Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

IgM - bolesti ruky

Daniel . 10.12.2015 redakce uLékaře

- v létě snad 1 klíště - bez skvrny bez chřipkových příznaků. - v září mě při práci na PC začalo bolet pravé předloktí + zápěstí. Na ortopedii vše OK, karpály prý nemám. - 12.10. odběr krve: IgM 30,72AU/ml Pozitivní IgG do5,00 AU/ml Negativní Westernblot: IgM BlotLine HRANIČNÍ, Anaplasma phagocytophila IgM NEGATIVNÍ 19.10.2015 nasazen Azithromycin na 8 dní 19.11.2015 opět odběr: IgM 32,14AU/ml Pozitivní IgG do5,00 AU/ml Negativní Westternblot neprováděn.. Stále mě bolí obě ruce, především však ta pravá, kterou namáhám myší. Občas mě pobolívají i nohy – kotníkové klouby a lítkové svaly, když se málo vyspím. Jinak se cítím relativně dobře, unavený nejsem. Dosud jsem býval zdráv a sportuji. Dotaz: Souvisí bolest s boreliózou či jde o něco jiného? (revmatoidní faktor z odběrů je v pořádku) Pokud bolesti souvisí s borelkou, neměl bych pokračovat ihned v léčbě jiným ATB (doxy apod..) než to nechat dojít do chronického stádia a to bez ohledu na další případné odběry? Pokud asi nesouvisí, co vše doporučit praktikovi k dalšímu vyšetření? Jsem objednán na neurologii ale až na 20.1.2015 a pořád při práci trpím.. Rád bych předešel chronickému stádiu obtíží.

Odpovídá:

MUDr. Jana Moravcová


Nejlépe je vždy potvrdit pozitivitu protilátek WB testováním, protože protilátky vyšetřené metodou ELISA mohou být falešně pozitivní, např. u autoimunitních chorob či zcela jiné infekci. Z punkce bolestivého kloubu se dá tzv. metodou PCR zjistit přítomnost borreliové DNA. U vás je pravděpodobnost boreliózy bez zn. erytema migrans malá, navíc jste byl dostetečně přeléčen antibiotiky. Je otázkou, zda vaše obtíže nevznikají špatným držením těla při práci s počítačem.

Související dotazy

Bolest ruky
Dobry den ,přítelkyni boli ruka od konecku prstu az...
Bolesti a snížená citlivost ruky
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, před několika lety...
Bolest ruky
Dobrý den v neděli někdy k odpoledni mě začala bolet...
Bolest pravé ruky
Dobry den.Mam bolesti prave ruky.Bolest je v zapesti...
Bolesti ruky
Dobry den,chci se zeptat uz dele me boli obcas levá...
Bolest rukou
Dobrý den, asi měsíc trpím velkými bolestmi všech...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

IgE

Dobry den.Chci se zeptat co vse muze znamenat vysoka hodnota IgE 2570 krome...

IgE

Dobrý den, dnes mi plicní lékařka sdělila, že mám vysoké IgE 4893,mám opakované...

Ige

Dobrý den, se synem docházím k alergologovi od jeho 1 roku, nyní mu bude 6....

IgE

Dobrý den, moje dcera (2roky) byla na odběrech krve. Paní doktorka mi oznámila...

IgE protilátky

dobrý deň, mám alergiu a hodnoty IgE sú trvalo na 1781, nemôže to mať aj iné...

IgE při vyšetření krve

Dobrý den, prosím o vysvětlení, co znamená zkratka IgE při vyšetření krve....

IgE vyšetření krve

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co se přesně zkoumá při vyšetření IgE, dělali...

Igelit

dobrídem mám dávat cežy plínky naden poradtemy

IGF, kortizol a návštěva dětské endokrinologie

Dobry den, memu synovi byl v 5 letech zjisten rust.hormon IGF-1 v hodnote 42,...

IgG VZV

Dobry den, jak zjistim zdali jsem mel nestovice? Nemam zdravotni dokumentaci...

IgM a pásový opar

Dobrý den, ovlivnuje pásový opar i výši IgM? ( při testování na toxoplasmozu) Děkuji...

IGNOROVAT!Jenom jsem něco...

IGNOROVAT!Jenom jsem něco zkoušel kvůli ochraně osobních údajů.

ICHDK

Jak zabránit bolestem dolních končetin, pokud bolest trvá už 100dni? Objednání...

ICHS

Dobry den prosimvas mam pry predifarktovy stav a to je mi teprve 26,musim jit...

ICHS a bolest

Dobry den chtela bych se zeptat jsem dva mesice po operaci drdce mam dvojity...

ICHS a další

Dobrý den.Můj kardiolog mi natočí EKG,zeptá se jak se cítím, ale k výsledkům...

ICHS DK

Pane doktore, mám dotaz. Od roku 2004 se léčím pro oblit. ATP a ADP, s těžkou...

Ichtyoza vulgaris a tetování

Dobrý den, mám ichtyozu vulgaris. Kůže je suší a nepatrně se olupuje, nemám...

Ikontinenční páska

Dobrý den, v září mi byla voperována páska proti inkontinenci. Dnes jsem byla...

Ikterické sérum

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená Ikterické sérum v pozn. ve výsl....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Léky na hubnutí


Extrakce zubu moudrosti - otok


Endokanabinoidní systém: ovlivňuje i vnímání bolesti


Bolest pod žebrem


Bolest mezi lopatkami, při nádechu


Malé puchýřky, pupínky na prstech ruky


Hormonální léčba rakoviny prsu – ne pokaždé je možná


Salmonelóza


Káva v dětském věku


Boulička u spodní čelisti u dítěte


Chronické bolesti zad, spinální stenóza, radikulopatie.


Antikoncepcia Minerva a Biseptol 480


Jaterní testy


Plicní embolie


MUDr. Martin Ralbovský

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

29. 2. je výjimečný den – Den vzácných onemocnění


M751 Syndrom manžety rotátoru


Bolesti zad a břicha(Ledviny?)


Vliv antibiotik Fromilid Uno na HA Clormetin


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×