prosím Vás o radu. Od začátku září mě trápí bolest svalů, pocit...

Reklama