Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hepatitida B/C

Infekce Matěj 30.7.2015

Dobrý den,

chtěl bych se opět zeptat na možné infekční onemocnění hepatitidou B a C. Již jsem absolvoval testy na protilátky po 93 dnech a PCR DNA RNA po 102 dnech. Zatím vždy negativní. Po 94 dnech jaterní testy u praktického lékaře ALT: 0,51; AST: 0,38, Bilirubin celk. 14,7; konjugovaný 5,1. Aktuálně jsem si nechal dělat jaterní testy soukromě ALT: 0,24; AST: 0,32; GMT: 0,58; ALP: 0,84; Bilirubin total 10,8. Na testy HCV/HBV protilátky se chystám příští týden tedy po 120 dnech. od cca 90 dne potíže s pobolíváním v oblasti epigastria. Světlá stolice stále, ale někdy již tmavší, občas zácpa, nebo průjem. Moč subjektivně také tmavší, ale začal jsem užívat opět B-komplex. Praktický lékař provedl pouze sonografii břišní dutiny a ledvin. Prý je problém psychický ze strachu z infekce.

Prosím o odpověď a radu: 1) Přestože jsou uvedené jaterní parametry stále v normálním rozmezí může i rozdíl v řádech desetin u ALT a jednotek u Bilirubinu odrážet akutně probíhající hepatitidu. Resp. lze laicky hledat příčinu snížení v séru tak že se ho dostává více do stolice a naopak. Případně je jeho kolísání běžný jev, například vlivem denní doby, stravy, spánku či stupněm fyzické námahy? 2) jestliže praktický lékař nevidí relevantní indikaci pro další testování na protilátky, kde jinde je možné se v Praze bezplatně testovat? Již jste mi navrhla ať navštívím gastroenterologa. Bohužel bež žádanky od praktického lékaře mě neobjednají. Co tedy dál? Děkuji za Vaši odpověď a čas.



S pozdravem Matěj

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


1. Ne, při akutní hepatitidě se jaterní testy obvykle zvyšují na několikanásobek (výjimkou nejsou ani 100násobné hodnoty) a vaše jaterní testy jsou zcela v pořádku a kolísání v normálních mezích je normálním stavem.
2. na gastroenterologické vyšetření he možné se objednat i bez doporučení praktického lékaře. Stačí sdělit, že máte obtíže a lékař vás jistě objedná.
Co se týká testování na hepatitidu, souhlasím s vaším praktickým lékaře, že je další testování zbytečné.

Související dotazy

Přenost hepatitidy B a C
Dobrý den.Chtěl bych se zeptat, zda je možné nakazit...
Hepatitida B-laboratorní testy
Dobry den, pozna se z laboratornich testu na hepatitidu...
Hepatitida C
Je možné určit podle podílu viru hepatitidy c, jak...
Hepatitida c
Dobrý den mám hepatitidu tipů c chronickou neberu žádné...
Chronická hepatitida B
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké jsou prognózy...
Průkaz virových hepatitid
Dobrý den, dá se hepatitida B,C ,D spolehlivě prokázat...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hepatitida B

Dobrý den, chci se zeptat na čem jsem. Prosím Vás, někdy začátkem...

Hepatitida b

Mam dotaz ziji se svym pritelem 11 let a ted jsme zjistily ze pritel ma hepatitidu...

Hepatitida B

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem měl orální styk s člověkem který prodělal...

Hepatitida B

Dobry den, chcela by som sa spytat,ci je mozne,ze hepatitida B moze vzniknut...

Hepatitida B a mononukleoza

Dobrý den, mám dotaz, byla jsem na gastroentrologii a zjistili mi po několika...

Hepatitida B a rizika nákazy

Dobry den, Navazuji na odpoved, kterou jsem dostala od MuDr. Folprechta. Muj...

Hepatitida B v těhotenství

Dobrý den jsem těhotná a teď mi dělali první odběry v 11 týdnu volali mě že...

Hepatitida B-laboratorní testy

Dobry den, pozna se z laboratornich testu na hepatitidu B zda je clovek ockovan...

Hepatitida B, C

Dobrý den. Minulý týden jsem navštívila lékaře na vesnici který mi odebral krev....

Hepatitida B,C

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak velké je riziko přenosu hepatitidy C...

Hepatitida B/C + HIV

Dobrý den paní doktorko, pokládal jsem již jeden dotaz ke spolehlivosti HIV...

Hepatitida B/C + HIV

Dobrý den, Navazuji na již dříve položené dva dotazy. Po 13 týdnech od možné...

Hepatitida B/C + HIV

Dobrý den, po rizikovém sexuálním kontaktu jsem byl po 71 a 93 dnech na...

Hepatitida C

Dobrý den,příteli,se kterým žiji třetím rokem byla po kolapsovém stavu před...

Hepatitida C

Je možné určit podle podílu viru hepatitidy c, jak dlouho má pacient žloutenku...

Hepatitida C

Dobrý den, před 3mi roky jsem měla styk s mužem, o kterém sem se teprve nedávno...

Hepatitida C

Dobrý den, je pravděpodobné, aby se člověk nakazil virem hepatitidy C tak,...

Hepatitida C

Dobrý den chci se optat maminka nekde chytla hepatitis c a ma vážne bolesti...

Hepatitida C

Dobry den, chtel bych se zeptat jestli je mozne dostat zloutenku tak, ze jsem...

Hepatitida C

Dobrý večer, minuly tyden jsem byl propusten z nemocnice se zaverem R104 a B182 jaterní...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Potíže s trávením

Dobrý den, mám velký problém s trávením jídla, ať už sním cokoliv a v jakémkoliv...

Řitní otvor

Dobrý den, mám 6-ti letou dceru,má problémy s řitním otvorem,mívá často, např....

Pálení, řezání v pochvě

Dobrý den, před několika dny mě začaly sužovat problémy uvedené výše. Netuším,...

Uzkost

Dobry vecer.,rada bych se zeptala jak pracovat s uzkosti,kterou u me vyvolavaji...

Bolest pravé paže, která přechází až k rameni


Lehká distorze kolene

Dobrý den, při zavodech v běhu na 60 m jsem spadla a v nemocnici mi byla zjištěna...

Antibiotika a ibalgin

Dobrý den, na angínu mi bylo naordinováno antibiotikum - Ospamox 1000 mg. Chtěl...

Bradavice na penisu a varlatech

Dobrý den, již delší dobu pozoruji několik bradavic na varlatech a penisu (ne...

Mučení varlat - dotaz

Dobrý den, Několik let mě lákalo BDSM, které jsem také nedávno vyzkoušel...

Motani hlavy silní bušení srce křeče do celého těla

Dobrý den pane doktore spim doma a najednou se probudim a šílení křeče do celého...

Celé oko krvavé po prasklé žilce v oku

Před necelými 4 týdny jsem měla celé oko zalité krví. Oční lékař mi předepsal...

Zlomenina L1

Dobrý den, pane doktore, Dne 8.12. jsem si při pádu z koně zlomila L1 obratel....

Horečka a vyrážka po klíštěti

Dobry den, pani doktorko, prosim o vas nazor. V sobotu jsme 21 mesicnimu synovi...

Kolaps, bakteriální infekce

Dobrý den, maminka zkolabovala, na. Příjmu CRP 270, leukocity přes 30tis. Sama...

Pivo a lék Isoprinosine

Dobry den dostal jsem na posileni dle lehce snizeni na imunologii viz priloha...

Pálení močové trubice

Dobrý den, mému přítelovi se již párkrát stalo, že ho po sexu pálí penis. Já...

Polykání semene

Dobrý den jsem mladý kluk je mi po 18 let a dřív jsem delší dobu polykal VLASTNÍ...



Extrakce zubu a délka ponechání stehů

Dobrý den, tento pátek jsem byla na extrakci zubu (horní sedmičky v levo). Jelikož...

Bulka na jazyku

Dobrý den, už 14 dní mám uvnitř jazyka na levé straně bulku, která je na pohmat...

Reklama