Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Hypotyreóza v těhotenství ?

Hana 27.9.2015

Dobrý den, paní doktorko, ráda bych znala Váš názor na moji situaci: Léčím se na hypotyreózu (autoimun.tyreoiditida), po porodu před 3 lety, kdy mi stouply hladiny hormonů, mi byla snížena a trvale nechána dávka léku Euthyrox 50 - 1/2 tbl denně, kontroly 1x/půl roku (poslední únor 2015, poté srpen 2015). V červenci 2015 jsem otěhotněla - těhotenství potvrzeno v 5+2 tt; gynekolog otázku štítné žlázy neřešil. Kontrolu na endokrinologii jsem měla "po půl roce" v 6+3 tt a v 7+3 mi byly léky zvýšeny dle výsledků (protože TSH při horní hranici) na Euthyrox 50 - 1 tbl denně. Výsledky: fT4....16,99 pmol/l (norma 12-22), TSH ... 4,01 mIU/l (norma 0,27-4,2), tyreoglobulin 0,18 (norma 3,5-77), anti Tg ... 100,7 IU/ml (norma 0-115). Další ko za 3 měsíce. Nyní jsem narazila na "těhotenský článek", kde se uvádí, že správná hladina hormonů ŠŽ je nejpodstatnější v prvním trimestru. Tak mám obavy, jestli jsem něco "neprošvihla", když k navýšení dávky léků došlo až v 8.tt (možná i 9.tt jelikož miminko se zdá dle ultrazvuku o týden starší). Na druhou stranu si říkám - dle gynekologa, který nabízel určení hladiny hormonů ŠŽ až při prvních odběrech v 11.tt (u mě možná tedy až 12.), by se na případný problém přišlo až úplně na konci 1.trimestru..... Jak to prosím tedy je? Nemohly miminku ty špatné hodnoty hormonů do 8./9.tt uškodit? Předem velmi děkuji za odpověď. S pozdravem H.L.

Odpovídá lékař:

MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie Pracoviště: Soukromá praxe praktického lékaře pro děti a dorost Boskovice a Svitávka

Dobrý den, žádné špatné hodnoty hormonů jste neměla. Výsledky, které uvádíte jsou v normě, takže se o zdraví dítěte nemusíte obávat.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Hypotyreoza a těhotenství
Dobry den, pane doktore/doktorko, v 8. tydnu tehotenstvi...
Hypotyreóza
Dobrý den, jsem 4. mesice po porodu a byla mi diagnostikovana...
Hypotyreoza a přípravek Femibion s jódem
Dobry den, Jsem v 6. tydnu tehotenstvi a byla u...
Byla mně zjistena subklinicka hypotyreoza
Dobry den, mam recidivujici aftosni stomatitidu, kdy...
Hypotyreóza v těhotenství
Dobry den,v puberte jsem se lecila s hypothyreozou,ale...
Hypotyreóza
Dobrý den, v minulosti jsem se léčila se sníženou funkcí...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hypotyreoza v tehotenstve a jod

Dobry den, rada by som sa opytala ci mozem uzivat vitaminove doplnky s obashom...

Hypotyreóza v těhotenství

Dobry den,v puberte jsem se lecila s hypothyreozou,ale po ukonceni vyvoje se...

Hypotyreóza v těhotenství

Dobrý den, prosím Vás o Váš názor na hodnoty hormonu štítné žlázy a doporučenou...

Hypotyreoza v těhotenství

Hypothyreoza v těhotenství. Dobrý den, na mou hypothyreozu se přišlo při druhém...

Hypotyreóza v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 23. týdnu těhotenství a dnes mi byla zjištěna hypotyreóza....

Hypotyreóza v tehotenstvi

Dobrý den, jsem tehotna 30tt a dnes mi byla zjistena hypotyreóza s hodnotami...

Hypotyreóza v těhotenství

Dobrý den, pri trimestrálních testech mi z krvi zjistili TSH- 5.920 a tablety...

Hypotyreoza v těhotenství

Dobrý den, jsem v 7tt těhotenství. Byla jsem na odběrech na štítnou žlázu...

Hypotyreóza v těhotenství

Dobrý den, jsem v 18.tt a byla mi zjištěna mírná hypotyreóza: TSH 4,63 a fT4...

Hypotyreóza v těhotenství

Dobrý den, jsem v 18.tt, léčím se na hypotyreózu. V 11tt byla hodnota TSH...

Hypotyreoza-TSH v normě

Dobrý den, je možné trpět hypotyreozou i při normálních hodnotách TSH? Podle...

Hypotyreoza, HA a poruchy cyklu

Dobrý den, je mi 45 let,mám slabou hypotyreozu a vzhledem k myomům a silné...

Hypotyreóza/krevní testy v pořádku

Dobrý den. Během čtyř let jsem bez výrazné změny životního stylu přibrala dvacet...

Hypotyrodism v tehotenstvi

Vazeny pane doktore, jsem v 6 tydnu tehotenstvi a mam snizenou funkci stitne...

Hypotyroza

Dobrý den.Zjistili mi sníženou funkci štítné žlázy.Dostala jsem euthyrox-1....

Hypovitaminóza D

Dobrý den, chodím pravidelně na endokrinologii především kvúli drobným uzlíkům...

Hypoxicko-ischemická encefalopatie

Dobrý den, dcerka prodělala HIE 3st, teď je ji 2,5 měsíce. Z MRI z 6 týdne má...

Hypoxie behem tehotenstvi

Behem sveho tehotenstvi jsem casto zadrzovala dech, kdyz jsem mijela napriklad...

Hyprkeratická jizva a laserová korekce

Dobry den, velmi me trapi hypertroficka jizva na tvari po chirurgickem odstraneni...

Hyprtenze

Dobry den, prosim o radu. Dnes jsem si po dlouhe dobe meril krevni tlak a hodnoty...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Isoprinosin

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli očkování proti Hpv vakcínou Gardasil...

Náhrada zubů, možnosti, cena

Dobry den. Chtel jsem se zeptat co všechno obnáší falešné zuby na trvalo jaky...

Dneska ráno jsem vyšla na slunce a na nohách se mi udělaly červené fleky

Dobrý den, Dneska ráno jsem vyšla na slunce a na nohách se mi udělaly červené...

Vyšetření krve

Dobry den.Mam dotaz ohledne vysetreni krve co znamenaji hodnoty MCV 96 a MCH...

Boule na krku

Dobrý den týden mám boule na krku na hmat citlivé byla jsem u obvodního lékaře...

Vyrážka na nohou

Dobrý den,udělali se me sveďivé červené fičky na nohu.Můze to byt alergie na...

Zapáchající penis

dobrý den už jsem u vás měl jednou dotaz a moc děkuji, můj problém se vyřešil....

Bolest v podbřišku

Dobry den, uz nekolikaty den ze me vypadavaji krvave hleny, bolest v podbrisku....

Akutní apendicitida, jak rychle se musí operovat

Dobrý den, chci se zeptat jak rychle se má odoperovat slepé střevo při tomto...

Bolesti břicha

Dobrý den .Prosila bych o radu. Jestli to může být žlučník. Týdny možná měsíce...

Bolest po extrakci zubu

Dobrý den, před jedenácti dny (10.3.) jsem byla na extrakci levé spodní osmičky....

Diabetes

DOBRÝ DEN,MÁM TAKOVÝ DOTAZ PANE DOKTORE,PŘED ROKEM JSEM PRODĚLALA OTRAVU Z LÉKU...

Laboratorní nálezy - co mi je?

Dobrý den, můžete mi prosím vysvětlit ty zvýrazněny čísla? Vím že to asi nebude...

Hemoroidy?

Krvácím při stolici. Ovšem teď je ta krev jasně rudá a spíše na papíře. Prodělala...

Bulka předkožky

Dobrý den Asi před dvěma týdny mě něco v penisu začalo štípat tak sem se pokoušel...

Průjem a krev ve stolici po léčbě ATB

Dobrý den , je mi 24 let a mám problém , po dobrání ATB jsem dostal prujem...

Febrilie a elevace CRP

Dobrý den. Ráda bych znala váš náš názor na postup lékařů. Po horečce nad 39,...

Enterotoxikózy

Dobrý den, počtvrté během dvou let mě stihl akutní průjem, trval hodinu, bylo...

Průjem, zvracení

Dobrý den,mám problém s břichem... už dva dny mám velký průjem a zvracím..do...

Nepravidelná menstruace

Dobrý den, Je mi 16 let a poslední týden mě trápí zvláštní chod mého menstruačního...

Zavřít reklamu