Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Imunita a otěhotnění

Eva . 12.12.2013 redakce uLékaře

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor : je mi 35 (už mám jedno dítě), 2x po sobě jsem otěhotněla, ale přišla časná ztráta pokaždé asi 5.den po vynechané menstruaci. Prý s největší pravděpodobností díky viróze, kterou jsem prodělala před 3-měsíci a dodnes ještě nemám v pořádku imunitu. Celý podzim se cítím jakoby nastydlá, často je mi zima, mám rýmu, ale nic, co by mě omezovalo. Je možné, že se těhotenství neudržela jen kvůli narušené imunitě? (gynekologicky jsem v pořádku). A pokud se mi podaří opět otěhotnět, je vysoká pravděpodobnost, že se to bude opakovat? Předem děkuji za odpovědi, hezký den.

Odpovídá:

MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Dobrý den, zotavování po nemoci může tělu trvat značnou dobu, záleží na konkrétní situaci (v dotazu neuvádíte, o jaké onemocnění šlo a jaké byly jeho příznaky a "viróza" je dosti vágní pojem...) a jakékoliv narušení kondice může samozřejmě na možnost otěhotnění a udržení gravidity mít vliv. "Svést" ztrátu na prodělanou nemoc se tedy nabízí, ale těžko to nějak exaktně prokázat. Je vhodné zpětně zhodnotit, za šlo opravdu jen o virosu, nebo nějaké jiné onemocnění a zda Vaše pokračující potíže nemohou být způsobeny něčím jiným (dysfunkce štítné žlázy, alergie...). Nicméně i přes výše uvedené nutno říci, že selhání gravidity zhruba v době, kterou uvádíte, je běžné i u zcela zdravých žen a mohlo jít tedy "jen" o nešťastné opakování problému, který je sám o sobě častý. Myslím tedy, že je na místě zajít na kontrolu k praktickému lékaři, ať provede výše uvedenou rozvahu, základní celkové vyšetření a event. některé krevní testy dle svého uvážení, ať se posoudí možnost nějakého dalšího zdravotního problému než jen "dojíždějící" akutní nemoci, také ale myslím, že není důvod ve snaze o otěhotnění polevit, z uvedeného není možno rovnou říci, že je vysoká pravděpodobnost, že se problém bude opakovat. Přeji mnoho štěstí!

Související dotazy

Imunita
Dobrý den, mám sníženou imunitu v následku čehož trpím...
Imunita
dobrý den během 6 měsíců mam čtvrté antibiotikum tentokrát...
Imunita
Dobry den. Rada by som sa spytala ci ma alebo nema...
Imunita
Dobry vecer,chtel sem se zeptat jak se da zlepsit imunita?a...
Imunita
Dobrý den, prosím o radu ,jak posílit slizniční imunitu?Mám...
Imunita
Dobry den. Rada by som sa spytala ci ma alebo nema...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Imunita 3,5 letého děvčete

dobrý den paní doktorko, psala jsem zde dotaz ohledně imunity dcerky..viz konverzace...

Imunita 3,5 letého děvčete

Dobrý den pane doktore, prosím o radu, čím posílit imunitu 3,5 dcerky..nastoupila...

Imunita 5 letého dítěte

Dobrý den, mám vážný dotaz co se týká mého syna, má 5 let a stejně jako minulý...

Imunita a alergie

Dobrý den, syn 1,5roku je poslední rok neustále zahleněný a skoncí na antib.,...

Imunita a druhé dítě

Dobrý den, prosím Vás o radu. Před rokem jsem měla mononukleozu (játra v pořádku)....

Imunita a genitalni herpes

dobry den. mam dotaz ohledne souvislosti imunity s genitalnim oparem. Navazala...

Imunita a hiv

Dobrý den.Můžete mi ještě prosím odpovědět na tuto otázku? Jestli mohou kožní...

Imunita a kampylobakterie

Dobrý den, chci se zeptat jaký vliv mají silné průjmy a horečka (konkrétně...

Imunita a krční mandle

Dobrý den, před měsícem a půl jsem byla na oboustranné tonsilektomii. Od té...

Imunita a lymfocyty

Dobrý den paní doktorko, před 3 dny jsem si vyzvedla výsledky krve své 3 leté...

Imunita a případná alergie 1,5 ročního dítěte

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak, případně jakými preparáty, je možné zvýšit...

Imunita a těhotenství

Vážená paní doktorko,už nejednou jste mi odpovídala na dotaz a zajímám se dále,jeden...

Imunita cd 19

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, již rok se potýkám s zdravot. potížemi,...

Imunita čtyřletého dítěte?

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně zdravotního stavu mé čtyřleté...

Imunita lieky a HPV

Dobrý deň chcem sa spýtať bol som strašne často chorý mal som stále anginu za...

Imunita lieky a HPV

Dobrý deň chcem sa spýtať bol som strašne často chorý mal som stále anginu za...

Imunita na černý kašel

Dobrý den, mám dotaz, zda jsem doživotně imunní po prodělaném černém kašli...

Imunita po atb

Dobrý den ,chtěl bych poprosit o radu. Dolečuji chlamydie které mi byli nalezeny...

Imunita po borelióze

Dobrý den. Získám imunitu, pokud mám přeléčenou boreliozu? Mohu být opakovaně...

Imunita po chemoterapii

Dobrý den, zajímalo by mě jestli může mít chemoterapie vliv na protilátky v...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nadýchání se plynu ze sporáku


Zánětlivé hnisavé ložisko


Nateklý loket

Dobrý den. O víkendu jsem se ráno probudil a měl jsem nateklé předloktí. Předtím...

Užívání antikoncepce po prodělané akutní pankreatitidě


Alopetia areata

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat,co přesně znamená Alopetia areata. Protože...

Počůrávání a pokakávání


Jak vařit zdravě a chutně při jaterní dietě

Museli jste někdy držet dietu šetrnou k játrům? Pak jste pravděpodobně okusili...

MUDr. Antonín Stříž

Rehabilitaçní ambulance

Antialergika bez předpisu – zorientujte se!


Alkohol současně s ATB


Vyrážka na hrudi a břiše


Druhé těhotenství

Dobrý den. Při prvním těhotenství s dcerou, které je nyní dva a půl roku, mi...

PSA

PSA mám 100 jinak jsem celkem v pohodě

Cervene tečky

Dobrý den , udělali se mi na noze červené tečky jako by modřinky(krev pod kůží)...

Svědění a lehká bolest v pupíku


Sešroubovaná noha a aktivity


Prevence bakteriální endokarditidy

Dobrý den, u zubaře mi byla zjištěno nebolestivé zvětšení uzlinky u kořene zubu....

Vyrážka penisu

Dobry den, dnes jsem na zaludu a pod predkozkou objevil bile pupinky, ktere...

Růžovku zdolají antibiotika i laser


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×