Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

ICHS a další

Dana . 18.11.2014

Dobrý den.Můj kardiolog mi natočí EKG,zeptá se jak se cítím, ale k výsledkům odběru,EKG, ECHO apod, mi nic nesdělí.Až dostanu při odchodu zprávu mohu si to přečíst, ale jako laik tomu nerozumím Můžete mi to vysvětlit tak,abych to pochopil jaký problém,nález,vada tam vlastně je.Vím,že mám ICHS a mám fibrilaci síní,také chronickou kardiomyopatii.Prosím také o váš názor jak je to závažné. Velice vám děkuji Jiří

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, na EKG nyní fibrilace síní popsána není, jedná se tedy pravděpodobně o paroxysmální (záchvatovou) formu, kdy arytmie je pouze někdy, jinak je správný, tedy sinusový rytmus. Pokud u fibrilace je kontrolovaná srdeční frekvence (tedy ani moc rychlá ani moc pomalá), nejedná se o závažné, život ohrožující onemocnění. Ischemické změny na EKG popsány nyní nejsou Při echokardiografii je popsána dilatace (rozšíření) levé komory srdeční a EF 35% - jde tedy zřejmě o tzv. dilatační kardiomyopatii se závažnějším postižením srdeční výkonnosti. Při této hodnotě je nutné určité fyzické šetření - bez velké námahy, zvedání těžkých břemen apod. Při námaze se může objevit dušnost, tlak na hrudi, arytmie - v tom případě je nutno činnost přerušit, obtíže nepřekonávat, informovat svého lékaře.

Související dotazy

ICHS
Dobry den prosimvas mam pry predifarktovy stav a to...
ICHS a bolest
Dobry den chtela bych se zeptat jsem dva mesice po...
ICHS DK
Pane doktore, mám dotaz. Od roku 2004 se léčím pro...
Koronografie
Chci se zeptat ,které vyšetření je přesnějí při zjišťování...
Léčba ICHS a hypertenze
Dobrý den, několik let jsem užíval betaloc 200mg ráno a...
Spect
Chci e zeptat ,které vyšetření je přesnějí při zjišťování...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

IgE vyšetření krve

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co se přesně zkoumá při vyšetření IgE, dělali...

Igelit

dobrídem mám dávat cežy plínky naden poradtemy

IGF, kortizol a návštěva dětské endokrinologie

Dobry den, memu synovi byl v 5 letech zjisten rust.hormon IGF-1 v hodnote 42,...

IgG VZV

Dobry den, jak zjistim zdali jsem mel nestovice? Nemam zdravotni dokumentaci...

IgM - bolesti ruky

- v létě snad 1 klíště - bez skvrny bez chřipkových příznaků. - v září mě...

IgM a pásový opar

Dobrý den, ovlivnuje pásový opar i výši IgM? ( při testování na toxoplasmozu) Děkuji...

IGNOROVAT!Jenom jsem něco...

IGNOROVAT!Jenom jsem něco zkoušel kvůli ochraně osobních údajů.

ICHDK

Jak zabránit bolestem dolních končetin, pokud bolest trvá už 100dni? Objednání...

ICHS

Dobry den prosimvas mam pry predifarktovy stav a to je mi teprve 26,musim jit...

ICHS a bolest

Dobry den chtela bych se zeptat jsem dva mesice po operaci drdce mam dvojity...

ICHS DK

Pane doktore, mám dotaz. Od roku 2004 se léčím pro oblit. ATP a ADP, s těžkou...

Ichtyoza vulgaris a tetování

Dobrý den, mám ichtyozu vulgaris. Kůže je suší a nepatrně se olupuje, nemám...

Ikontinenční páska

Dobrý den, v září mi byla voperována páska proti inkontinenci. Dnes jsem byla...

Ikterické sérum

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená Ikterické sérum v pozn. ve výsl....

Ikterus

Dobry den Muj přítel ma žluté bělmo a vlastně cely tělo počínaje tváři , ruce...

Ileus

dobrý den, v nedávné době jsem měla bolesti břicha, myslela jsem, že se jedná...

Ileus

Dobrý den, prosím o radu co dělat ohledně maminky, která byla před 6 ti dny...

Im injekce

Dobrý den, jak mohu snížit bolesti po im injekci do hýždí. Aplikace jsou...

Im injekce

Dobrý den, jak mohu snížit bolesti po im injekci do hýždí. Aplikace jsou...

Imaginární svět

Dobry den, jsem na SS v druhaku a uz dele se mi stava, ze si jakoby primyslim...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hemoroidy?


Tuhnutí lýtek


Tuhá bolestivá stolice, holčička 2,5 roku


Pálení pochvy po sexu


Pupinky a fleky na penisu


Bulka na konci konečníku


Artoza


Třísla


Krvácení při užívání antikoncepce.


Bolest v podkolenní jamce


Oranžové zbarvení jazyka


Kožní absces v podpaží


Bolesti žaludku


Skvrny kůže

Dobry den uz delsi dobu se my po tele tvori tyto skvrny na zadech na hrudi...

MUDr. Jaroslav Pavlata

Ordinace lékaře specialisty - ortopedie

Autoimunitní zánět šž

Dobry den chci se zeptat na hodnoty stitne zlazi ft4 27.8+ tsh0.007 alt 0.57...

Poškození periferních nervů


MUDr. Petr Chmura

Diabetologie

Testy


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×