Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Hyponatremie

Vnitřní lékařství Hana . 6.5.2011 redakce uLékaře

Dobrý den, prosím o radu, která se týká problému pacienta, který chdí do naší lékárny. Je mu 72 let. Má problémy s krční páteří, degenerativní změny. Během dvou let se ocitnul 6 krát v nemocnici se stejnými příznaky a nikdo mu zatím neřekl, kde tkví příčina jeho problému. V popředí stojí vždycky těžká hyponatremie, Na jen kolem 115mmol/l. Draslík je na solní hranici, má i hypochloremii. Nadledviny Ok, sono ledvin Ok, kolonoskopie Ok. Od března tohoto roku je už v nemocnici potřetí. Naposledy byl mimo, nereagoval, těžká apatie. Jindy zase mívá parestezie a z dalších příznaků bolesti hlavy, nauzea, zvracení. Bolení břicha udával jen někdy. Navíc je podrážděný, depresivní, bere antidepresiva Citalec a Trittico. Chtěla jsem se zeptat, zda by se mohlo event. jednat o neurogenní tetanii nebo o např. akutní intermitentní porfyrii. Pokud Vás napadne cokoli dalšího, děkujeme za pomoc. H.N.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, děkuji za velmi podnětný dotaz. Na základě všech Vámi uvedených informací se domnívám, že by stál v diferenciální diagnostice ještě za zvážení Schwartz Barterův syndrom nebo-li SIADH (syndrom inadekvátní produkce ADH - tj. antidiuretického hormonu čili vazopresinu), který může být paraneoplastickým projevem při některých nádorových onemocněních, ale také se objevuje u pacientů na medikaci SSRI.

Související dotazy

Poskozeni mozku ,spatne urcena diagnoza
Dobry den.Pred 2 roky mi byl dg.incipidus diabetes...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hypochondrie?

Přeji Vám dobrý den . Ikdyž se mi o mém problému celkem špatně mluví věřím že...

Hypochondrie?

Dobrý den, delší čas se potýkám s problémy kdy úzkostlivě sleduji své zdraví....

Hypochondrie?


Hypochromní anémie

Dobrý den mám dotaz maminka (71) má těžkou hypochromní mikrocytální anémii diagnostikovanou...

Hypokalcemie

Dobrý den,je mi 45 let,jsem 7 měsíců po totální strumektomii(GB choroba) s těžkou...

Hypokalemie

Dobrý den pane doktore,už 7 let se léčím s vysokým tlakem,který dost špatně...

Hypokalemie

Dobrý den pani doktorko,už jsem do této poradny psala dříve.Mám problém s hypokalemii...

Hypokalemie

Dobrý den paní doktorko,již asi týden mě bolí v oblasti vnitřní strany stehen,mám...

Hypokalémie

Dobrý den, léčím se s hypertenzí, užívám Nebilet 5mg 2-0-0, Perindopril...

Hypolipidemická a hypourikemická léčba a její indikace

Dobrý den, lékař mi z krevních testů sdělil, že mám v krvi větší množství kyseliny...

Hypoplasie ploténky, osteochodroza, zúžení páteřního kanálu..

Dobrý den, jsem zmatena z výsledků z neuro, revma a RTG. Je mi 33 tuším....

Hypoplastická tuba

Dobrý den, chtěla bych se zeptat 9.2. mi byl laparoskopicky odstraněn pravý...

Hypoplazie dělohy

Dobry den,chci se zeptat. Je mi 24 let a pred pul rokem mi muj gynekolog zdelil...

Hypoplazie tepny

Dobrý den, už jsem dostal odpověď na svůj dotaz ze dne 9.5.10.Ale nebyl mi tam...

Hypoplazie varlat

Dobrý den, příteli bylo brzy po narození operativně odebráno jedno varle z důvodu...

Hypoplazie varlat

Dobry den,chtela bych se zeptat s pritel se uz se 3 roky snazime o prirustek,ale...

Hypoplazie, herniace

Dobrý den, prosím Vás, nejsem si zcela jist, zda plně rozumím výsledkům z MR:...

Hyposignální ložisko na mozku nenarozeného dítěte

Dobrý den, ve 24týdnu těhotenství mě poslali na MR, kvůli přetrvávající cystě...

Hypospádia

Dobrý deň, 28.12.2015 sa nám narodil syn s hypospádiou. Chcela by som konzultovať...

Hypospádie

Dobrý den, partner má rozštěp penisu. Chtěla jsem se informovat, zda má tento...

Naposledy přečtené dotazy z poradny



Ultrazvuk krku - nodozity na štítné žláze


MUDr. Eva Maroušková

Praktický lékař pro dospělé

Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Pupínky penisu


Kruhy pod očima


Pulzace aorty

Tepání v břiše Chtela bych se zeptat, zda by mohla byt nejaka souvislost...

Bolest ua ušima


Introvertní povaha a sex


Intoxikace potravinami

Dobry den pritel byl v praci a snedla nejaky spatny steak a parky. Rozklepal...

Strach


Bolest nohou


Červené fleky na kůži


Kožní sufúze


Nepravidelná menstruace


MUDr. Jana Baslerová-Fojtíková

Praktický lékař pro dospělé

Snížená sexuální touha? Viníkem může být i stres


MUDr. Alexandra Vacková

Stomatologická ordinace

Virová hepatitida v číslech


Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×