Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Imunita a druhé dítě

Uši, nos, krk Leona . 3.6.2009 redakce uLékaře

Dobrý den, prosím Vás o radu. Před rokem jsem měla mononukleozu (játra v pořádku). V prosinci minulého roku jsem měla čepy v krku, byly mi zjištěny streptokoky, jinak bez teplot. Dále leden 2009, únor, březen, duben 2009 (v každém měsíci pár dní) opět čepy v krku, ale již bez streptokoka a opět vždy bez teplot (jen jsem cítila "něco" v krku a zjistila jsem, že tam mám čepy). MUDr mě poslala na imunologii. Výsledek krevních testů -"v buněčné imunitě procentuální zastoupení v normě, ale lymfopenie v krevním obraze nevylučuje imunodeficit." Ty lymfo 0,25sníž. mám napsané ve zprávě. Dostala jsem Bronchovaxom. Vybrala jsem jedno balení (30dní) a za cca 16 dní jsem videla v krku jeden čep. Může po tak dlouhé době (16 dní) po vybrání to být ještě reakce z užívání Bronchovaxomu nebo ty čepy nemusí souviset s imunitou nebo bych měla nasadit další balení?Ještě s manželem bychom chtěli druhé dítě, vadily by ty výsledky (krevní obraz, ev. čepy) něčemu? Mnohokrát děkuji za odpověď. Ješte stojí za zmínku, že mi praktická doktorka minulého roku v srpnu dělala krevní obraz kvůli alergologii a to jsem měla "kr.dif.lymfocyty 0,51 (a hranice byla 0,24-0,44))Děkuji.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, těhotenství samotné čepy bez infekce a nyní snížené leukocyty bez dalšího chorobného doprovodu nevadí. Bronchovaxom byste měla využít tak, jak Vám předepsal lékař, bez ohledu na výskyt čepů. Čepy se mohou opakovaně tvořit bez vztahu k aktuálnímu stavu imunitního systému jako celku a mohou se vyskytovat bez ohledu na přítomnou nebo nepřítomnou infekci a bez ohledu na míru infekce. Co se týče ošetření čepů, touto problematikou se zabývá ORL lékař, doporučuji proto návštěvu u něj. Zkontroluje nejen tonsily s čepy, ale také celé horní cesty dýchací, a určí nejvhodnější postup, jak se případně zbavit čepů nebo jak je ošetřovat, a případně upraví celkovou léčbu.

Související dotazy

Imunita
dobrý den během 6 měsíců mam čtvrté antibiotikum tentokrát...
Imunita
Dobrý den, mám sníženou imunitu v následku čehož trpím...
Horečky a imunita
Dobrý den, mám takový dotaz, mám dceru každou chvíli...
Imunita
Dobry vecer,chtel sem se zeptat jak se da zlepsit imunita?a...
Imunita
Dobry den. Rada by som sa spytala ci ma alebo nema...
Druhé dítě
Dobrý den,zajímalo by mě jestli můžu otěhotnět bez...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Imunita

Dobrý den, moc Vás prosím o dpověď na mé otázky. Je mi 27 let, jako malá jsem...

Imunita - časté virózy, pásový opar, pylová alergie

Je mi 36 let, od puberty mám silnou pylovou alergii od března do září, během...

Imunita - často nemocné dítě

Dobrý den, Máme doma často nemocné dítě (kašel, rýma, záněty, alergie). Máme...

Imunita - sport

Dobrý den Jsem sportovec a chtěl bych sportovat i v zimě. Proto se vás chci...

Imunita - Wobenzym

Vážený pane doktore, jsem půl roku po operaci nádoru ledviny a můj lékař mi...

Imunita 2,5 letého syna

Dobry den chtela jsem se zeptat jak na imunitu meho 2,5 leteho syna.Od narozeni...

Imunita 3,5 letého děvčete

dobrý den paní doktorko, psala jsem zde dotaz ohledně imunity dcerky..viz konverzace...

Imunita 3,5 letého děvčete

Dobrý den pane doktore, prosím o radu, čím posílit imunitu 3,5 dcerky..nastoupila...

Imunita 5 letého dítěte

Dobrý den, mám vážný dotaz co se týká mého syna, má 5 let a stejně jako minulý...

Imunita a alergie

Dobrý den, syn 1,5roku je poslední rok neustále zahleněný a skoncí na antib.,...

Imunita a genitalni herpes

dobry den. mam dotaz ohledne souvislosti imunity s genitalnim oparem. Navazala...

Imunita a hiv

Dobrý den.Můžete mi ještě prosím odpovědět na tuto otázku? Jestli mohou kožní...

Imunita a kampylobakterie

Dobrý den, chci se zeptat jaký vliv mají silné průjmy a horečka (konkrétně...

Imunita a krční mandle

Dobrý den, před měsícem a půl jsem byla na oboustranné tonsilektomii. Od té...

Imunita a lymfocyty

Dobrý den paní doktorko, před 3 dny jsem si vyzvedla výsledky krve své 3 leté...

Imunita a otěhotnění

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor : je mi 35 (už mám jedno dítě),...

Imunita a případná alergie 1,5 ročního dítěte

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak, případně jakými preparáty, je možné zvýšit...

Imunita a těhotenství

Vážená paní doktorko,už nejednou jste mi odpovídala na dotaz a zajímám se dále,jeden...

Imunita cd 19

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, již rok se potýkám s zdravot. potížemi,...

Imunita čtyřletého dítěte?

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně zdravotního stavu mé čtyřleté...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Poslední cigareta? Až po hypnóze


Vdechnutí jídla, kašel


Hnědý až krvavý výtok mimo ms


Lze Zibor brát současně s Detrelex tabletami


Tinitus


MUDr. David Macharáček

GM ordinace s.r.o.

Kožní výrůstek


Vyrazky zo dna na den


Jak si biologická léčba dokáže poradit s rakovinou prsu


Proktologie


Jste po operaci srdce? Nezvedejte ruce nad hlavu


Dočasná tetováž není bez rizika


Neštovice


Zažloutnutí zubů


Unikání vzduchu z plic


Poruchy spánku


Vyrážka


Vleklé problémy s močovým měchýřem


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×