Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

IgM a pásový opar

Infekce Kristina 31.1.2017

Dobrý den,

ovlivnuje pásový opar i výši IgM? ( při testování na toxoplasmozu)

Děkuji za odpověď

Ehlerová

Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Dobrý den, ano, výše celkových IgM protilátek se při a po onemocnění pásovým oparem dá očekávat vyšší a infekce typu oparu mají sklon "plošně vyprovokovat" imunitní systém k tvorbě dalších protilátek - takže může dojít i ke vzestupu IgM proti jiným nemocem. V případě podezření na akutní toxoplasmosu je třeba hodnotit i jiné než IgM protilátky a také jejich tzv. aviditu.

Související dotazy

Pásový opar.
Dobrý den prodělala jsem pásový opar ,teď je to vklidu...
Pásový opar
Dobrý den, tyto pupínky se objevují příteli na zadku,...
Pásový opar, znamená to něco ??
Dobrý den, před měsícem jsem prodělala zřejmě pásový...
Pásový opar
Dobrý den. Mám čtyřměsíční dceru. Neštovice ještě neprodělala....
Pásový opar
Dobrý den,mám pásový opar,lékař mi předepsal herpesin...
Pásový opar, obrna lícního nervu
Dobrý den, od konce října mám obrnu lícního nervu....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ige

Dobrý den, se synem docházím k alergologovi od jeho 1 roku, nyní mu bude 6....

IgE

Dobrý den, dnes mi plicní lékařka sdělila, že mám vysoké IgE 4893,mám opakované...

IgE

Dobry den.Chci se zeptat co vse muze znamenat vysoka hodnota IgE 2570 krome...

IgE protilátky

dobrý deň, mám alergiu a hodnoty IgE sú trvalo na 1781, nemôže to mať aj iné...

IgE při vyšetření krve

Dobrý den, prosím o vysvětlení, co znamená zkratka IgE při vyšetření krve....

IgE vyšetření krve

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co se přesně zkoumá při vyšetření IgE, dělali...

Igelit

dobrídem mám dávat cežy plínky naden poradtemy

IGF, kortizol a návštěva dětské endokrinologie

Dobry den, memu synovi byl v 5 letech zjisten rust.hormon IGF-1 v hodnote 42,...

IgG VZV

Dobry den, jak zjistim zdali jsem mel nestovice? Nemam zdravotni dokumentaci...

IgM - bolesti ruky

- v létě snad 1 klíště - bez skvrny bez chřipkových příznaků. - v září mě...

ICHDK

Dobrý den, prosím o Váš názor. Tatínek byl nedávno na cévní operaci, která...

ICHDK

Jak zabránit bolestem dolních končetin, pokud bolest trvá už 100dni? Objednání...

ICHDK

Dobrý den, mám přítele, který má ca 5 let po operaci levé cévy na stehně u třísel....

ICHDKK

jsem 3 roky po operaci břišní aorty,je mi 52 let,nemám žádná omezení,pracuji...

ICHS

Dobry den prosimvas mam pry predifarktovy stav a to je mi teprve 26,musim jit...

ICHS a bolest

Dobry den chtela bych se zeptat jsem dva mesice po operaci drdce mam dvojity...

ICHS a další

Dobrý den.Můj kardiolog mi natočí EKG,zeptá se jak se cítím, ale k výsledkům...

ICHS DK

Pane doktore, mám dotaz. Od roku 2004 se léčím pro oblit. ATP a ADP, s těžkou...

Ichtyoza vulgaris a tetování

Dobrý den, mám ichtyozu vulgaris. Kůže je suší a nepatrně se olupuje, nemám...

Ikontinenční páska

Dobrý den, v září mi byla voperována páska proti inkontinenci. Dnes jsem byla...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Barva žaludu penisu

Dobrý den, Je mi 16 let a mám dotaz ohledně barvy mého žaludu. Nevím, jestli...

Poševní zánět a léčba partnera

Dobrý den, na gynekologické prohlídce mi bylo zjištěno tohle: Poševní bakteriální...

Tep v hlavě

Dobrý den. Docela často mě bolí hlava a citím na levé straně tep srdce a strašně...

Zánět mandlí


Fraxiparine

Chcela by som sa spýtať keď som 10 dní brala Fraxiparine z dovodu prevencie...

Bolesti nohy, lýtka

Dobrý den, už přibližně měsíc mě trápí bolest uprostřed lýtka z vnější strany(viz...

Špinění 6 dní před menstruací, možné těhotenství

Dobrý den rada bych se zeptala mám asi 6 dni do MS ale včera jsem začala slábě...

Navsteva gynekologa

Pekny den mam dotaz je mi 18 a pritelkyni bude 15 tudiz pujde ke gynekologovi..sme...

Dechové obtíže

Dobrý den, již delší dobu (cca 1 měsíc) jsem začala mít problémy s dechem....

Bolest varlat při sexu

Dobrý den, nedávno jsem měl první pohlavní styk. S varlaty jsem problémy nikdy...

Natekla dasen nad zubem ale zub neboli

Zdravím mam dotaz : mám nateklou dasen na zubem z vnitřní strany ale zub mi...

Bolest lýtka

Dobrý den, již třetí týden mě bolí lýtko na pravé noze. Zhruba před 14 dny mi...

Tlačení na močovou trubici, častější močení

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, už 14 dní mě trápí neustálé tlačení na močovou...

Nespavost

na nespavost jsen používaia zolpiderm delší dobu, Nyní mi nezabízá .JSEM Z TOHO...

Svědění, pálení u vstupu do pochvy

Dobrý den, již 3 den mě trápí svědění a pálení kolem vstupu do pochvy, nemám...

Nadměrnéolupování kůže na rukou i nohou

asi 14 dnů mě trápí nadměrné olupování kůže na rukou,ale už i na nohou-dlaně...

Vaginální tablety

Dobrý Den chtěla bych se zeptat na vaginální tablety. Jedny teď užívám jmenují...

Tlak v koleni

Vážený pane doktore, před pěti dny jsem cvičil těžké dřepy s činkou na zádech....

Antikoncepce a Brufen 400 a Brufen 600

Dobrý den, zajímalo by mě, zda-li Brufen 400 a Brufen 600 mohou mít nějaké...

Zahlenění

Dobrý den,jsem ve 26tt a uz 2mesice jsem zahlenena a muj prakticky lekar,nevi...

Reklama
Zavřít