Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Hladina TSH a darování oocytů

Jana . 20.5.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, před nedávnem jsem byla na odběru krve kvůli darování oocytů. Zjistili mi zvýšenou hladinu TSH (5,07) a byla jsem odeslána na endokrinologii. Pan doktor mi udělal ultrazvuk, podle něhož mám naprostou zdravou štítnou žlázu. Podle jeho krevních testů mám hladinu TSH 3,47; fT4 19,0; ostatní hodnoty přikládám v příloze. Pan doktor mi řekl, že je to zcela v pořádku a nebude to nijak léčit a pro darování to vůbec nevadí. Nicméně gynekolog (který má na starosti darování) mi řekl, že je to stále velmi vysoká hodnota, že by hodnota TSH měla být max. 2,0, a že budu muset brát hormony (euthyrox). Jsem docela zmatená z těchto dvou rozdílných postojů. Nechci brát hormony, pokud je to podle jiného doktora zbytečné. Děkuji za odpověď

Odpovídá:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

.Záleží na metodice laboratoře nicméně obecně platí že normální hodnoty jsou tsh 0,37-5, 0,ft4 normální hodnoty 9,8 - 23,1.Je ale pravda, že centra která se věnují odběru oocytů si mohou stanovit vlastní hranice pro dárkyně. Příjemný den

Související dotazy

Hladina TSH a darování oocytů
Dobrý den, před nedávnem jsem byla na odběru krve...
Zvýšená hladina TSH
Dobrý den, mám dotaz ohledně štítné žlázy. Měla jsem...
TSH
Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79...
Darování plazmy
Dobrý den, je mi 29 let, jsem epileptikem a alergikem...
TSH
Dobrý den byla jsem na vyšetření krve měla sem TSH...
Hodnota TSH
Dobrý den, před 3 roky jsem byla vyšetřena na MR mozku,...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hladina protilátek na tetanus

Dobrý den, protože brzy půjdu na preventivní kontrolu, nechala jsem si jako...

Hladina PSA

Je hladina 1.8 PSA u muže 71 let normální,je to již na hranici?Kolik tedy zdraví...

Hladina psa

Dobrý den. Můj otec před 3 lety prodělal operaci prostaty kvůli karcinomu.Nyní...

Hladina rtuti a olova v organismu

Dobrý den, kde si lze nechat vyšetřit hladinu rtuti (a olova) v organismu (kvůli...

Hladina rutit v krvi

Dobrý den,kde se si lze nechat vyšetřit hladinu rtuti v krvi? Lze se nechat...

Hladina serotoninu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jakým způsobem se měří hladina serotoninu. Děkuji...

Hladina serotoninu a antidepresiva

Dobrý den, velice stručně bych se rád zeptal. Beru antidepresiva Apo-moclob...

Hladina testosteronu

Dobrý den paní doktorko, na vlstní náklady jsem si nechal udělat test na zjištění...

Hladina testosteronu

Dobrý den, zhruba po dobu dvou let jsem měl problémy s nadměrnou konzumací alkoholu....

Hladina testosteronu

Dobrý deň ja bych se cgtel optať jaky lekar dela hormonalny testy jako hladina...

Hladina TSH a darování oocytů

Dobrý den, před nedávnem jsem byla na odběru krve kvůli darování oocytů. Zjistili...

Hladina TSH a fT4 štítné žlázy

Dobrý den Chci se zeptat jestli jsou mé hodnoty štítné žlázy TSH 4,530 mU/l...

Hladina TSH před otěhotněním

Dobrý den, s manželem jsme se půl roku snažili o miminko - neúspěšně. Na gynekologii...

Hladina TSH vysoká

Dobrý den v roce přibližně před rokem mi byla zjištěna hladina TSH 100 a více,lékař...

Hladina tuků v krvi

Dobrý den Prosím Vás. ...Výsledky krevního rozboru:cholesterol LDL-3.92...

Hladina vápníku v krvi

Prosím o radu, moje mamka(50), měla zvýšenou hladinu vápníku v krvi, odstranili...

Hladina vit. D

Hladina vitamínu D. V roce2015 mi byla zjištěna nízká hladina vitamínu D myslím...

Hladinu cukru

je mi 40let,189cm,127kg ,2roky mám diabetes 2,jsem na dietě hodnoty cukru po...

Hladiny bílkovin v krvi

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli existuje nějaký přípravek popř. dieta,...

Hladiny erytrocytů a leukocytů v moči

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,jaké jsou otpimální hladiny erytrocytů a leukocytů...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Léčba boreliózy

Dobrý den Před 4 týdny jsem měl klíště. Tři týdny po odstranění flek zrudnul...

Bolesti břicha v těhotenství

Dobrý den, jsem v 9. týdnu těhotenství a začala jsem pociťovat nepříjemné bolesti...

Ekzém

Dobrý den, na prstech a dlaních se mi stále objevují takove suché tecky ktere...

Spánková laboratoř může odhalit příčiny nespavosti

Spánková laboratoř. Toto slovo se v poslední době skloňuje stále častěji. Co...

Dušnost večer

Dobrý večer, ráda bych se na Vás obrátila s prosbou o radu. Mám zjištěný...

Vdechnutí mouchy

Dobrý den, vdechl jsem mouchu? Je to pro plíce škodlivé? Co se stane s tou mouchou...

Záněty močových cest trápí mnohem častěji ženy

Zánět močových cest je potíž, která trápí mnohem častěji ženy než muže. Jde...

Nelze souložit

Dobrý večer,chtěla bych poradit,dcera má přítele bude mu 18 let. Nemůže s ním...

Zvětšení uzlin?

Dobry den, v noci se porad i pres den neustale hrozne potim ( tedy spis uplne...

Krevní tlak u dítěte

Dobrý den ,mám na Vás dotaz. Kolik je běžná víše tlaku u 3 letého dítěte? Děkuji...

Genetické vyšetření

Genetické vyšetření je soubor lékařských úkonů prováděných k diagnostice...

Sucho v ustech

prosím o radu,mám často sucho v ústech a suchý jazyk,trochu bílý povlaka z krku...

MUDr. Yvona Hocková

Ordinace interního lékaře

Svědění kolem konečníku

Dobrý den,pred 2,5 lety jsem mela zlucnikove kameny. Zlucnik mi byl odebran....

Bolestivá bulka v podpaží

V podpaží už mám asi rok bolestivou bulku neustále hrozně bolí je asi 1cm veliká...

Lék Guajacuran

Dobrý den, vážená poradno, v nedávné době jsem se na Vás obrátila s dotazem...

Malé červené svrbivé vyrážky v kruhu

Dobrý den, po návrate z USA, kde som žila 11 rokov sa mi po 1-2 dnoch objavili...

Včasná diagnóza osteopenie může ochránit před vznikem osteoporózy

O tom, že osteoporózou jsou určité skupiny lidí ohroženy více než jiné, se mluví...

Mirena a její negativa?

Dobrý den, omlouvám se,že tento dotaz řeším přes web.,jsem pracovně mino domov,jinak...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×