Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hysterektomie

Gynekologie Světluše 3.9.2013

Dobrý den, pane doktore, v r. 1998 jsem podstoupila konizaci děložního čípku, v r. 2004 v rámci preventivních kontrol dysplázie čípku - bez dalšího zásahu; v r. 2012 již byl problém odebrat vzorky na cytologii a histologii z důvodu velkého zúžení děložního hrdla. V 07/2013 stejný problém jako v r. 2012, a proto odběry provedeny v 08/2013 znovu pod narkózou. Výsledky vyšetření zatím nemám, ale gynekolog mi sdělil, že odběr byl téměř neproveditelný, protože došlo ke srůstům na děložním hrdle (stává se údajně u starých žen) a řádné vyšetření není možné. Z tohoto důvodu, i když výsledky budou dobré, doporučuje mi podstoupit hysterektomii, protože situace se bude opakovat i v budoucnu, a není možné dělohu řádně vyšetřit a bez toho není možné vyloučit případné nádorové onemocnění. Zákrok má být tedy preventivní. Mám 47 let, nádor na ženských orgánech ani rakovina prsu v rodinné anamnéze není. U rodičů úmrtí na rakovinu slinivky (máma) a rakovina plic (táta). Vzhledem k možným pooperačním komplikacím se zdráhám zákrok podstoupit (zda by se odstranila děloha anebo i vaječníky není zatím rozhodnuto) - např. problémy s močovou trubicí, se střevy, příp. rychlý přechod, hormonální změny. Navíc dost sportuji - kolo, bosu, pilates - a nevím, zda bych se tomu mohla věnovat i po operaci (samozřejmě mám na mysli po celkové rekonvalescenci).
Děkuji za Váš názor a čas.
Hezký den
Světlana

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Nejste stará,je vám 47,ale po zákroku došlo patrně k zjizvení kanálu hrdla v vzhledem k tomu není možno ověřit cytologický nález.Na vašem místě bych vyčkal jak dopadly odběry pod narkózou,zda byl materiál hodnotitelný a když tam byla v roce 2004 dysplasie i přes provedenou konizaci nelze odhadnout,jak by se nález vyvíjel,proto bych raději na vašem místě zákrok podstoupil,a vaším aktivitám po rekonvalescenci se budete moci věnovat jako dříve a budete mít jistotu,že není žádné skryté potenciální risiko

Související dotazy

Hysterektomie
Je mi 50 let stále pravidelně menstuuji. Za 3 týdny...
Po hysterektomii
Dobrý den, prodělala jsem 8.7.2009 hysterektomii laparoskopicky....
Po hysterektomii
Dobrýn den, je mi 49, jsem 8 měsíců po celkové hysterektomii...
Hysterektomie
Dobrý den. Koncem srpna bych měla jít na hysterektomii...
Hysterektomie
Dobrý den, ráda bych se zeptala z jakého důvodu je...
Hysterektomie
Dobrý den, je mi 47 let, tři roky chodím na pravidelné...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hysterektomie

Dobrý den, mám problém s menstruačními bolestmi. Obvykle mě menstruace vyřadí...

Hysterektomie

Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně hysterektomie. Jsem necelé 3 týdny...

Hysterektomie

Dobrý den, před 6 měsíci jsem byla na operaci odstranění dělohy, vaječníky mi...

Hysterektomie

Dobrý den, je mi 47 let, tři roky chodím na pravidelné kontroly myomů. Jedná...

Hysterektomie

Je mi 50 let a mám nastoupit částečnou hysterektomii laparoskopicky a prosím...

Hysterektomie

Dobrý den, dne 18.5.2016 jsem byla na hysterektomii, 1.den po operaci jsem...

Hysterektomie

Dobrý den, je mi 42 let, před 13 lety jsem podstoupila konyzaci děl.čípku. Pravidelně...

Hysterektomie

Dobrý den, dnes mi bylo řečeno že mám jít na hysterektomii protože mám po 2...

Hysterektomie

Dobrý den,chtěla bych vás požádat o radu,před10dny jsem prodělala LAVH odebrána...

Hysterektomie

Dobrý den, ráda bych se zeptala z jakého důvodu je mi gynekoložkou opakovaně...

Hysterektomie

Dobrý den, pane doktore, v r. 1998 jsem podstoupila konizaci děložního čípku,...

Hysterektomie - komplikace

Dobrý den, chtěla jsem se prosím Vás zeptat 13.1.2009 jsem podstoupila LAHV...

Hysterektomie - odstranění dělohy

Dobrý den, já jsem 6 měsíců po odstranění dělohy laparoskopicky, ale cítím se...

Hysterektomie - potíže s močovým měchýřem

Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o radu ohledně mojí maminky. Před deseti...

Hysterektomie - vzít či nevzít i vaječníky?

Dobrý den pane doktore, ráda bych Vás chtěla poprosit o velmi všeobecnou radu.Moje...

Hysterektomie a bolest břicha

Dobry den,rada bych se zeptala,jestli je normalni bolest bricha (i v zadech,neco...

Hysterektomie a následná rekonvalescence

Dobrý den, mám dotaz ohledně přítelkyně. Chtěli by jsme vědět jak dlouho po...

Hysterektomie a zvýšení tlaku a cholesterolu

Dobrý den pane doktore. Chtěla jsem se zeptat, zda operace Hysterektomie muže...

Hysterektomie bolesti

Dobrý večer jsem 9 dní po Hysterektomii. Neustále mě bolí břicho -střeva. Někdy...

Hysterektomie dělohy

Dobrý den, z důvodu opakovaného silného krvácení mi byla před 3 měsíci provedena...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Boulička v třísle

Dobrý večer, rada bych se poradila ohledně vznikle bulky v třísle. Zhruba před...

Lumbální punkce

Dobrý den , chtěl bych se zeptat zda se dá z lumbalni punkce zjistit zda mám...

Bolesti ucha v oblasti boltce


Masturbace po operaci tříselné kýly

Dobrý den, jsem po operaci tříselné kýly klasicky, v nemocnici mi řekli že se...

Panenská blána


Bakterie ve stolici

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, na výsledky vyšetrenia stolice, či sú v poriadku Aeróbna...

Plicní embolie

Dobrý večer Chtěla bych se zeptat mam leidenskou mutaci a dočetla jsem se...

Zalehlé ucho, bolesti boltce

Mám iž 2 den zalehlé v levém uchu.Na pohmat mě boltec bolí. Sem,tam slyžím...

Zalehlé ucho při rýmě


Zánět po vytržení zubu


Vytok při masturbaci a pocit v konecniku

dobrý den,14 dní mě trápí bolest varlat a po domočení štiplavá bolest v žaludu,navíc...

Vředy v podbříšku

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, trpím nadváhou, a mám jakoby ten převis na...

Pupínky penisu


Plicní embolie

Dobrý den, jsem po plicní embolii v roce 2012, zřejmě po úrazu kotníku, který...

Ukončení menstruace

Dobrý den..Ve středu jsem jako vždy vysadila antikoncepci (beru Vreya)..Bohužel...

3 týdny trvající bolest paže po očkování proti covid-19

Dobrý den. Před třemi týdny jsem byla očkována vakcínou Astra zeneka. Jen jsem...

Zánět středního ucha, zalehlé ucho

Dobrý den, cca před dvěma týdny mi asi 4 dny v kuse bolelo v krku, horečky kolem...

Červené pupínky na jazyku

Asi ve čtvrtek 14.1. se mi na zadní části jazyku začaly objevovat malinkaté...

Červené pupínky na penisu

Dobrý den objevil sem množství drobných pupinku červené barvy na penisu. Nemuže...

Trávicí obtíže


Reklama