Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Hyperzenze

Lucie . 1.4.2016 redakce uLékaře

Vážený pane doktore, můj přítel, kterému je 28 let bere již 2 roky léky na vysoký krevní tlak, které mu předepsala praktická lékařka na základě jednoho měření tlakoměrem v její ordinaci. Tento postup mi příjde naprosto nepřípustný. Pokud si přítel prášek nevezme a měří si tlak doma tlakoměrem, má ho v normě. Je možné léky nebrat do doby, než bude provedeno vyšetření na kardiologii, kam je teprve objednán? Moc Vám děkuji za radu.

Odpovídá:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, arteriální hypertenze se diagnostikuje za tří měření, kde krevní tlaku musí být vyšší než 140/80. Nejsem zastánce rychlého nasazování léků. Pokud má přítel krevní tlak v normě a neužívá léky, tak nemusí. Hlavně to řekněte kardiologovi, ať je jasné jaká je situace.

Související dotazy

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hyperventilační tetanie

Dobrý den, zkouším to i tady, protože mi ještě nikdo nepomohl... Nějakou dobu...

Hyperventilační tetanie

Dobrý den, je mi 17 let a mám podezření že trpím Hyperventilační tetanií. Poprvé...

Hyperventilační tetánie

Dobrý den chcel som sa spýtať ohľadom tetania pred pol rokom mi zistili hyperlventilacnu...

Hyperventilační tetanie

Synovi byla po x letech obtíží diagnostikována hyperventilační tetanie a to...

Hyperventilační tetanie

Dobrý den, můj přítel trpí od sedmnácti let tetánií. Bere všemožné prášky, které...

Hyperventilační tetanie, panické ataky.

Dobrý den paní doktorko, předem vám velmi děkuji za odpovězení mého dotazu. Od...

Hyperventilační tetanie,palpitace

Dobrý den..chtěl sem se dotázat nebo spíše vysvětlit laicky lékařskou zprávu...

Hypervitaminóza A

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o informaci ohledně předávkování vitaminem...

Hypervitaminóza K

Dobrý den, mám 9měsíčního syna, od dovršeného 6.měsíce dostává příkrmy (do té...

Hypervitaminoza kobalaminu?

Dobrý den, můj dotaz je směrován na mého dědu,je mu 76 lat a každý týden mu...

Hyperzinkémie

Jsou známa onemocnění s 3-5násobným zvýšením zinku v krvi. Zajímá mě, jestli...

Hypnogen

Dobrý večer. Měla bych dotaz ohledně mojí mamči. Která v noci nemohla spát a...

Hypnogen v těhotenství

Dobrý den. Na mou nespavost jsem užívala hypnogen,před nedávnem jsem otěhotněla...

Hypnotika a závislost

Dobrý den paní doktorko, chtěl bych se zeptat mám problémy se spánkem a moje...

Hypnoza

Dobry den. Nevim,zda-li jsem zvolila tu spravnou kategorii na muj dotaz,ale...

Hypnoza

Dobry den,chtel bych vas poprosit o kontakt na dobreho hypnotizera blizko Veseli...

Hypnoza u dětí

Dobrý den, mám dotaz týkající se hypnózy aplikované na dětech. Domnívám se,...

HYPO ci HYPERtyreoza?

Dobry den, mam 30 rokov, v novemri 2010 som mala missed abortion. Po MA mi...

Hypodenní formace v kraniální části pankreatu-spíše benigní léze

Paní doktorko, na CT ložisko vzhledu hamangiomu, hypodenzní formace v kranialní...

Hypodenzita v bílé hmotě....

Dobrý den. Můj 76 letý otec je po vážné autonehodě. Přímo po autonehodě "vypadal"...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas


Špatná cytologie


Skodi detska odrazedla??


Kolonoskopie: vyšetření, které zachraňuje životy


Alkohol a zvýšené jaterní testy


Křupání v zápěstí


Krev ve stolici


MUDr. Antonín Stříž

Rehabilitaçní ambulance

Zlomenina zápěstí


Otoky nohou po zlomenině pánve


MUDr. Iva Skořepová

Ordinace lékaře specialisty - revmatologie

Vyrazka


Slabost po sladkém


Bolest prsu


Antikoncepce a antibiotika


Zlobí vás koleno? Důvod pomůže odhalit artroskopie


Boule a otoky na hlavě


Oteklý ret


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×