Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Hypnotika ? vyhýbat se dokud to jde...!!

Léky tomas 21.9.2017 redakce uLékaře

dobry den chtel bych se zeptat beru rivotril 1 tabletku vecer .Jestly nevadi kdyz pouzivam sportovni doplnky protein atd. dekuji za odpoved

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, v tomto bych problém určitě žádný neviděl, ale bohužel netuším proč berete či máte nasazený Rivotril, takže vás musím pouze upozornit že jde o lék návykový a může vám způsobit velmi vážnou závislost a je vhodný pouze u některých vážných poruch a nemocí a pokud to trochu jde je lepší jej nahradit něčím bezpečnějším, třeba Atarax, případně moderními antidepresivy, které zlepší spánek bez rizika vzniku závislosti, bohužel některé "neškodně" vypadající léky jsou velmi zrádné a lidé na nich závislí dopadají bohužel velmi špatně, ještě vám napíše svůj názor i náš odborník na tyto léky, děkuji za dotaz.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vachek


Užívání proteinových výživových doplňků je možné i při léčbě Rivotrilem. Přesto doporučuji uvážit dvě věci: jednak se zeptal svého lékaře, zda je potřebná léčba Rivotrilem, resp. zda není možná nějaká bezpečnější alternativa. Závislost na lécích z této skupiny se léčí jen obtížně a dlouhodobé podávání Rivotrilu může vést k vážnému poškození mozku. Dále k užívání proteinových doplňků - už i typický český jídelníček obsahuje vyšší množství bílkovin, než je třeba. Optimální je příjem bílkovin pod jeden gram na kilogram tělesné hmotnosti, například tedy při váze 80 kg nekonzumovat více než 80 gramů bílkovin denně, spíše méně. Vyšší příjem bílkovin představuje zátěž pro ledviny. Pokud se věnujete bodybuildingu, je vysoký příjem bílkovin pochopitelný, ale dlouhodobě není zdravý. Nicméně užívání Rivotrilu nepředstavuje z hlediska výživy problém.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Problém se spánkem
Dobrý den. Mám problém se spánkem. Před čtyřmi týdny...
Nespavost
Trpím chronickou insomnií a užívám pravidelně léky...
Nespavost
Užívám hypnotika po úraze kolene /pro silné bolesti...
Tatínek trpí nespavostí
Dobrý den, mám otázku pro svého tátu ohledně nespavosti. Ročník...
Nespavost
Dobrý den, moje dcera Jana Kábrtová má dlohodobě problémy...
Nespavost
Dlouhodobě užívám lék Zolpidem začínám být rezistentní...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hyperventilační tetanie, panické ataky.

Dobrý den paní doktorko, předem vám velmi děkuji za odpovězení mého dotazu. Od...

Hyperventilační tetanie,palpitace

Dobrý den..chtěl sem se dotázat nebo spíše vysvětlit laicky lékařskou zprávu...

Hypervitaminóza A

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o informaci ohledně předávkování vitaminem...

Hypervitaminóza K

Dobrý den, mám 9měsíčního syna, od dovršeného 6.měsíce dostává příkrmy (do té...

Hypervitaminoza kobalaminu?

Dobrý den, můj dotaz je směrován na mého dědu,je mu 76 lat a každý týden mu...

Hyperzenze

Vážený pane doktore, můj přítel, kterému je 28 let bere již 2 roky léky na vysoký...

Hyperzinkémie

Jsou známa onemocnění s 3-5násobným zvýšením zinku v krvi. Zajímá mě, jestli...

Hypnogen

Dobrý večer. Měla bych dotaz ohledně mojí mamči. Která v noci nemohla spát a...

Hypnogen v těhotenství

Dobrý den. Na mou nespavost jsem užívala hypnogen,před nedávnem jsem otěhotněla...

Hypnotika

Dobrý večer, Děkuji za předešlou odpověď ohledně sestry, na užívání injekci...

Hypnotika a závislost

Dobrý den paní doktorko, chtěl bych se zeptat mám problémy se spánkem a moje...

Hypnoza

Dobry den. Nevim,zda-li jsem zvolila tu spravnou kategorii na muj dotaz,ale...

Hypnoza

Dobry den,chtel bych vas poprosit o kontakt na dobreho hypnotizera blizko Veseli...

Hypnoza u dětí

Dobrý den, mám dotaz týkající se hypnózy aplikované na dětech. Domnívám se,...

HYPO ci HYPERtyreoza?

Dobry den, mam 30 rokov, v novemri 2010 som mala missed abortion. Po MA mi...

Hypodenní formace v kraniální části pankreatu-spíše benigní léze

Paní doktorko, na CT ložisko vzhledu hamangiomu, hypodenzní formace v kranialní...

Hypodenzita v bílé hmotě....

Dobrý den. Můj 76 letý otec je po vážné autonehodě. Přímo po autonehodě "vypadal"...

Hypodenzní ložisko


Hypodenzní obsah dělohy, cysta vaječníku

Přeji krásný den, již jeden rok se potýkám se zdravotními problémy, až nyní...

Hypoechogeni ložisko v prsu

chci iformace o tom co znamená výraz hypoechogenní ložisko retomamiliárně uložené...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Cukání v prstu


Motání hlavy, třes rukou, studený pot

Dobrý den, už nějakou dobu mám problém. Začne se mi najednou motat hlava, třesou...

NAFOUKLÉ BŘICHO

Dobrý den, už delší dobu mě trápí nafouklé břicho. Nejím sladké ano mastné potraviny,...

Bolest podbříšku a pálení při močení


Krvácení z nosu

Dobrý den, můj přítel trpí častým krvácením z nosu. Je to hlavně v létě, v zimě...

Bušení srdce

Dobrý den, obracím se na Vás s následujícím problémem. Často se mi stává,...

Brnění rukou

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat.Již asi týden mě doprovází převážně po ránu,když...

Často zvýšená teplota

Dobrý den paní doktorko,dcera 4,5 roku často trpí na zvýšené teploty do 37,5...

Dyshidrotický ekzém, vodnaté pupínky kůže


Mám problem s palenim chodidel

Dobry den,mam problem s palenim chodidel vždycky mě začnou palet večer pomaha...

Problémy s trávením


Bolest hlavy z panické ataky?

Zdravím, zhruba před 2 lety jsem měla asi 14 denní silnou bolet hlavy v jednom...

Bolesti zad

Dobrý den, prosím tímto o vysvětlení pojmů protruze a prolaps ploténky, jaký...

Vysvětlení výsledků z MR

Dobrý den, už dlouho dobu mě trápí bolesti kolen cca 4 roky. Bolesti jsou hlavně...

Vyrážka

Dobrý den,mám dotaz na kterého specialistu se nejlépe obrátit? Na jakémkoli...

MR kvůli potížím s koordinací

Dobrý den. mám dotaz můj skoro osmiletý syn byl na MR, kvůli potížím s koordinací....

Pocit na zvracení, bolest žaludku


Výtok z pochvy a další obtíže

Dobrý den,mám takový problém,mám už přes půl roku přítele a sex míváme docela...

Vynechávání tepu, přeskakování srdce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na mé problémy ohl vynechávání tepu, přeskakování...

Antikoncepce a Brufen 400 a Brufen 600

Dobrý den, zajímalo by mě, zda-li Brufen 400 a Brufen 600 mohou mít nějaké...

Inzerce
×