Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

IgA chlamýdie

Infekce iva 19.1.2017

Dobrý den, při neurologickém vyšetření mi byl dělán i rozbor krve na boreliózu a chlamydie, borelióza negativní, chlamydie (spol Ag) IgM neg, chlamydie (spol Ag) IgA 1,76 pozitivní (ref meze 0 - 1), chtěla bych se zeptat co konkrétně znamená takováto hodnota IgA pozitivní? že je mám chronicky? (kdysi před cca 15 lety jsem měla poz chladymie v močových cestách), nemám žádné příznaky ani problémy, vyjma problémů souvisejících s bolestmi v pravé noze podobné útlaku sedacího nervu (MRI páteře, rtg kyčle vše v normě. )Dostala jsem na 3 týdny klacid 500, krom toho že mám "rozhašený žaludek, žádný posun. mám to nějak dále řešit? pokud je to možné prosím o odpověď od infektologa. děkuji za info ...

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, známkou akutní infekce, která by byla i indikací z podání ATB je pozitivita IgM protilátek, IgA protilátky jsou slizniční, jejích poločas je cca. 1 týden. Obecně lze říci, že protilátky IgA se vytvářejí později a lze je v souvislosti s klinickým obrazem a spolu s IgM protilátkami použít jako ukazatel aktivní infekce. Někdy zůstávají IgA protilátky dlouhodobě pozitivní, i když nejde o aktivní infekci. Na základě Vaší žádosti přeposílám dotaz ještě infektologovi k zodpovězení. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Černá


Dobrý den. Laboratorní vyšetření je vždy nutné dávat do souvislosti s potížemi pacienta. Nikdy nelze hodnotit výsledek samostatně. Proto pokud byl indikován lékařem odběr na tyto infekční choroby, pak je třeba se ptát indikujícího lékaře (ve Vašem případě neurologa), proč tato vyšetření požadoval a jak on hodnotí výsledek. Vaše potíže zřejmě budou neurologického, nikoli infekčního původu, a proto pozitivní protilátkový výsledek může být matoucí, protože nemusí znamenat vůbec nic. Navíc průkaz protilátek je pouze nepřímým průkazem infekce, nemůžeme z jednoho vyšetření tvrdit, zda infekcí skutečně trpíte, či nikoli. Pro jasné potvrzení je třeba buďto odebrat materiál na přímý průkaz DNA bakterie, nebo nabrat s odstupem 14 dnů nové protilátkové vyšetření a zhodnotit dynamiku hladin. Bez těchto výsledků není antibiotická léčba indikována. Ale jak jsem již naznačila výše, je třeba, aby se k výsledku vyjádřil lékař, který vyšetření požadoval. Hezký den.

Související dotazy

Chlamydie
Dobry den, v lednu 2016 mi byly zjisteny chlamydie...
Chlamydie
Ahoj, co jsou to ty chlamydie. Děkuji
Infekce chlamydiemi
Dobrý den, ráda bych se zeptala na hodnoty mého vyšetření...
Chlamydie
Dobrý den , chtěl bych se zeptat. Patřím mezi "šťastlivce"...
Chlamydie
Dobry den. Chtela bych Vas pozadat o radu. V podstate...
Chlamydie, bronchitida
Dobrý den, byla jsem u svého praktika s dýchacími potížemi,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Idiopatická plicní embólie

Dobrý den, před 3 roky jsem prodělala plicní embolii, jejíž příčina se nepodařila...

Idiopatická plicní hemosideroza

Dobrý večer, mému synovi /40/, který žije v Anglii, diagnostikovali po punkci...

Idiopaticka trombocytopenicka purpura

Dobry den, pred 2 lety jsem byla v nemocnici hospitalizovana s idiopatickou...

Idiopatická trombocytopenická purpura, těhotenství

Dobrý den, obracím se na vás, protože mám od svých lékařů dva protichůdné názory....

Idiopatické pálení a svědění pochvy

Dobrý den, již od srpna mne trápí pálení a svědění pochvy. Byly mi předepsány...

Idiopatické střevní záněty a záněty oka

Dobrý den, zkouším využít Vaše služby možná trošku netradičně. Léčím se už...

Idiopatické zvracení

Dobrý den, nevím už kam se obrátit, tak zkouším všechny možnosti. Již tři týdny...

Ifekce v močy

dobrídem cera má infekcy zistilysmeto že bilo mokrí prostiradlo poradítemy dekuji

IFP

Již 2 roky mám diagnózu idiopatická familiární proliferativní vitreoretinopatii. Byla...

Ig M

Dobrý den, už téměř tři týdny mne trápí šílená únava, v práci většinu dne...

IgA nefropatie

Dobrý den, přitlekyni byla diagnostikována lgA nefropatie. Do teď profesionální...

Igamad ve 28tt

Dobrý den, jelikož jsem Rh-, měla by mi být aplikována injekce proti tvorbě...

IgE

Dobrý den, moje dcera (2roky) byla na odběrech krve. Paní doktorka mi oznámila...

Ige

Dobrý den, se synem docházím k alergologovi od jeho 1 roku, nyní mu bude 6....

IgE

Dobrý den, dnes mi plicní lékařka sdělila, že mám vysoké IgE 4893,mám opakované...

IgE

Dobry den.Chci se zeptat co vse muze znamenat vysoka hodnota IgE 2570 krome...

IgE protilátky

dobrý deň, mám alergiu a hodnoty IgE sú trvalo na 1781, nemôže to mať aj iné...

IgE při vyšetření krve

Dobrý den, prosím o vysvětlení, co znamená zkratka IgE při vyšetření krve....

IgE vyšetření krve

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co se přesně zkoumá při vyšetření IgE, dělali...

Igelit

dobrídem mám dávat cežy plínky naden poradtemy

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Imunopatie

Dobrý den, dcera 4 roky má nález: hypoechogenní ložiska na štítné žláze, TSH...

Bolest na vnitřní straně kotníku

Dobrý den, včera při chůzi jsem začala pociťovat bolest na vnitřní straně kotníku...

Mononukleóza a sport

Dobrý den, v uplynulých 14 dnech jsem prodělala mononukleózu - angínové příznaky,...

Nechce se postavit, když se to povede pak je rychle hotovo

Dobrý den, mám dotaz ohledně problému s erekcí, který mám :(. Je mi 20 let...

Stav po zlomenině nártní kosti

Dobrý den, jsem 7 týdnů po úrazu - zlomenina III. nártní kosti (MTT). Několik...

Zablokovaná záda

Chtěla bych se zeptat je mi 13-16 let a měla jsem takovou nehodu.. Byla jsem...

Pocit plnosti břicha


Vlnění před očima a následná bolest hlavy

Dobrý den, Z ničeho nic, mě začalo před očima vlnění, podobající se vibrujícímu...

Opožděná menstruace

Dobrý den, je mi 14 let a menstruaci jsem měla zatím jenom 3x. Vždy téměř pravidelně...

Zarudnutí na obličeji.

Dobrý den, asi před půl rokem mi byla zjištěna Snížená fce. štítné žlázy. Bral...

Abrupce úlomku apexu fibuly - léčba

Dobrý den, byla jsem cvičit, po cvičení se uvolňovala (protahování a uvolňování...

Časté pohyby střev

Dobrý den, prosím o vás názor, minimálně poslední týden registruji časté pohyby...

Bolest kolene po operaci menisku

Dobrý večer, potřebovala bych poradit. 21. února 2012 jsem byla na operaci menisku....

Závratě, brnění rukou, únava, nadměrné pocení, těžké nohy a ruce


CT vyšetření

Dobrý den, mám dotaz. Tatínkovi na CT přišli na nález v močovém měchýři. Mám...

Záškuby svalů a brnění svalů


Piercing

Dobrý den, za měsíc jsem objednaná na operaci, budou mi vyndávat mandle. Moje...

Strach ze zubaře

Dobrý den, je možné v dospělosti překonat strach ze zubaře. Na základní škole...

Bolesti krční páteře, hlavy tlak v hlavě motání, únava

Dobrý den, mám takovy problem, me problemy trvaji asi 4 mesice, ale ted se...

Rtg vyšetrenie

Dobrý deń, začala som mať problémy s krčnou chrbticou - trpela som závratmi,...

Reklama