Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Hyperzenze

Srdce a cévy Lucie 1.4.2016

Vážený pane doktore, můj přítel, kterému je 28 let bere již 2 roky léky na vysoký krevní tlak, které mu předepsala praktická lékařka na základě jednoho měření tlakoměrem v její ordinaci. Tento postup mi příjde naprosto nepřípustný. Pokud si přítel prášek nevezme a měří si tlak doma tlakoměrem, má ho v normě. Je možné léky nebrat do doby, než bude provedeno vyšetření na kardiologii, kam je teprve objednán? Moc Vám děkuji za radu.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Nemocnice Pardubice

Dobrý den,
arteriální hypertenze se diagnostikuje za tří měření, kde krevní tlaku musí být vyšší než 140/80. Nejsem zastánce rychlého nasazování léků. Pokud má přítel krevní tlak v normě a neužívá léky, tak nemusí. Hlavně to řekněte kardiologovi, ať je jasné jaká je situace.

Související dotazy

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hyperventilační tetánie

Dobrý den chcel som sa spýtať ohľadom tetania pred pol rokom mi zistili hyperlventilacnu...

Hyperventilační tetanie

Dobrý den, je mi 17 let a mám podezření že trpím Hyperventilační tetanií. Poprvé...

Hyperventilační tetanie

Dobrý den, mám poněkud obsáhlejší dotaz, doufám, že ho zvládnu srozumitelně...

Hyperventilační tetanie

Dobrý den, zkouším to i tady, protože mi ještě nikdo nepomohl... Nějakou dobu...

Hyperventilační tetanie

Dobrý den, od té doby co mě odvezla rychlá s diagnozou hyperventilační tetanie...

Hyperventilační tetanie, panické ataky.

Dobrý den paní doktorko, předem vám velmi děkuji za odpovězení mého dotazu. Od...

Hyperventilační tetanie,palpitace

Dobrý den..chtěl sem se dotázat nebo spíše vysvětlit laicky lékařskou zprávu...

Hypervitaminóza A

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o informaci ohledně předávkování vitaminem...

Hypervitaminóza K

Dobrý den, mám 9měsíčního syna, od dovršeného 6.měsíce dostává příkrmy (do té...

Hypervitaminoza kobalaminu?

Dobrý den, můj dotaz je směrován na mého dědu,je mu 76 lat a každý týden mu...

Hyperzinkémie

Jsou známa onemocnění s 3-5násobným zvýšením zinku v krvi. Zajímá mě, jestli...

Hypnogen

Dobrý večer. Měla bych dotaz ohledně mojí mamči. Která v noci nemohla spát a...

Hypnogen

Dobry den, potrebuji radu ohledne predavkovani leky a nasledkem. Kamaradka si...

Hypnogen v těhotenství

Dobrý den. Na mou nespavost jsem užívala hypnogen,před nedávnem jsem otěhotněla...

Hypnotika

Dobrý večer, Děkuji za předešlou odpověď ohledně sestry, na užívání injekci...

Hypnotika ? vyhýbat se dokud to jde...!!

dobry den chtel bych se zeptat beru rivotril 1 tabletku vecer .Jestly nevadi...

Hypnotika a závislost

Dobrý den paní doktorko, chtěl bych se zeptat mám problémy se spánkem a moje...

Hypnotikum

Chtěla bych paní doktorce poděkovat za odpověď..chci se ještě zeptat, zdali...

Hypnoza

Dobry den. Nevim,zda-li jsem zvolila tu spravnou kategorii na muj dotaz,ale...

Hypnoza

Dobry den,chtel bych vas poprosit o kontakt na dobreho hypnotizera blizko Veseli...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Brnění rtu

Dobrý den, po prestehovani do noveho bytu se mi nekolikrat za den stane ze v...

Varixy na rukou

Dobrý den. V poslední době trpím bolestí rukou v oblasti loktů. Na obou...

Pocit houpání a nestability

Dobrý den, již 2 mesícem mne trápí pocit houpání a nestability. Byla jsem na...

Křeč na srdci

Dobry den☺ je mi 18 let a mam takovy problem a bojim se toho..ksyz se zhluboka...

Hučení v uších

Dobrý den, můj dotaz se netýká mě samotného, nýbrž mého dědečka(86). Již...

Sakroileitida

stp. TEP kyčle vpravo.stp. OT proxim. femuru vlevo,spinabifida S1,horizontalizace...

Bolesti břicha, pocit plnosti, bolest zad

Dobrý den, mám tak 1/2 roku bolesti břicha, byl jsem na kolonoskopii, gastroskopii,...

Tinnitus

Dobrý den, stále silněji mi píská v uších. Je to dlouho trvající problém a je...

Boulička na malém stydkém pysku

Dobrý den, Měla jsem tvrdou bouličku na malém stydkém pysku,už před 2 dny asi...

Trittico 150mg

Dobrý den, užívám léky Trittico 150. Mezi nežádoucími účinky je uvedno i přibírání...

Vysvětlení RTG nálezu

Dobrý den. Můžete prosím vysvětlit RTG nález? RTG LS páteř.osteochiondroza...

Nástřih hráze jizva

Dobrý den dnes jsem 5týdnů po porodu a včera mi krvácela jizva po nástřihu hráze....

Duha kolem světel

Dobrý den, Mám brýle na dálku s dioptrií 3.. Jenomže teď se mi to za poslední...

Praskanie / pukanie v sánke

Dobrý deň pán doktor, chcela by som sa s Vami poradiť ohľadne môjho problému....

Vodnaté puchýřky na noze

Vodnaté puchýřky na plosce nohy Na plosce nohy se mě pravidelně jedno za...

Zákal sklivce

Dobrý den, je mi 59 let v očním sklivci se mi objevily zákalky(větvičky, šmouhy...

Růže a její léčba

Dobrý den, u manželky se objevuje čas od času nemoc zvaná růže a to na dolní...

Ibuprofen a kojení


Sklivcový zákalek

dobrý den chtěla jsem se zeptat všimla jsem si že už delší dobu když se zadívám...

Vrozená srdeční vada - omezení

Dobrý den, je mi 22 a zhruba před půl rokem jsem se hlásil ke studiu na...