Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hladina TSH a darování oocytů

Gynekologie Jana 20.5.2014

Dobrý den,
před nedávnem jsem byla na odběru krve kvůli darování oocytů. Zjistili mi zvýšenou hladinu TSH (5,07) a byla jsem odeslána na endokrinologii. Pan doktor mi udělal ultrazvuk, podle něhož mám naprostou zdravou štítnou žlázu. Podle jeho krevních testů mám hladinu TSH 3,47; fT4 19,0; ostatní hodnoty přikládám v příloze. Pan doktor mi řekl, že je to zcela v pořádku a nebude to nijak léčit a pro darování to vůbec nevadí. Nicméně gynekolog (který má na starosti darování) mi řekl, že je to stále velmi vysoká hodnota, že by hodnota TSH měla být max. 2,0, a že budu muset brát hormony (euthyrox).
Jsem docela zmatená z těchto dvou rozdílných postojů.
Nechci brát hormony, pokud je to podle jiného doktora zbytečné.
Děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví

.Záleží na metodice laboratoře nicméně obecně platí že normální hodnoty jsou tsh 0,37-5, 0,ft4 normální hodnoty 9,8 - 23,1.Je ale pravda, že centra která se věnují odběru oocytů si mohou stanovit vlastní hranice pro dárkyně.
Příjemný den

Související dotazy

Hladina TSH a darování oocytů
Dobrý den, před nedávnem jsem byla na odběru krve...
Zvýšená hladina TSH
Dobrý den, mám dotaz ohledně štítné žlázy. Měla jsem...
TSH
Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79...
TSH
Dobrý den byla jsem na vyšetření krve měla sem TSH...
Darování plazmy
Dobrý den, je mi 29 let, jsem epileptikem a alergikem...
Hodnota TSH
Dobrý den, před 3 roky jsem byla vyšetřena na MR mozku,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hladina rutit v krvi

Dobrý den,kde se si lze nechat vyšetřit hladinu rtuti v krvi? Lze se nechat...

Hladina serotoninu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jakým způsobem se měří hladina serotoninu. Děkuji...

Hladina serotoninu a antidepresiva

Dobrý den, velice stručně bych se rád zeptal. Beru antidepresiva Apo-moclob...

Hladina testosteronu

Dobrý deň ja bych se cgtel optať jaky lekar dela hormonalny testy jako hladina...

Hladina testosteronu

Dobrý den, zhruba po dobu dvou let jsem měl problémy s nadměrnou konzumací alkoholu....

Hladina testosteronu

Dobrý den paní doktorko, na vlstní náklady jsem si nechal udělat test na zjištění...

Hladina testosteronu

Dobrý den, je mi 50 let - sportovně velmi aktivní - u krevních testů mi vyšel...

Hladina testosteronu

Dobrý den, Mám dotaz ohledně nízkého testosteronu a jak s ním naložit. Zaplatil...

Hladina testosteronu

Dobrý den, je mi 32 let a mám andrologem prokázanou nízkou hladinu testosteronu...

Hladina TSH a darování oocytů

Dobrý den, před nedávnem jsem byla na odběru krve kvůli darování oocytů. Zjistili...

Hladina TSH a fT4 štítné žlázy

Dobrý den Chci se zeptat jestli jsou mé hodnoty štítné žlázy TSH 4,530 mU/l...

Hladina TSH před otěhotněním

Dobrý den, s manželem jsme se půl roku snažili o miminko - neúspěšně. Na gynekologii...

Hladina TSH vysoká

Dobrý den v roce přibližně před rokem mi byla zjištěna hladina TSH 100 a více,lékař...

Hladina tuků v krvi

Dobrý den Prosím Vás. ...Výsledky krevního rozboru:cholesterol LDL-3.92...

Hladina vápníku v krvi

Prosím o radu, moje mamka(50), měla zvýšenou hladinu vápníku v krvi, odstranili...

Hladina vit. D

Hladina vitamínu D. V roce2015 mi byla zjištěna nízká hladina vitamínu D myslím...

Hladinu cukru

je mi 40let,189cm,127kg ,2roky mám diabetes 2,jsem na dietě hodnoty cukru po...

Hladiny bílkovin v krvi

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli existuje nějaký přípravek popř. dieta,...

Hladiny erytrocytů a leukocytů v moči

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,jaké jsou otpimální hladiny erytrocytů a leukocytů...

Hladiny hCG

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na otázku ohledně hladiny hormonu hCG. Poslední...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vysvětlení CT vyšetření

poprosím vás o vysvetlenie ct vyšetrenia mojej mamky, lekár jej dal ďalší termín...

Noční bušení srdce a pocení

Dobrý den, celý den se mi vcelku nic neděje ale večer když lehnu do postele,...

Pluzgier na zaludi

Dobry den Asi rok a pol mam problem so zapalmi predkozky, ktore su ale bakterialneho...

Snížená děloha

Dobrý den moje maminka (47)... Má spadlou dělohu na jedné straně.... Často jí...

HSIL

Dobrý den, moje gynekoložka mi sdělila, že je u mě třeba provést konizaci...

Boule u poševního vchodu

Dobrý den, prosím o radu. Jsou to 4 měsíce, co se mi udělala boule hned u poševního...

Zvýšené CRP

naše babička má zvýšené CRP na 55,s tím spojené dosti velké bolesti kloubů a...

Bílé krvinky v moči

Dobrý den, prosím,chtěla jsem se zeptat zda 194 bílých krvinek v moči je příznakem...

Nesestouplé varle

Dobrý den pane doktore, obracím se na vás ohledně mého syna. Zajímá mne názor...

Bolesti varlete, tvrdnutí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat a nevím, kam se obrátit. Můj přítel má takový...

Zvýšená hladina kreatininu

Manžel má zvýšenou hlad.kreatininu165.Čím je to způsobeno, jak to léčit. Léky...

Vyvolání menstruace v dřívější době

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. menstruační cyklus mám pravidelný, ale 30.6....

Alkohol po antibioticích

Dobrý den Kdy je možné po dobráni Xorimax 500 požít alkohol Děkuji

Nález v krvi

Dobrý večer moje obvodní lékařka mi brala krev na krevní obraz a sedimentaci...

Únava, slabost, nevolnost

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o Váš názor týkající se mého zdravotního...

Duodenogastrický biliární reflux

Dobrý den. Dnes jsem byla na gastro vyšetření. Výsledkem je Duodenogastrický...

Krvácení z penisu při souloži

Dobrý den mám problém s krvácením z penisu pri souloži,s přítelkyní s kterou...

Bolesti v končetině

Dobrý den, již několik dnů mám nárazové bolesti (vždy třeba hodinu a půl a...

Lék na oddálení menstruace a jeho preskripce

Dobrý den, v létě jedu na deset dní na dovolenou a v půlce mám dostat MS. Chtěla...

Alkohol a cholesterol

Dobrý den, má matka - věk 58 let, pije již desítky let každý den několik piv,...

Reklama
Zavřít