Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hepatitida B/C + HIV

Infekce Matěj 10.7.2015

Dobrý den,

po rizikovém sexuálním kontaktu jsem byl po 71 a 93 dnech na testech HIV (CMIA metoda) negaitvní. Stejně tak negativní Syfilis, a hepatitida B/C protilátky. Chlamydie a kapavka negativní po 60 dnech (moč PCR). V době mezi testem HIV nebrány žádné antibiotika a kortikoidy, pouze asi týden léčen opar na rtu (Herpesin). Nevím o žádném autoimunitním onemocnění. Pozorovano více příznaků mezi 2-12 týdnem. Bílý povlak na jazyku v 8 týdnu od možné infikace výrazně silný, 2-3 dny zduřelá uzlina (bolestivá) pod čelistí a mírně také pod uchem. V témže týdnu dvakrát průjem. Jinde zvětšení uzlin nepozorováno (ačkoliv laicky některé uzliny na tříslech, oproti normálu). V devátém týdnu noční pocení 2-3 dny výrazné, poté méně. V desátém týdnu vyrážka na předloktí (červené, mírně svědivé pupínky, které nemizely). Obecně únava, velice málo spánku, panika, ale také mezi 4-8 týdnu od rizika motání hlavy, hlavně po ránu a dopoledne, občas pocit na zvracení, nebo nechutenství. Pozorován také úbytek váhy 5-6 kg (přikládám možnému stresu) 14 dní jsem v této době bral také Lexaurin a Neurol. Horečka nebyla ani jednou. Ve vztahu k obavě z hepatitidy po 90 dnech pozorována světlejší stolice okrové barvy (mírně lesklá) s několikrát se objevujícími bílo-žlutými kousky. V 94 dni odebrána krev u praktického lékaře. Výsledky prosím viz. příloha. Pokud se nezobrazí formát tak zde některé vyjmuté hodnoty: Bilirubin celk. 14,7 umol/l, bilirubin konjug. 5,1 umol/l, ALT 0,51 ukat/l, AST 0,38 ukat/l.



Prosím o zodpovězení následujících otázek: Lze testy na HIV považovat po 93 dnech za dostatečně validní i v případě koinfekce některé z hepatitid, případně vliv užívání herpesinu na tvorbu protilátek ? V případě hepatitidy B/C lze test protilátek a vyšetření krve po 93 dnech povařovat za vypovídající o možné infekci a lze případně již v tento okamžik prokázat přítomnost hepatitidy jinou metodou např . PCR, RNA HCV a pokud ano kde se lze nechat v Praze vyšetřit. Děkuji moc za odpověď a omlouvám se za příliš dlouhý dotaz. Přeji pěkný den

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Protilátky proti HIV lze po této době považovat za validní.
Herpesin nemá vliv na tvorbu protilátek proti žloutenkám. Navíc vaše jaterní testy jsou zcela v normě, proto nyní jistě neproděláváte žádný typ žloutenky. Pamatujte ale, že inkubační doba hepatitid je dle typu až 6 měsíců, proto vyšetření na žloutenky po 93 dnech není dostačující. Testy PCR (PCR HCV nebo HBV DNA) lze samozřejmě provést, ale vzhledem k normálním jaterním testům nevidím k provedení těchto testů důvod. Za úhradu (v ceně několika tisíc) si tyto testy můžete nechat udělat u jakéhokoliv lékaře, včetně praktika. Nyní postačují testy na vyšetření protilátek proti žloutenkám. Pokud by tyto byly pozitivní, je vhodné přistoupit k vyšetření PCR.

Související dotazy

Přenost hepatitidy B a C
Dobrý den.Chtěl bych se zeptat, zda je možné nakazit...
Hepatitida B-laboratorní testy
Dobry den, pozna se z laboratornich testu na hepatitidu...
Můžu se nakazit HIV nebo hepatitidou C při močení do šampusky?
Dobry den, jen by me zajimalo, zda je nejake riziko,...
Hepatitida C
Je možné určit podle podílu viru hepatitidy c, jak...
Riziko hepatitidy C
Dobry den, jake je roziko nakazy hiv nebo hepatitidy...
Hepatitida c
Dobrý den mám hepatitidu tipů c chronickou neberu žádné...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hepatitida B

Dobry den, chcela by som sa spytat,ci je mozne,ze hepatitida B moze vzniknut...

Hepatitida B a mononukleoza

Dobrý den, mám dotaz, byla jsem na gastroentrologii a zjistili mi po několika...

Hepatitida B a rizika nákazy

Dobry den, Navazuji na odpoved, kterou jsem dostala od MuDr. Folprechta. Muj...

Hepatitida B v těhotenství

Dobrý den jsem těhotná a teď mi dělali první odběry v 11 týdnu volali mě že...

Hepatitida B-laboratorní testy

Dobry den, pozna se z laboratornich testu na hepatitidu B zda je clovek ockovan...

Hepatitida B, C

Dobrý den. Minulý týden jsem navštívila lékaře na vesnici který mi odebral krev....

Hepatitida B,C

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak velké je riziko přenosu hepatitidy C...

Hepatitida B/C

Dobrý den, chtěl bych se opět zeptat na možné infekční onemocnění hepatitidou...

Hepatitida B/C + HIV

Dobrý den paní doktorko, pokládal jsem již jeden dotaz ke spolehlivosti HIV...

Hepatitida B/C + HIV

Dobrý den, Navazuji na již dříve položené dva dotazy. Po 13 týdnech od možné...

Hepatitida C

Dobrý den,příteli,se kterým žiji třetím rokem byla po kolapsovém stavu před...

Hepatitida C

Je možné určit podle podílu viru hepatitidy c, jak dlouho má pacient žloutenku...

Hepatitida C

Dobrý den, před 3mi roky jsem měla styk s mužem, o kterém sem se teprve nedávno...

Hepatitida C

Dobrý den, je pravděpodobné, aby se člověk nakazil virem hepatitidy C tak,...

Hepatitida C

Dobrý den chci se optat maminka nekde chytla hepatitis c a ma vážne bolesti...

Hepatitida C

Dobry den, chtel bych se zeptat jestli je mozne dostat zloutenku tak, ze jsem...

Hepatitida C

Dobrý večer, minuly tyden jsem byl propusten z nemocnice se zaverem R104 a B182 jaterní...

Hepatitida c

Dobrý den, za jak dlouho od potenciálního momentu nákazy je možné na základě...

Hepatitida C

Byla jsem na krevních testech a zjistili my protilátky proti hepatitidě C. Hodnoty...

Hepatitida C

Dobrý den, včera jsem v práci kapatkem překapávala plazmu a mám dojem, že mě...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Píchání v pravém podbřišku při chůzi

Dobrý den, prosím Vás o radu. Od včera odpoledne jsem začala pociťovat bolest...

Zarostlé ušní dírky

Zdravotní sestřička a píchání dírek - Dobrý den, jak mi teď natékají boltce...

Cipralex

Dobrý den,chci se zeptat na užívání cypralexu-užívám ho 1 rok a byliny kotvičník.Je...

Nadměrné pocení


Zamotání hlavy, chvilková ztráta paměti, zmatenost

Dobrý den, babičce je 86 let. Už asi rok mívá stavy, že se chytne za hlavu,...

Pálení konečníku

Dobrý den, měl bych na Vás prosbu.. ve čtvrtek jsem si koupil kebab s opravdu...

Infekce

Dobrý den, je mi 21 let, posledni dva týdny mývám 2-3 denně návaly horka...

Operace lícního nervu, oddálení menstruace, vada koagulace

Dobrý den , jsem 9 měsíců po operaci neurinom akustiku a příští týden 9.1. mám...

Pupínky na zadku


Zánět nervu zubu

Dobrý den, řeším aktuálně tento problém, zubař mě léčí již druhý měsíc zub,...

Pálení a zarudnutí penisu

Dobrý den, manžel má problém s penisem, je zarudlý, občas pálí, zatím oplachuje...

Infekce moč. cest

Dobrý den, jsem muž 22 let a zhruba před půl rokem jsem měl příznaky zánětu...

Tělesná teplota

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na tělesnou teplotu. Mám již několik let teplotu...

Problém s vyprázdněním stolice

Dobrý den, je mi 48 let a již nějakou dobu mám problém při vyprazdňování stolice,...

CT zápěstí

Zdravím. mám prosím dotaz ,mám již od srpna problém ze zápěstím levé ruky....

Záškuby, tiky ve svalech

Dobrý den, měl bych dotaz na problém dlouhodobějšího charakteru, trvající přes...

Střevní divertikly

Dobrý den, v roce 2014 prvé vyšetření na kolonoskopii, sám od sebe na základě...

Bolest ve stehenním svalu

Dobrý den, již 3 týden mám problémy s pravým stehenním svalem. Při došlapu mě...

Dítě neprospívá

Máme 2-letého syna, od malička špatně jí a od 8-měsíců neprospívá. Nyní na 2...

Bulka na prstu u ruky

Dobrý den, před časem jsem si všimla, že se mi udělala malá boulička pod kůží...

Reklama